Proiectul „cincinalul într-un an” continuă la FRF: zeci de mii de femei s-au apucat de fotbal!

Eu v-am mai spus în trecut că principalul proiect al administrației actuale a FRF nu e nici buna guvernanță, nici proasta guvernanță sau alte cuvinte corporatiste, cu atât mai puțin fotbalul, ci evident „cincinalul într-un an”.

Sunt aproape sigur că ați ratat ultima realizare din acest proiect, așa că îmi fac datoria de onoare să o aduc eu în prim plan. Ca să nu pierdeți vremea să citiți tot bla-bla-ul de pe site-ul FRF fac din nou un efort și vă rezum eu cum, la un summit UEFA de la Tbilisi, președintele Răzvan Burleanu a prezentat cum practic duduie fotbalul românesc.

Concret, că e cu cifre, trebuie să știți neapărat că atunci când a venit domnul Burleanu la FRF, în anul de grație 2014, doar 0,5% din populația României practică fotbalul, amator sau profesionist, față de 2,7% media europeană, respectiv 1,5% targetul fixat de noua administrație. Ei, ce credeți că s-a întâmplat de atunci? Au dispărut sute de echipe? Au emigrat mii de fotbaliști, la muncă în străinătate? Au falimentat branduri cu tradiție? S-au golit stadioanele? Ne-a lipsit absolut orice rezultat cât de cât notabil la orice nivel al oricărei naționale, în afara calificării la Euro 2016? Nu, nici vorbă. Baliverne. Altceva s-a întâmplat.

Dom’le, n-o să-ți vină să crezi, dar targetul fixat pentru 2020 a fost deja atins! La masculin „ținta era de 95.314” practicanti pentru 2015-16 practicanți; am pus ghilimele că e prea exact numărul și să n-avem emoții cu ultimii 14 ăia. Dar nu e cazul pentru că, anunță FRF, în 2015-16 s-a ajuns deja la 127.018 bărbați practică fotbalul! În România, da, cum în China?! Și nu e totul! În 2016-17 trebuia să fie conform planului 128.288, dar deja avem 208.298 de jucători de fotbal! Practic deja s-a depășit în 2017 planul pentru 2020, care era un modic 132.725…

Credeți că asta e tot? Nici vorbă! Stați să vedeți ce s-a întâmplat la fotbalul feminin, unde „creșterea a fost și mai accentuată”, am încheiat citatul. Adică oamenii ar fi vrut in 2015-16 doar 1.172 de femei la fotbal, dar au venit 2.726! Și acum vine bomba demografică din fotbal. Între timp s-a ajuns la 52.014 fotbaliste în România, aproape „de 10 ori mai mare decât era ținta pentru 2020, adică 5.570”. Din nou, nu mă întrebați cum au calculat ținta, nu ăsta e subiectul, deși e interesant și el.

Hai să repet: deci în 3 ani s-a depășit de 10 ori ținta fixată pentru 6 ani! Practic cincinalul s-a făcut cam într-o lună, așa! În ritmul ăsta fotbalul feminin va fi, în premieră mondială, mai practicat decât cel masculin în România. Suntem pe drumul cel bun, nu?

Dacă nu mă credeți, datele complete sunt pe site-ul FRF. Uluitor sau cum? Altfel, ce să zic, mi-e teamă că în ritmul ăsta toate femeile vor juca în curând fotbal și vom rămâne fără profesoare, asistente medicale, parlamentare sau cine mai știe ce alte profesii. Opriți-l pe Burleanu din dezvoltarea fotbalului vă rugăm până nu e prea târziu!

Singura explicație pe care o văd posibil este că li s-a spus că dacă nu se apucă de fotbal sunt obligați să citească comunicatele de pe frf.ro. Atunci are sens.

Abia aștept să văd și ce părere au partenerii noștri din Iran despre aceasta expansiune fără precedent.

Sursa foto: site-ul PCR, pardon FRF

3 comentarii la „Proiectul „cincinalul într-un an” continuă la FRF: zeci de mii de femei s-au apucat de fotbal!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.