Written by 3:51 pm Media, Sport • 4 Comments

Țeapa drepturilor TV la Liga lui Gino prinde contur: câți bani pierd cluburile, cine a votat pentru și de ce!

În urmă cu patru luni, când RCS prelua și ea de la Intel Sky Broadcasting drepturile TV pentru Liga I, vă spuneam că problemele sunt departe de a fi rezolvate pentru așa-zisa companie din Malta, în spatele căreia se află de fapt Arpad Paszkany, unii ar spune că mână în mână cu Gino Iorgulescu. Iar acei „unii” spun asta și pentru că Iorgulescu a fost ales șef la LPF (și) datorită acestui contract de drepturi TV, teoretic mai bun decât precedentul, fiind susținut de CFR Cluj, club patronat, mai nou tot pe la spate, ca și Intel Sky Broadcasting, de Paszkany. Legăturile sunt mai mult decât suficiente pentru unii.

Paszkany, mana in mana cu Gino, pardon, Intel Sky Broadcasting din Malta am vrut sa zic, a dat o caruta de bani pe Liga…

Posted by Lucian Lipovan on Tuesday, May 26, 2015

Ei bine, astăzi începe să se contureze țeapa. Cacealmaua Gino – Intel Sky iese la iveala. În Adunarea Generală a LPF, reprezentanții ISB au cerut diminuarea contractului de drepturi TV! ISB a invocat scăderea interesului pentru Liga I, din mai multe motive, între care inclusiv pierderea siglei Stelei, dar și retrogradarea mai multor echipe de tradiție! Ultimul argument nu e doar ridicol, ci chiar nesimțit! Tocmai ISB a cerut scăderea numărului de echipe și organizarea unui sistem cu play-off, motiv pentru care avem șase retrogradate, ca nicăieri!, inclusiv inevitabil echipe cu tradiție și suporteri. Iar acum cere să plătească mai puțini bani din cauză că sunt mai puține echipe?! Cât tupeu să ai?

Din informațiile pe care le am, suma s-ar diminua cam cu 25%! Ar fi vorba de vreo 6 milioane de euro anual, din cele 27,5 milioane cât e contractul! Concret, ISB a propus ca sumele încasate de cluburi să rămânâ identice și la anul, chiar dacă sunt mai puține echipe. Gino Iorgulescu se lăuda tocmai cu creșterea banilor pentru echipe ca argument la scăderea numărului de cluburi! Suma urma, în mod normal, să crească aproximativ cu 400.000 de euro pentru fiecare loc din Liga I!

Reprezentantul ISB a venit și cu „dovezi”: a prezentat scăderea nivelului Ligii I cu rapoarte de pe site-ul transfermarkt.de! Altfel o unealtă utilă mai ales ziariștilor, site-ul care prezintă valorile jucătorilor nu este un reper serios în lumea adevărată a fotbalului.

De parcă nu era suficient de caraghioasă situația, Gino Iorgulescu a susținut la Adunarea Generală de astăzi propunerea ISB! A făcut-o, deși e evident în detrimentul cluburilor, lăsând de înțeles, cu miros de șantaj, că altfel ar putea pica tot contractul și că scrisorile de garanție nu prea ajută, dar refuzând să arate contractul, din motive de confidențialitate! Din informațiile mele, singurul risc pentru ISB dacă nu plătește drepturile e… să le piardă! Nu plătește nicio penalizare, nu se poate executa nimic silit, ci, dacă suma nu e achitată până la o anumită dată, pur și simplu pierde drepturile! As simple as that, vorba englezului!

Majoritatea cluburilor a protestat vehement! Vă dau o singură încercare să ghiciți cine a susținut-o! Da, există un club care a spus că e o idee bună să primească mai puțini bani sezonul viitor! El este, cine altul?, decât CFR Cluj, prin vocea lui Iuliu Mureșan, care a confirmat astfel că practic clubul său deține, indirect, și drepturile TV, ceea ce este un conflict de interese atât de evident că până și politicienilor le-ar fi rușine.

Al doilea club care a susținut cauza ISB este FC Brașov! Încă o dată, ȘOC! În primul rând, Brașovul retrogradeaza, deci i se cam rupe câți bani se dau la anul în Liga I. În al doilea rând, pentru Brașov a vorbit prea-celebrul Romicăăăăă Paaașcuuuuuu!!! Legătura cu Gino Iorgulescu este pur întâmplătoare.

Povestea nu s-a încheiat. Discuția se va relua la Adunarea Generală de peste două săptămâni. Țeapa e însă deja evidentă. Refacerea Cooperativei e doar o impresie absolut greșită…

UPDATE: Pe tema drepturilor TV din Liga I, inclusiv posibila schimbare a deținătorului și revenirea la sistem cu 16 sau 18 echipe, a scris pe larg și Matei Udrea în ProSport.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , , , Last modified: mai 26, 2015
Close Search Window
Close