Written by 12:51 pm Sport

Se dau medaliile de campion în Liga I

Avancronică etapa a noua din playoff și playout Liga I

Într-un timp, Becali striga „pe primul loc până de Paște!”. Acum, fix de Paște va deveni probabil oficial că Steaua a pierdut definitiv primul loc în actualul sezon. Steaua trebuie să câștige cu Pandurii ca să nu-i dea prile de petrecere Astrei încă din minutul 1 al meciului cu Dinamo. Altfel, dacă Steaua nu câștigă, Astra se poate relaxa cu Dinamo. Motiv pentru care meciurile astea ar fi trebuit programate la aceeași oră, dar deja ne-am obișnuit cu minimul interes pentru competiția reală în acest sezon, după ce Viitorul și ASA au abandonat lupta imediat după ce și-au asigurat locul 6 indiferent de rezultate.

Legendă pentru rubrica În ce formă sunt. E vorba de ultimele 5 meciuri oficiale în toate competițiile (interne): V – Victorie, E – Egal, I – Infrângere. Vă recomand, ca de obicei, și avancronica de pe LPF.ro.

Meciurile din Playoff

Steaua – Pandurii

Când și unde-l vezi. Duminică, de la 20:30, pe Național Arena.

Cote. 1,55 pe victoria Stelei; 3,95 la egal; 7,00 pe victorie Pandurii.

În ce formă sunt. Steaua: VEIVE / Pandurii: EVEEI

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Steaua a câștigat în turul sezonului regular la Târgu Jiu cu 3-0. Acasă, în retur, a fost 1-1. Apoi, în playoff a învins din nou Steaua la Târgu Jiu cu 1-0.

Despre ce e vorba. Ceva orgoliu mai ales între antrenori. Steaua cam are locul al doilea asigurat, Pandurii are mai mare concurență cu Dinamo pentru locul al treilea. Probabil se va bate și recordul negativ de asistență pe Arena Națională la un meci cu echipe totuși din fruntea clasamentului, programat duminica de Paște, seara, într-un moment în care miza e prea mică, iar suporterii adevărați, de stadion, ai celor două echipe or fi existând, dar cam lipsesc cu desăvârșire.

De urmărit în mod special. Unde se vor întâlni Reghecampf și Edi Iordănescu: pe teren, în tribune sau niciunde? Și ce regulă va mai încălca fiecare.

[socialpoll id=”2355219″]

Concluzia. Ar trebuie să fie un meci spectaculos. Pe care nu cred că Steaua îl va pierde.

Viitorul – ASA

Când și unde-l vezi. Luni, de la 18:00, pe stadionul din Ovidiu.

Cote. 2,10 pe victorie Viitorul; 3,35 pe egal; 3,70 pe victorie ASA.

În ce formă sunt. Viitorul: IIIIE / ASA: IIIEI

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Viitorul a câștigat acasă cu 1-0 în turul sezonului regular. În retur a fost 2-2. Tot egal și în primul meci din playoff, 1-1.

Despre ce e vorba. Unica șansă a celor două echipe ca să nu termine rușinos playoff-ul, adică fără nicio victorie. Viitorul nu mai bate acasă de-o veșnicie, ASA nu mai scoate punct în deplasare decât o dată-n Paște. Adică poate acum. La cum au arătat în acest an amândouă, nu m-ar mira să rateze și șansa asta și să termine la egalitate. Hagi spune permanent „m-am născut să câștig”, dar de-o vreme, multă vreme, echipa lui face orice, dar nu câștigă. Exact ca ASA Târgu Mureș, o echipă pe care e greu să mi-o imaginez existând în continuare prea multă vreme.

De urmărit în mod special. Ivan Gonzalez, cel care a reușit performanța să-și dea autogol cu Steaua și să facă un penalty supid cu Astra. Ca să nu se supere nimeni.

[socialpoll id=”2355220″]

Concluzia. Logic ar trebui să fie un egal între două echipe egale în nimicul pe care l-au jucat în ultima vreme. Dar logica se respectă rareori în Liga I. Șapte înfrângeri consecutive acasă pentru Viitorul e un record greu de egalat, cred că îl va opri acum.

Astra – Dinamo

Când și unde-l vezi. Luni, de la 20:30, pe stadionul din Giurgiu.

Cote. 1,77 pe victorie Astra; 3,40 la egal; 5,35 la victorie Dinamo.

În ce formă sunt. Astra: VVIVE / Dinamo: EEVEE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. În campionat, în sezonul regular, Dinamo a pierdut acasă cu Astra (0-1) și a scos un 1-1 la Giurgiu. În Cupa României, Dinamo a câștigat cu 2-1. În turul playoff-ului a fost 4-1 pentru Astra la Dinamo.

Despre ce e vorba. Meciul în care se vor acorda medaliile de campioni. Astra are nevoie de un punct, dacă nu cumva cu o seară înainte Steaua îi face un cadou de Paște și nu câștigă cu Pandurii. Atunci, meciul acesta va deveni un simplu antrenament fără prea mult public pentru noua campioană și posibil un argument important pentru un rezultat mai bun pentru Dinamo, dacă Astra începe deja petrecerea din minutul 1.

De urmărit în mod special. Premierea campionilor.

