Written by 12:38 am Sport • 11 Comments

Eu „sunt 12”, dar voi, „1” până la „11”, ce faceți pentru asta?

Aș vrea să mă bucur că am făcut un egal, dar nu pot. Am întâlnit o echipă mediocră, căreia i-am fost egali în mediocritate.

Aș vrea să mă bucur că mai trece un an cel puțin fără înfrângere cu Ungaria, dar nu pot. Încep să număr și meciurile fără victorie.

Aș vrea să mă bucur că încă avem șanse de calificare, dar nu pot. Din cauză că insistăm să ne păstrăm și “șansele” de necalificare într-o grupă ridicol de slabă.

Aș vrea să mă bucur că am văzut “un meci spectaculos, cu multe ocazii de gol”, cum zice însuși președintele FRF, Răzvan Burleanu, dar nu pot. Din cauză că e pur și simplu o prostie, a fost un meci absolut nespectaculos și cu jenant de puține ocazii de gol, habar n-am pe ce planetă trăiește Burleanu.

Aș vrea să mă bucur că remarc un jucător, dar nu pot. Chiar n-am pe cine, ar fi penibil să remarc pe cineva pentru o pasă aproape corectă, un șut puțin peste poartă sau un dribling inutil într-un meci întreg. În ritmul ăsta ajung să remarc fotbaliști doar pentru că intră pe teren.

Aș vrea să mă bucur pentru Anghel Iordănescu, dar nu pot! Nu pot nici să uit că m-a scos în stradă pe vremea când mă simțeam de-adevăratelea și eu “12”, dar preferam să rămân cu amintirea aia, decât cu realitatea de astăzi. Din respect, nu detaliez, deși scrisoarea de susținere din partea partidului mă tentează rău de tot să insist.

Aș vrea să mă bucur că a jucat Budescu, dar nu pot. Cine știe ce s-ar fi întâmplat dacă aveam măcar câteva minute doi jucători simultan pe teren care știu să dea în minge, poate jucam – Doamne ferește! – puțin fotbal!, așa că Budescu a intrat în locul lui, nu lângă Sânmărtean.

Aș vrea să mă bucur că am luat un singur gol în preliminarii, dar nu pot. Tot doar unul am și marcat în ultimele trei meciuri.

Promit să mă bucur dacă batem Grecia. Și dacă jucăm, cândva, și oareșce fotbal. Și dacă ne calificăm la Euro. Și dacă nu ne facem de râs acolo.

Până atunci, o să fiu iarăși “un 12”, inclusiv luni cu Grecia, pentru că pur și simplu n-am cum să nu fiu, așa cum n-am cum să țin cu altă echipă de club. Lucrurile astea sunt, în mod normal pe viață, inclusiv când nu câștigi sau joci oribil, chiar și când nu te califici. Ba tocmai pentru că sunt “un 12” nu pot să mă bucur pentru toate cele de mai sus.

Vă aștept totuși, ba chiar vă rog, vă implor!, pe “1” până la “11”, eventual și „15”, „28” sau „77”, cum vă mai cheamă după liberalizarea numerelor pe tricouri, și pe „generalii” și “șefii” voștri să-mi mai faceți și mie câte-o bucurie. Fie ea cât de mică. Tu „7” când dai o pasă genială? Voi, „5” și „18”, când mai și construiți nu doar distrugeți? Tu, „13”, când mai dai un super-gol? Și, „Generale”, când le ceri și/sau îi lași să facă toate astea?

Altfel, rămân doar cu video-ul ăsta. E mișto, recunosc, dar nu-i de-ajuns.

Draga Romania Mea, fa-ne piele de gaina si adu-ne lacrimi in ochi, de dor si de bucurie, cum face acest #eusunt12! L-am vazut de 38749 de ori in ultima ora. Vorbim singuri prin casa. SHARE s-ajunga la toata Romania! LIKE – > Eu sunt 12

Posted by Eu sunt 12 on Thursday, September 3, 2015

Visited 5 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , Last modified: septembrie 5, 2015
Close Search Window
Close