Written by 8:40 pm Sport • 14 Comments

Prima gaură financiară majoră a lui Burleanu la FRF: l-a pierdut pe Pițurcă GRATIS!

Câteva concluzii la cald după oficializarea plecării lui Pițurcă de la națională la Al-Ittihad.

1. Ziariștii mai greșesc. Dar și când le ”nimeresc”, le nimeresc bine. Colegii de la ProTV au spus primii că Reghe pleacă la arabi. N-am crezut inițial. Apoi, când au spus că pleacă sigur Pițurcă, am crezut. Și mi s-a confirmat postarea de atunci de pe Facebook, când puțini credeau, iar Pițurcă spunea că sunt șanse sub 1% să plece.

2. Probabil Burleanu s-a păcălit chiar și el de punctul 1. Habar n-am cum a reușit Burleanu ”performanța” ca FRF să nu încaseze niciun ban de pe urma plecării lui Pițurcă deși avea o clauză clară. E un prim ”succes” financiar major al lui Burleanu. Mircea Sandu îl lăsase cu un contract exagerat de mare, dar cu o clauză și în favoarea Federației în cazul în care decidea să plece. Până la urmă FRF nu ia nimic. Probabil va veni o explicație populistă pentru fraieri ”l-am înțeles că vrea să plece, dragoste cu forța nu se poate, am fost gentlemeni etc”. Baliverne. Pițurcă a știut cum să ia bani în 2009, dar și cum să nu dea în 2014. Burleanu n-a știut nimic… Nici n-a simțit ce l-a lovit.

3. Tocmai din cauza punctului 2 n-am mare încredere că Burleanu va găsi un înlocuitor pe măsura lui Pițurcă măcar. Cum-necum, omul ne-a lăsat măcar pe locul al doilea în grupă, neînvinși, ca și calificați la Euro 2016 și pe locul 21 FIFA. Burleanu, cu a lui Comisie Tehnică formată din Țicleanu, Vochin, Pușcaș, Victoraș Iacob și cine-o mai fi, au reușit numiri de excepție, precum Doru Isac, la juniori. Sper să n-avem parte de vreun Doru Isac și pe la naționala mare.

4. Dacă Pițurcă pleacă la arabi pentru bani, de ce un antrenor ar renunța la banii de la arabi ca să vină în locul lui Pițurcă? Nu-mi spuneți că Boloni, Olăroiu sau Dan Petrescu sunt mai puțin disperați după bani, nu e cazul. Lista înlocuitorilor nu e foarte credibilă, acolo sunt nume importante, pe care, cum spuneam la punctul 3, nu-l văd oricum în stare pe Burleanu să le aducă.

5. Pițurcă juca plictisitor, dar câștiga. Desigur, ideal e să joci spectaculos și să câștigi. Dar există și varianta să joci plictisitor și să pierzi! Mi-e să nu dăm în această variantă. Și să-l regretăm (iar) pe Pițurcă…

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: octombrie 18, 2014
Close Search Window
Close