Written by 1:45 pm Sport • One Comment

Se schimbă liderul în Liga I? Analiza etapei a cincea din playoff și playout

Avancronică etapa a cincea din playoff și playout Liga I

Este etapa care are cele mai mari șanse să producă schimbarea liderului. Astra are 3 puncte avans, dar meci mult mai greu decât Steaua. Pe de altă parte, asta n-ar însemna mare lucru. E abia jumătatea playoff-ului, va mai fi inclusiv un meci direct. De văzut și cât mai poate ține pasul în lupta pentru titlu și Pandurii, după ce Dinamo a cam capotat etapa trecută.

Etapa e greu de anticipat și pentru că meciurile se țin lanț, contează mult pregătirea fizică și absențele.

În playout, avem un duel bun pentru Europa League între Iași și Craiova, dar și o luptă crâncenă de supraviețuire între ultimele echipe care au sacrificat antrenori, Botoșani și Timișoara.

De la runda precedentă am adăugat rubrica În ce formă sunt. Vă reamintesc că e vorba de ultimele 5 meciuri oficiale în toate competițiile (interne): V – Victorie, E – Egal, I – Infrângere.

Meciurile din Playoff

Steaua – ASA

Când și unde-l vezi. Duminică, de la ora 20:30, pe Arena Națională

Cote. 1,28 pe victoria Stelei; 5,25 la egal; 10,00 pe ASA.

În ce formă sunt. Steaua: VVVV/ ASA: EIEIE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. În campionat, ambele meciuri s-au terminat 1-1. În Supercupă s-a impus ASA cu 1-0.

Despre ce e vorba. Finala sezonului trecut, acum un meci cu miză practic doar pentru Steaua. Coincidență, e meciul care are șanse reale să o ducă pe Steaua pe primul loc în Liga I, chiar dacă doar la egalitate de puncte cu Astra. ASA abia a marcat al doilea gol din 2016 cu Viitorul, dar și acum a fost vorba în primul rând de o gafă mare a portarului Pecanha. Steaua revine pe Arena Națională – în ultimele 16 meciuri în campionat acasă a pierdut unul singur, cu Astra. Mutu joacă din nou împotriva Stelei – dacă joacă -, echipă împotriva căreia a marcat primul său gol în Liga I. Nu-l identific însă drept chiar așa un mare rival al Stelei.

De urmărit în mod special. Câți fani mai are Steaua în București. Din categoria celor care și vin la stadion, zic.

[socialpoll id=”2347759″]

Concluzia. Steaua nu se poate împiedica de ASA acum în mod normal. În ce privește pariurile însă cota pe ea e prea mică să merite atenție.

Viitorul – Dinamo

Când și unde-l vezi. Luni, de la 20:30, pe stadionul din Ovidiu

Cote. 2,55 pe victoria Viitorului; 3,20 la egal; 2,70 la victoria oaspeților.

În ce formă sunt. Viitorul: EIEII / Dinamo: IEEIE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Viitorul a reușit doar un egal acasă, 1-1, dar a câștigat cu 5-1 în retur la București!

Despre ce e vorba. Două echipe care au cam uitat să câștige și, după etapa trecută, au cam renunțat și la titlu. Cel puțin Dinamo vine rănită rău după eșecul cu Astra. Cele mai tinere echipe din Liga I, o posibilă explicație pentru evoluțiile contradictorii. Hagi pregătește noi schimbări în echipă, pot apărea și noi probleme. Viitorul are oricum în general mai mari probleme acasă, în timp ce Dinamo, cu Mircea Rednic, scoate frecvent puncte în deplasare.

De urmărit în mod special. Ce schimbări fac cele două echipe după ultimele eșecuri.

[socialpoll id=”2347760″]

Concluzia. Deși are cota cea mai mare, cel mai probabil pare un egal. Riscant însă pentru un meci totuși fără mare miză.

Astra – Pandurii

Când și unde-l vezi. Marți, de la 18:30, pe stadionul din Giurgiu

Cote. 2,20 pe victoria Astrei; 3,30 la egal; 3,10 pe victoria oaspeților.

În ce formă sunt. Astra: VVIIV / Pandurii: IEEVV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Pandurii n-a pierdut niciunul din cele două dueluri directe: 1-1 acasă, victorie cu 2-1 la Giurgiu.

Despre ce e vorba. Pandurii își cam joacă șansele la titlu. Dacă pierde, ajunge la 9 puncte în urma liderului cu 5 etape rămase de jucat. Egalul e practic o mini-victorie a Stelei. Dacă bate, se apropie la 3 puncte, dar în ultime vreme încep să se adune problemele la Pandurii. Și în afara terenului, dar și pe teren. Suspendările curg, victoriile vin mai greu. În sezonul regulat, Pandurii a fost experta derby-urilor, victoria de la Giurgiu fiind singura înfrângere acasă a liderului. Acum însă e mult mai greu, iar absența lui Edi Iordonescu de pe bancă ar putea conta din nou semnificativ. Astra respiră chiar și dacă pierde, nu cred că e stres acolo, n-are de ce să fie.

