Written by 10:07 am Sport • 35 Comments

Rapidul, scos la vânzare prin executarea silită a lui Valerii Moraru! Cât costă să fii patronul clubului

Nu e banc, așa cum nici vânzarea stadionului din Târgu Mureș n-a fost banc. Nu sunt convins că se va găsit un cumpărător, dar acțiunile lui Valerii Moraru la Rapid sunt scoase la licitație, patronul fiind executat silit! Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătorești Dobra, Coșereanu și Asociații a dat pe 22 aprilie un anunț de vânzare pentru acțiunile deținute de Valerii Moraru la Rapid. Acțiunile sunt executate în contul unei datorii către Marfin Bank România, care vrea să recupereze suma de 1,17 milioane de lei. De notat că împrumutul provine din 2008, deci a fost făcut de George Copos Valerii Moraru înainte să fie la Rapid (mulțumesc unui cititor care mi-a atras atenția și m-a corectat în comentarii)! Executarea silită a fost încuviințată în 2014, iar anul acesta a fost stabilit prețul de piață. De menționat că Valerii Moraru este executat silit, nu Rapidul, datoria fiind a lui!

1,17 milioane este și suma de pornire a licitației care va avea loc pe data de 16 mai, mai exact 1.171.030 lei, corespunzător unui preț de 0,77 de lei pe acțiune, totalul reprezentând 27,3935% din acțiunile de la Rapid. 0,77 de lei este prețul de piață al acțiunilor, valoarea nominală fiind de 2 lei pe acțiune.

Problema e chiar mai complicată. Cum e puțin probabil ca, dacă totuși cineva își dorește acțiunile Rapidului, să își dorească doar 27% din ele, dacă nu se va atinge suma necesară Societatea de Executori va scoate la vânzare până la 94% din Rapid, adică toate acțiunile lui Valerii Moraru! Iar suma de pornire va fi ulterior de 75% din cea iniţială şi se va adjudeca la preţul cel mai mare oferit, adică preţul poate să scadă semnificativ. Rețineți însă că se vinde doar pachetul integral de acțiuni, dar mai mulți cumpărători se pot asocia pentru a le achiziționa.

Pe de altă parte, conform evaluării Societății de Executori, Rapidul ar valora aproximativ 1 milion de euro! Dacă la licitație nu există oferte la prețul de pornire, în cele din urmă câștigător va fi desemnat cel cu oferta mai mare, deci clubul poate fi achiziționat și pentru o sumă mai mică. De reținut însă că vine și cu insolvența și datoriile de rigoare după el.

Dovada aici:

decizie

P.S.: am actualizat titlul pentru a reflecta total ceea ce scrie în text: nu Rapid este executat silit, ci acționarul său majoritar, Valerii Moraru.

Visited 8 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , , Last modified: mai 3, 2016
Close Search Window
Close