Written by 4:07 pm Sport • 4 Comments

TUTORIAL RAPID Cum să dai un gol și o pasă de gol, dar să pierzi cu 2-0. Sfaturi utile pentru Bergodi

După ce am început să cred că Rapidul are șanse să scape de retrogradare, am spus totuși că va reuși să-mi contrazică previziunea doar dacă „reușește să păstreze entuziasmul și să crească jocul de echipă”. Acum încep să mă îndoiesc tocmai că reușește acest lucru. Nu doar că nu mai văd acelși entuziasm, aceeași energie, dar chiar mi se pare în scădere. Iar schimbarea antrenorului nu cred că poate rezolva asta, cel puțin nu peste noapte.

Bergodi mi se pare o alegere bună, dar mi se părea o alegere mai bună încă din iarnă. Atunci când, aducând un lot de străini părea logic poate să aduci și un antrenor străin, iar dacă se putea și cu experiență în România și la Rapid, era perfect. De ce n-a venit Bergodi atunci, de ce a părut Pustai opțiunea mai bune, mi-e greu să-mi imaginez. Lipsă de experiență a patronului? Lipsă de bani? Divergențe cu soția, fiul, acționarii-suporteri, suporterii-suporteri, care se simt ca la Football Manager?

Nu mai prea contează. E cam târziu. În ultimele opt sezoane, în care au fost 18 echipe în prima ligă, echipa de pe locul 12, cel care acum ar asigura salvarea, a făcut în medie 39,8 puncte. Probabil sezonul ăsta vor fi necesare cel puțin 40 de puncte pentru salvare, posibil chiar mai multe ținând cont că echipele de jos au tot făcut puncte, echipele din frunte pierzând. Oricum, într-un singur an echipa de pe locul 12 a terminat cu 36 de puncte, în alt an cu 38, în rest a avut cel puțin 40, maximul fiind 41.

Rapid are 22 de puncte cu opt etape înainte de final. Aritmetica spune că mai are nevoie de 18 ca să spere cu adevărat. Adică șase victorii în cele opt meciuri cu Chiajna, Botoșani, Craiova și Pandurii acasă, respectiv Brașov, Iași, Ceahlăul și CFR în deplasare. Cu cine își permite să piardă Rapidul?

Practic cu nimeni. Bergodi trebuie să rezolve asta în cinci zile de antrenamente, în a șasea având primul meci, cu Chiajna. Câteva sfaturi rapide pentru italian, mai mult sau mai puțin ironice, din ce îl poate învăța despre noul Rapid meciul cu Dinamo, pe care nu știu dacă l-a văzut. E meciul ăla în care Rapidul a dat un gol și-o pasă de gol, dar a pierdut cu 2-0, iar Cmovs a fost „peste tot acasă”, cam ca Tănase într-un meci al Viitorului.

1. SPUNE-I LUI CMOVS SĂ NU-ȘI ÎNCURCE PROPRIUL PORTAR

1

2. SPUNE-I CLAR LUI CMOVS CARE E POARTA LUI

2

3. SPUNE-I PORTARULUI CĂ E POSIBIL SĂ NU ȘTIE CMOVS CARE E POARTA LUI

3

4. NU-I MAI ARĂTA LUI CMOVS JALOANELE LA ANTRENAMENTE CĂ RISCĂ SĂ-I PLACĂ

4

5. DUPĂ CE AI REZOLVAT CU POARTA, SPUNE-I DIN NOU LUI CMOVS SĂ NU-ȘI ÎNCURCE PORTARUL NICI CU O PASĂ ÎNAPOI

5

6. SPUNE-I PORTARULUI CĂ E MAI RĂU SĂ PASEZE ADVERSARULUI, CHIAR ȘI DECÂT LUI CMOVS

6

7. SPUNE-I PORTARULUI CĂ SUNT ȘANSE MINIME SĂ BLOCHEZE CMOVS CEVA

7

ALTFEL…

cmovs

Sursa imagini: Look TV

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: aprilie 15, 2015
Close Search Window
Close