Written by 10:18 am Sport • 4 Comments

Top 11 situații aproape incredibile din drumul Stelei spre titlul 26

E adevărat că eu v-am spus din ianuarie că Steaua va lua titlul, alături de alte nouă previziuni din care doar una e în pericol. N-am anticipat însă nici eu cum se va ajunge la îndeplinirea primei previziuni. Între tur și retur Steaua era practic deja campioană, dar teoretic a devenit abia în ultima repriză a sezonului, aproape jumătate de an mai târziu, după un scenariu demn de un thriller SF. În tot acest timp s-au petrecut atâtea lucruri incredibile, încât mi-a ieșit un top al absurdităților sezonului 2014-15 în ce privește campioana. Au fost și blaturi, și arbitraje controversate, și multe alte probleme, dar situațiile inedite au întrecut elementele clasice în acest sezon.

1. A început sezonul ca Steaua și l-a terminat FCSB. L-a început cu o siglă și l-a terminat cu alta, după ce a trecut și prin cea mai urâtă din lume. L-a început cu suporteri și l-a terminat fără, parcă străduindu-se special să facă asta ca să bată un record ceva. 3 în 1.

2. L-a început cu patronul la pușcărie și l-a terminat cu el aruncat pe sus pe gazon, vindecându-i-se astfel aparent și problemele cervicale pentru care, nu demult, cerea eliberarea din pușcărie.

3. A avut 13 puncte avans față de viitoarea vicecampioană la jumătatea campionatului. A ajuns apoi la -2 puncte de ea, deci a pierdut 15 puncte în mai puțin de un retur!

EKG: Evoluția luptei Steaua – ASA pentru titlu, în șapte grafice comparativehttp://lipovan.ro/evolutia-luptei-pentru-titlu-steaua-asa-in-sapte-grafice-comparative/

Posted by Lucian Lipovan on Monday, May 25, 2015

4. Doar echipele care au retrogradat au avut mai multe înfrângeri acasă ca Steaua, care a strâns cinci! Trei cu echipe care au retrogradat și care erau pe ultimul loc la ora meciului (Ceahlăul, Rapid și Oțelul)!

5. A pierdut ambele meciuri directe cu principala contracandidată, ASA Târgu Mureș! Unul cu scandal, ba chiar un scandal uriaș, chiar dacă fals. Oricum, tot înfrângere rămâne.

6. Și-a vândut cei mai buni jucători între tur și retur: cel mai bun fundaș(-marcator) Szukala, cel mai bun mijlocaș român, Sânmărtean, și golgheterul campionatului, Keșeru. A adus un fundaș plictisit, Tamaș, un atacant care nu dă goluri, Țucudean, și mai câțiva la număr.

7. Nu-i prelungește contractul antrenorului care i-a obținut deja două trofee într-un an și e favorită clară în finala pentru cel de-al treilea. Unul dintre motive e tocmai că l-a ratat pe al patrulea obiectiv.

8. Unii jucători au sărbătorit victoriile cu Gâlcă, alții înfrângerile cu Reghecampf.

Datorita succesului acestei poze intr-un comentariu la Mihai Mironica, o postez si aici 🙂

Posted by Lucian Lipovan on Friday, May 22, 2015

9. Niciun jucător din lotul cu care a terminat campionatul nu e în Top 20 marcatori! Keseru, plecat în iarnă, e al patrulea marcator.

10. A terminat sezonul cu cel care era la început al treilea portar din lot, Niță. 

11. Și-a interzis cei mai buni jucători atunci când avea mai mari probleme din cauză că nu-și prelungeau contractul (Arlauskis, Prepeliță, Latovlevici)

Probabil că mai sunt. Dacă vi le aduceți voi aminte, vă aștept aici.

Sursa foto: ProSport

Visited 9 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: mai 29, 2015
Close Search Window
Close