Primele ore cu noul Samsung Galaxy S7

V-am zis că trec după opt ani de la iPhone la Samsung. Poate nu m-ați crezut, dar tocmai s-a întâmplat. Astăzi am primit, conform promisiunii, precomanda la Samsung Galaxy S7 32 Gb Platinum Gold (la Emag azi e 3.300 de lei, încă vine cu Gear VR bonus; eu l-am luat la prelungire de abonament de la Vodafone).

Prima impresie e de la excelent în sus, dar e prea devreme pentru un verdic definitiv. Am făcut (rapid și ușor) setările inițiale, am instalat câteva aplicații de bază, am făcut câteva fotografii pe înserat în trafic (excelente!), m-am distrat puțin cu Gear VR (a cărui instalare inițială nu e prea intuitivă, dar altfel e un gadget interesant, chiar dacă mai puțin util momentan).

Calitatea materialelor din care e făcut telefonul e foarte bună, iar cea mai urâtă chestie de la S6, camera foto ieșită mult în relief, a fost 90% rezolvată. Partea din spate e mai curbată, dar sincer nu sesizez o diferență notabilă deocamdată față de S6, pe care l-am avut o lună anul trecut.

În fine, cine mă cunoște bine știe cât de pasionat sunt de produsele Apple. Trebuie să recunosc că nu mă despart ușor de iPhone, dar motivele sunt în continuare întemeiate, așa că nici nu-i duc lipsa deocamdată 🙂

Cum am doar câteva ore până acum cu noul telefon, m-am rezumat la un „unboxing” și un „hands on”. Vă țin la curent.

Video-urile sunt filmate chiar cu un Galaxy S7

5 comentarii la „Primele ore cu noul Samsung Galaxy S7”

 1. cosnet2016@gmail.com'

  Salut, spune-mi te rog cand ai facut precomanda la Vodafone, te intreb deoarece cu toate ca am facut precomanda pe 23.2 dimineata mi-a ajuns decat telefonul, ei spunand ca gear vr ajunge intre 2-4 saptamani.

 2. tomuta.gabriel@gmail.com'

  Cum e la distanta de cativa ani switch-ul? Merita? Dupa vreo 10 ani de Iphone sunt pe punctul de a trece pe android, mai exact sa fac precomanda la Note 9 ( de la ip7plus ), si in cautarile pe net am gasit articolele tale. Esti tot pe android sau ai trecut inapoi pe iphone? Mentionez ca si eu la fel ca tine am aproape toate produsele apple ( macbook, ipad, apple TV, apple watch airpods ), dar sincer m-am saturat de stagnarea lor in inovatie

  1. lucianlipovan@gmail.com'

   Salut Gabriel,

   Scuze de întârziere cu răspunsul, am absentat de pe blog o vreme. Între timp sunt posesor de ambele, Android si iOS, ca să fie liniște 🙂 Ce pot să zic… Cred că Android a ajuns la nivelul la care, dacă ai un vârf de gamă de la Samsung de exemplu, să fie cel puțin comparabil cu iPhone, doar la preț mai bun și cu deschidere mai mare, de la stocare la sistem de operare. Însă cred că esențial este să ai un vârf de gamă, altfel experiența e mult diferită pe Android. Apple rămâne TOP pe stabilitate în schimb. Pe Android nu am simțit lipsa vreunei aplicații, am în continuare tot S7 și merge foarte bine, similar cu iPhone 7 pe care îl am. Da, nu am mai simțit nevoia să iau ultimul iPhone, stagnarea în inovație mi se pare valabilă și astăzi, 8 și X au prea puține plusuri. Samsung s-a mișcat mai greu doar când l-am umplut cu prea multe aplicații, mizând pe spațiul practic nelimitat de stocare. Cardurile microSD nu funcționează însă la fel de rapid, iar memoria internă e tot limitată. Sincer, astăzi cel mai important mi se pare să ai un telefon, fie el Android sau iOS, cu multă memorie internă, eu am ales iPhone 7 cu 128 Gb în dauna unui iPhone 8 cu memorie mai puțină.

   1. tomuta.gabriel@gmail.com'

    Multumesc pt raspuns, in final am ajuns la concluzia de Note 9+Iphone 5s ( sa fie liniste ), sper sa fie ok asa. Voi reveni cu detalii peste cateva saptamani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.