Written by 1:09 pm Sport • 13 Comments

Revoluția din Liga I, explicată grafic: ce se întâmplă cu jucătorii străini

Conform ultimelor informații pe care le am, aprobarea schimbărilor majore din fotbalul românesc se află pe ultima sută de metri. LPF lucrează cu FRF pentru finalizarea lor, urmând a fi aprobate cât de curând în Comitetul Executiv al FRF. Pare-se că decizia e să se aplice (aproape) în totalitate chiar din sezonul viitor, 2015-16, deși e vorba de schimbări majore și destul de greu de implementat privitoare la limitările din lot.

Ca să înțelegeți mai ușor ce se întâmplă, am reprezentat grafic noutățile. Plus, via site-ul LPF, niște statisticii despre jucătorii străini, cei mai afectați de această decizie. Una peste alta, mi se par niște idei foarte bune, greu de implementat și verificat însă, motiv pentru care păstrez niște rezerve cu privire la implementarea chiar din sezonul viitor, fie și cu amendamentul prevăzut (6+2, în loc de 4+4 în primul sezon).

În altă ordine de idei, cei care se ocupă de modificări sunt convinși că ele vor fi aprobate fără probleme, deși multe cluburi se bazează acum pe străini.

P.S.: Îi rog pe cei care, eventual, preiau imaginea să citeze corect sursa

REGULI

Visited 4 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: februarie 10, 2015
Close Search Window
Close