De urmărit în mod special. Cum mai rezistă Edi în tribună, dar și Șumi pe bancă. Câte kilograme sau „kinograme” mai dă Alibec.

[socialpoll id=”2347761″]

Concluzia. Cred că Pandurii scoate cel mult un egal, dar văd șanse reale să-l scoată.

Meciurile din Playout

Petrolul – Voluntari

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la 16:30, la Ploiești

Cote. 2,50 pe victorie Petrolul, 3,10 la egal, 2,85 pe victorie Voluntari;

În ce formă sunt. Petrolul: VEIII / Voluntari: VVEIV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. 1-1 la Ploiești, 1-0 pentru Voluntari acasă.

Despre ce e vorba. Petrolul visează după ce a obținut prima victorie în aproape 5 luni. Are însă în față revelația playout-ului, echipa care tocmai a bătut și CFR-ul, pe care a egalat-o la puncte și a adus-o în zona retrogradării. În ultimele șapte deplasări, Voluntari a pierdut o singură dată. Petrolul nu mai e, în mod evident, nici acasă ceea ce era odată.

De urmărit în mod special. Gane vs. Ganea.

[socialpoll id=”2347762″]

Concluzia. Meci greu de anticipat. Cred totuși că ploieștenii nu pierd, ci valorifică momentul bun.

CFR Cluj – Chiajna

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la 19, pe stadionul Constantin Rădulescu din Cluj.

Cote. 1,65 pe victorie CFR, 3,75 la egal, 5,00 pe victoria Chiajnei;

În ce formă sunt. CFR: EEEVE / Chiajna: EVVVE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. 2-1 pentru Chiajna în tur acasă, 0-0 la Cluj.

Despre ce e vorba. CFR e, aproape incredibil, tot mai aproape de retrogradare. Chiar nu mai are voie să piardă și meciul acesta. CFR nici nu prea pierde acasă, dar face multe egaluri, un scor care n-o mai ajută prea mult în actualul context.

De urmărit în mod special. Cine mai crede în fosta campioană și participantă în Champions League.

[socialpoll id=”2347763″]

Concluzia. Cred că oaspeții se mulțumesc și cu un egal, dar nu sunt sigur că-l pot scoate.

CSMS Iași – Craiova

Când și unde-l vezi. Duminică, de la 18:00, pe stadionul din Iași.

Cote. 2,35 pe victoria gazdelor, 3,00 la egal; 3,20 pe victoria Craiovei.

În ce formă sunt. Iași: EIVI/ Craiova: VVIVI

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. În sezonul regular, gazdele s-au impus de fiecare dată: 2-0 la Craiova, 1-0 la Iași.

Despre ce e vorba. Cel mai interesant meci din playout. Chiar dacă în playout mai sunt mai multe meciuri, o victorie aproape că asigură locul de Europa pentru una din cele două. Craiova e mai în formă, dar nu se descurcă grozav în deplasare. Nici moldovenii nu sunt însă chiar atât de redutabili pe propriul teren.

De urmărit în mod special. Cum mai duc oltenii problemele administrative.

[socialpoll id=”2347782″]

Concluzia. Cred că va fi un meci deschis și chiar mai echilibrat decât o arată cotele.

Botoșani – ACS Poli

Când și unde-l vezi. Luni, de la 18:00, pe stadionul din Botoșani.

Cote. 2,20 la victoria Botoșaniului; 3,20 la egal; 3,25 pe victoria oaspeților;

În ce formă sunt. Botoșani: IIEV/ Poli: IIEEV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Timișoara a bătut cu 1-0 acasă, iar în returul sezonului regular a scos un egal, 1-1, la Botoșani.

Despre ce e vorba. Două echipe aflate într-o cădere continuă. Ambele au schimbat antrenorii. Botoșani n-a numit un principal nou după plecarea lui Pustai, iar la Timișoara Grigoraș practic e la primul meci, precedentul fiind la doar două zile după ce sosise.

De urmărit în mod special. Șocul produs de schimbarea antrenorilor.

[socialpoll id=”2347785″]

Se schimbă liderul în Liga I etapa asta? Spuneți aici: http://lipovan.ro/se-schimba-liderul-in-liga-i-analiza-etapei-a-cincea-din-playoff-si-playout/

Posted by Lucian Lipovan on Saturday, April 2, 2016

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: aprilie 2, 2016
Close Search Window
Close