Written by 7:59 pm Sport • 26 Comments

Tot ce trebuie să știi despre etapa a 24-a din Liga I! Dă şi tu pronosticuri!

Încep din acest an o avancronică a meciurilor din Liga I, în principiu în ziua precedentă etapei. Un campionat cu problemele lui, dar mult mai criticat decât e cazul. Sunt destule momente frumoase, pe unele le puteți găsi chiar pe aici, pe blog. Nu e o avancronică exhaustivă, n-aveți timp oricum de așa ceva. Veți găsi chestii utile (ca programul meciurilor, cote la pariuri), dar și câteva păreri ale mele. Cotele la pariuri sunt selectate de mine dintre cele mai bune pe care le-am văzut. Atenție! Eu NU pariez, deci, dacă o faceți – chiar și după părerile mele – o faceți pe propria răspundere! Pentru date statistice folosesc și avancronica detaliată din acest punct de vedere de pe site-ul LPF.

Voi reveni după etapă și cu cronicile mele – cred – originale, dar acolo merg pe multimedia, pentru că deja sunt destul de tehnice (și bune) cele făcute de Ștefan Beldie pe blogul lui.

ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu

Când și unde-l vezi. Vineri, de la 20:30, pe stadionul Transil din Târgu Mureș

Cote. 2,45 victorie ASA. 3,10 egal. 3,00 victorie Pandurii

Despre ce e vorba. E greu meciul, e de playoff. Cota pe Pandurii pare totuși exagerată. Cel mai probabil mi se pare egalul. Sunt două echipe echilibrate. Mai omogenă Pandurii, care a pierdut doar un jucător de bază, Momcilovic, dar a adus destui în loc. Problema lui Edi Iordănescu e că, din cauza tatălui, i-a avut doar puține zile pe toți la pregătiri. Și n-are nici un teren decent de antrenament. ASA este în schimb ciudățeania care n-are bani să treacă strada, dar îl aduce pe Mutu. Depinde ce a reușit să construiască Grigoraș, dacă a reușit ceva. Ai zice că, după vreo 100 de meciuri și la Pandurii, Grigoraș cunoaște echipa adversă, dar e cam cu totul alta.

De urmărit în mod special. Mutu, evident. Dacă prinde echipa, haha…


survey solution

Concluzia. Mutu începe drumul spre Euro 2016. E posibil să-l și termine înainte să înceapă. Mureșul însă nu prea pierde acasă – doar atunci când pierde titlul acasă cu retrogradata Oțelul. Merg pe un X, rezultat clasic la Tîrgu Mureș și maximul reușit până acum de Pandurii acolo.

Viitorul – CSMS Iași

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la ora 18:00, pe stadionul din Ovidiu.

Cote. 2,15 victorie Viitorul. 3,30 egal. 3,40 victorie Iași

Despre ce e vorba. Viitorul e favorita, Iașiul e prima care plânge după playoff. Viitorul joacă, astfel că nu e de mirare că marchează (cel mai) mult. Cred că va marca și acum, chiar dacă Iașiul nu ia foarte multe goluri. Viitorul a pierdut acasă doar cu Astra și Steaua. A renunțat însă în iarnă destul de surprinzător la jucători ca Mitrea, Achim și Aganovic. După un început prost, Iașiul și-a revenit. În urmă cu aproape un an, Iașiul câștiga la Viitorul cu 3-0. Nu cred că mai e posibil așa ceva.

De urmărit în mod special. Hagi. Ianis. Pentru că la Viitorul oricum totul e despre Hagi.


survey solutions

Concluzia. N-aș scoate din calcul un egal, chiar dacă între cele două sunt multe locuri distanță.

Astra Giurgiu – CFR Cluj

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la ora 20:30, pe stadionul din Giurgiu.

Cote. 1,95 victorie Astra. 3,40 egal. 4 victorie CFR

Despre ce e vorba. Nu e rea cota pe Astra. Liderul a pierdut un singur jucător practic până acum. Chiar dacă e unul exponențial, Budescu, totuși e doar unul. E adevărat, și Enache e ca și pierdut, iar situația financiară încă nu „duduie” ca economia pe vremea lui Tărcieanu. Sau de fapt cam fix așa „bubuie” – adică e o perioadă de acalmie în cel mai bun caz. Pe de altă parte, Astra a și luat jucători interesanți – Budjemaa și Seto, în special. În plus, CFR vine demoralizată de la Cluj și de la TAS – cu șase puncte confirmat luate va fi greu să se mobilizeze mai multe decât o candidată la retrogradare, chiar dacă teoretic are valoare de playoff poate.