[socialpoll id=”2355221″]

Concluzia. Un meci pe care teoria spune – precum cotele pariurilor – că ar trebui să-l câștige Astra. Contextul spune că par tentante cotele mai degrabă pe Dinamo, care nu cred că pierde.

Meciurile din Playout

FC Botoșani – Voluntari

Când și unde-l vezi. Vineri, de la 20:00, pe stadionul din Botoșani.

Cote. 2,00 pe victorie Botoșani; 3,40 la egal; 3,95 pe victorie Voluntari.

În ce formă sunt. Botoșani: VIEVI / Voluntari: IIIVV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Două egaluri în sezonul regular: 2-2 la Botoșani, 1-1 cu Voluntari gazdă. În playout, 1-1 la Voluntari.

Despre ce e vorba. Meciul care stabilește temporar echipa ce va merge la barajul pentru rămânerea în Liga I. Oaspeții par însă într-o degringoladă totală, cu antrenorul schimbat practic de patronul altei echipe și cu unul fără experiență la acest nivel sosit în locul lui Ganea. Apreciez totuși șansa de a vedea și un tehnician nou decât să asistăm la aceeași rotire a cadrelor, majoritatea celor „rotiți” nedemonstrând neapărat ceva. Botoșaniul e echipa care bate cu 6-1, apoi pierde 6-0, după care bate iar 4-0 în deplasare, așa că vă invit pe voi să-i anticipați rezultatul.

De urmărit în mod special. Sorin Popescu, noul antrenor al Voluntariului.

[socialpoll id=”2355223″]

Concluzia. Cred într-o victorie a gazdelor mai mult decât cota 2 pe care i-o acordă casele de pariuri.

CSMS Iași – Petrolul

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul din Iași.

Cote. 1,52 pe victorie Iași; 4,00 la egal; 6,25 pe victorie Petrolul.

În ce formă sunt. Iași: EEEVE / Petrolul: IVEIV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Iași a bătut tur-retur în sezonul regular: 1-0 acasă, 2-1 la Ploiești. În playout, Iași a câștigat cu 2-1 la Ploiești.

Despre ce e vorba. După ce a respirat o vreme, Petrolul și-a cam „asigurat” retrogradarea, dacă nu matematic, măcar „aritmetic”. În cazul ploieștenilor mai poate fi vorba doar despre eventuale răbufniri de orgoliu acum, când sunt la 10 puncte de baraj. În schimb, CSMS Iași tocmai a cedat milimetric locul de Europa Craiovei, așa că va trage în mod normal cât de tare poate de victorie.

De urmărit în mod special. Cum arată o echipă de tradiție, dar ca și retrogradată

[socialpoll id=”2355224″]

Concluzia. Etapa trecută le-am mai dat o șansă la surpriză ploieștenilor. Și am pierdut. De data asta nu le mai dau nici eu.

CFR Cluj – ACS Poli

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la ora 19:30, pe stadionul Constantin Rădulescu din Cluj.

Cote. 1,71 pe victoria gazdelor; 3,65 la egal; 4,75 pe victoria oaspeților.

În ce formă sunt. CFR: EVVEV / Poli: IEVII

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. CFR Cluj a câștigat ambele meciuri din sezonul regular: 1-0 acasă și 2-1 la Timișoara. În turul playout-ului, a fost un dramatic 2-2 la Timișoara.

Despre ce e vorba. Chinurile Timișoarei de a-și demonstra ei în primul rând că vrea să scape de retrogradare și, mai apoi, că poate să o obțină. În ultima vreme n-a arătat nici una, nici alta. Clujul e evident o echipă mai bună, chiar dacă în meciul precedent, de la Timișoara, a obținut un egal doar în prelungirile partidei. Atunci a fost mai degrabă o excepție, și în ce o privește pe CFR, dar mai ales în ce a arătat ACS Poli în playout. În deplasare, Timișoara e tot fără victorie din sezonul trecut, însă, pe de altă parte, la fiecare a doua deplasare mai scoate câte un egal.

De urmărit în mod special. Ce idei mai are Grigoraș. Dacă mai are.

[socialpoll id=”2355225″]

Concluzia. În mod normal o victorie a gazdelor. Pe Timișoara o văd capabilă cel mult de un egal, care însă nu o prea ajută la nimic.

CSU Craiova – Chiajna

Când și unde-l vezi. Duminică, de la 18:00, pe stadionul Extensiv din Craiova.

Cote. 1,90 pe victorie Craiova; 3,40 la egal; 4,00 pe victoria Chiajnei.

În ce formă sunt. Craiova: VIEIV / Chiajna: VVEEI

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Craiova a câștigat ambele meciuri din sezonul regulat cu același scor, 2-0. Chiajna a bătut Craiova în turul din playout cu 1-0.

Despre ce e vorba. Chiajna a redevenit mândria Ilfovului după ultimele două etape. Această performanță nu înseamnă însă mare lucru, în mod evident, nici la modul absolut și, cu atât mai puțin, în fața Craiovei, care se simte din nou pe val. La Craiova a câștigat doar CFR Cluj în 2016. Chiar și când nu câștigă acasă, oltenii în general marchează.

De urmărit în mod special. Nu-mi pot imagina nimic.

[socialpoll id=”2355227″]

Concluzia. Nu cred că va pierde Craiova meciul acesta.

Sursa foto: Facebook Astra Giurgiu

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: aprilie 29, 2016
Close Search Window
Close