Written by 12:30 pm Sport • One Comment

Unde fugi tu, Puiule? Nu-l lași pe Chiricheș la Napoli în drum spre Feroe?

E tardiv și inutil să-i mai critic și eu vehement. În primul rând, pentru că tocmai am făcut-o după meciul precedent. În al doilea rând, pentru că încă avem șanse mari să ne calificăm la Euro și chiar îmi doresc asta, așa că mai pot să aștept trei zile până aflăm sigur. Doar trei zile pentru că dacă ajungem doar în baraj pentru mine e ca și când nu ne-am calificat. Apoi, deja au scris alții mai vehement decât aș putea-o eu face probabil vreodată și, deși nu sunt de acord cu tot ce au spus ei acolo, poate vă ajută și pe voi să vă descărcați: sportpesurse.ro e cel mai dur, Caramavrov ține aproape, culmea însă, Cristi Scutariu e ceva mai calm, mai ales pe ProSport, Cristian Geambașu descrie succint lotul și selecționerul, ca să știm totuși și cu cine avem de-a face.
În ciuda acestei situații, în ciuda miracolelor reușit de Feroe și a chinurilor noastre în meciul tur de la Ploiești, cred în continuare că e o diferență în favoarea noastră în meciul de duminică. Aștept să ne calificăm, iar apoi cred că Iordănescu va face în cele din urmă ceea ce trebuie să facă: va pleca! Da, chiar și calificat, probabil va pleca pentru a o face (cât de cât) demn, adică după ce a calificat naționala și înainte să ne facem de râs eventual din nou.

Sigur că mă îndoiesc iar că Burleanu are capacitatea de a rezolva problema apoi, dar mai e până atunci și, oricum, calificați la Euro fiind, vom trece mai ușor peste asta. Până atunci, sper ca Iordănescu să realizeze că fotbalul nostru cu el arată cam ca toate lucrurile din articolul ăsta, la care țin altfel foarte mult. Și e păcat să rămânem cu imaginea asta lamentabilă pe banca României.

Captură TV, via Paul Andrei / Facebook

Captură TV, via Paul Andrei / Facebook

Mai mult, Iordănescu e obișnuit să plece pe furiș. A făcut-o și după meciul cu Finlanda, la conferința de presă. După doar 4-5 întrebări, când mai erau atâtea lucruri de spus, pur și simplu s-a ridicat și a plecat din fața ziariștilor! Un obicei prost pe care și l-a făcut la toate interviurile de când e iar selecționer. Nu e vorba doar de lipsă de bun simț, ci și de un pic de inconștiență în cazul ăsta. Că n-are chef să dea explicații aș mai putea înțelege, chiar și că îi ies fraze ca “golul lor ne-a debulosat” sau “greșelile putea chiar să ne coste cele trei puncte pe care ni le doream”. Dar Tata Puiu trebuie măcar să înțeleagă că salariul lui și al tuturor celor de la FRF e plătit de firmele alea care sunt scrise în spatele lui la interviuri și conferințe de presă. Și că ele plătesc și ca să apară mai mult în fața publicului, nu (doar) pentru că le e foarte drag Iordănescu.

Eu sunt 12 în continuare și măcar doar ca să-i fac în ciudă lui Chiricheș. Băiatul ăsta fost modest a ajuns atât de vedetă încât nu doar că n-a fost între cei care măcar formal au aplaudat publicul, dar a ținut chiar să-și dovedească tupeul incredibil, după un meci în care a fost praf. Un meci și o atitudine după care orice selecționer rațional ar face o escală în drum spre Feroe la Napoli ca să-l lase pe Chiricheș. El a făcut mișto de “Eu sunt 12”, zic că logic ar fi să nu mai fie nici el între cei 11. Fiind vorba de Iordănescu, nu exclud nici să i se dea banderola de căpitan. Am zis că mi se pare exagerată reacția publicului, care huiduia de la 0-0 după ce, culmea!, jucasem mai bine ca altădată, la 0-1 n-a mai încurajat decât sporadic echipa, iar la 1-1 nu mai știa ce să facă, unii aplaudau, alții fluierau. Nu, nu așa se încurajează naționala! Dar, da, pe cei ca arogantul Chiricheș vă rog eu așa să-l “încurajați” și de acum înainte! Păstrați încurajările pentru cei care le merită cu adevărat. Dacă or mai fi… 

Am ratat încă o șansă în fața a zeci de mii de oameni care insistă să le placă fotbalul și care știu că #fotbalulsetraiestepestadion. Vom fi tot mai puțini și vom avea tot mai puține șanse să-i convingem. Putem accepta că din cea mai ușoară grupă din istoria fotbalului românesc ne calificăm cel mai chinuit. Dar măcar să ne calificăm și să nu ne (mai) batem joc, în fel și chip, de cei care încă strigă “hai România!”.

Visited 5 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , , , Last modified: decembrie 11, 2015
Close Search Window
Close