De urmărit în mod special. Pe cine pariază Șumudică 😉


free polls

Concluzia. Nu cred că CFR poate măcar visa la mai mult de un egal. Astra are o singură înfrângere acasă. CFR are un palmares decent la Giurgiu, dar nu pare acum momentul ei. Merg pe 1.

CSU Craiova – Petrolul Ploiești

Când și unde-l vezi. Duminică, de la ora 14:00, pe stadionul Extensiv din Craiova.

Cote. 2,05 victorie Craiova. 3,25 egal. 3,95 victorie Petrolul

Despre ce e vorba. Greu meci. Craiova își joacă minuscula ultima șansă la playoff. Cu un lot aproape neschimbat – totuși fără Bawab și Bălgrădean – și cu un antrenor nou, dar fără strălucire – Mogoșanu – e greu de anticipat cum arată Craiova. Mai ales când are în față cea mai înfometată echipă. Nu-mi sună însă bine ce se întâmplă la Ploiești, unde lotul a fost refăcut cu încă un nou antrenor, după criterii mai puțin evidente. Având și grija falimentului, a stadionului, a datoriilor, Petrolul pare aproape condamnată.

De urmărit în mod special. Andrei „refuz-Steaua-vreau-Barcelona” Ivan, perla, cam umflată după mine, a Olteniei. Respectiv Ziani, perla – ponosită după mine – a Ploieștiului. M-aș bucura să mă contrazică amândoi.


survey tools

Concluzia. Merg pe o victorie a oltenilor, care au bătut și în tur, la Ploiești.

ACS Poli Timișoara – FC Voluntari

Când și unde-l vezi. Duminică, de la ora 16:30, pe stadionul Dan Păltinișanu, din Timișoara.

Cote. 2,15 victorie Timișoara. 3,15 egal. 3,75 victorie Voluntari

Despre ce e vorba. Teoretic, despre cel mai plictisitor meci al etapei, dar uneori calculele sunt contrazise. Practic de aia am și zis, că doar-doar mă contrazic băieții. Mi-e aproape imposibil să înțeleg ce se mai întâmplă la ACS Poli. Curtea de Conturi pare cel mai dificil adversar, mult peste Voluntari. Oaspeții, care au mai mulți conducători decât jucători, sunt și ei greu de citit. Ganea a avut tupeul de a renunța la Pancu, dar mai important ar fi să aibă priceperea să continue lucrurile bune pe care le făcuse Mulțescu acolo.

De urmărit în mod special. Nimic. Absolut nimic. Eventual Ganea și asistentul din preajma lui. Și dacă încap oficialii Voluntariului într-o singură lojă.


survey services

Concluzia. Merg pe un egal. Poate chiar fără goluri. Cam ca în tur, când însă meciul a fost decent.

Dinamo – FC Botoșani

Când și unde-l vezi. Duminică, de la ora 19:00, pe stadionul din Ștefan cel Mare.

Cote. 2,05 victorie Dinamo. 3,45 egal. 3,75 victorie Botoșani

Despre ce e vorba. Dinamo trebuie să confirme auto-depășirea pe care a reușit-o în tur. Botoșaniul pare adversarul cu care să o facă, deși a terminat 2015 cu patru victorii consecutive. Mi se pare o cotă bună pe Dinamo. 

De urmărit în mod special. Cât de fotbalist și/sau cât de pescar e feroezul Bartalsstovu, dacă prinde echipa. 


polls & surveys

Concluzia. Merg pe Dinamo. Adică pe victoria ei, nu pe stadion.

Concordia Chiajna – Steaua

Când și unde-l vezi. Luni, de la 20:30, pe stadionul Concordia din Chiajna

Cote. 7 victorie Chiajna. 4,30 egal. 1,48 victorie Steaua

Despre ce e vorba. E greu s-o împiedice Chiajna pe Steaua, cu tot cu Milevski, Feussi și/sau Obono, respectiv Didi Prodan în tribună. Poate cu Didi Prodan de pe vremuri, pe teren, ar fi fost o idee. Chiajna are doar trei victorii până acum și doar una în ultimele 15 etape. Cu Steaua, Chiajna a fost practic permanent cu „chiloții în vine”, vorba cuiva de acolo: 9 meciuri – 8 victorii Steaua și un egal.

De urmărit în mod special. Cât de „stelari” sunt Marica, Tamaș, Gebhart și ceilalți


polls

Concluzia. Cum Steaua-i Steaua, vorba proverbului, și, până acum, și Chiajna a tot fost Chiajna cu Steaua, văd un 2 solist.

Sursa foto: Facebook Chiajna

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: februarie 11, 2016
Close Search Window
Close