Written by 9:32 pm Sport • 3 Comments

S-a oficializat vopsitoria de jucători la națională!

Problema principală nu e că România va juca niște amicale de râsul lumii în cantonamentul din Antalya, cu Torpedo Kutaisi, Zimbru Chișinău și naționala Whateveristanului. Acesta e doar efectul unui cantonament fără niciun rost încă de când a fost gândit. Cu cine ar fi putut juca România într-un moment în care nicio națională mai mult sau mai puțin serioasă nu se reunește? E posibil ca aceștia să fi fost chiar cei mai buni adversari posibil de găsit la momentul actual în Antalya, atât de anapoda e cantonamentul.

Reunirea acum e stupidă pentru că încurcă, fără un câștig cert, pregătirea centralizată la club a 24-25 de jucători (nu e clar dacă în locul lui Budescu va veni altcineva, nu sunt destui angajați la departamentul de comunicare FRF ca să se publice informația, n-au apărut nici amicalele pe site). Pentru o ambiție a lui Tata Puiu au fost încurcate 8 din cele 14 echipe din Liga I în poate cel mai important moment al pregătirii lor.

Aș fi acceptat scuza cu „interesul național” dacă n-aș fi fost convins că dintre cei convocați acum vor fi în lotul pentru Euro 2016 fix cei care știm că ar fi fost și fără cantonamentul ăsta, precum Lung, Papp, Popa sau Pintilii. Eventualele noutăți vor fi în excursie în Franța în cel mai bun caz. Pot paria că n-o să descopere aur Tata Puiu fix acum. „Cantonamentul de iarnă trebuie să-mi dea un titular pentru amicalul cu Lituania”, zice Tata Puiu. Acum pe bune, pentru asta chiar trebuia să meargă 50 de persoane în Antalya?

M-aș fi abținut, chiar și așa de stupid cum pare, de la a comenta despre cantonamentul ăsta dacă n-aș fi auzit azi cea mai mare aberație despre el. Anghel Iordănescu a declarat la Digi că „am insistat ca meciul să apară în palmaresul României ca să aibă și băieții ăștia un meci acolo în palmares”. Absolut spectaculos! O absurditate de meci, cu o Românie care nu e România, împotriva unui Turkmenistan sau a Moldovei, care nici măcar nu ne pasă dacă sunt adevăratele Turkmenistan și/sau Moldova, va apărea în palmaresul naționalei noastre și al jucătorilor. Probabil pentru că „s-au deranjat să vină la o convocare stupidă”, că altă explicație nu văd. Cu alte cuvinte, îi vopsim cu un meci la națională pe niște jucători, să aibă ceva și ei la CV. Nu că până acum nu se făcea lucrul ăsta, dar e prima oară când este anunțat oficial.

Foto: captură Digi

Visited 7 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , Last modified: ianuarie 21, 2016
Close Search Window
Close