Written by 4:07 pm Sport • 8 Comments

Nota lui Rădoi la prima apariție publică în calitate de antrenor al Stelei

Bună. Chiar foarte bună. Poate peste așteptările mele. Dacă antrenează din start la fel de bine, poate fi un început promițător, dar pentru asta mai durează ca să ne putem pronunța și e ceva mai complicat decât cum vorbește. Cum am notat discursul:

  • a fost sigur pe el în majoritatea răspunsurilor. N-a respins nicio întrebare, deși e puțin probabil să-i fi fost pe plac toate. N-a fost nicio clipă arogant sau zeflemitor. Sunt greșeli de comunicare pe care le fac des antrenorii de la noi. Sunt convins că se învață la licența Pro.
  • a explicat cât de bine putea conflictul profesional în care se află – absența licenței de antrenor. A acceptat că e în culpă, a spus chiar răspicat că „poate nu e moral”, dar a recunoscut că nu putea să rateze această șansă. Profită de ce-i permite regulamentul – va fi în acte ceva director tehnic -, dar și-a asumat public postura de antrenor și se apucă și de școala. Nu a minimalizat nicio clipă importanța școlii, chit că-i ia „2-3-4 ani” să o facă. I-a apreciat pe Pedrazzini și Dică, despre care a spus că pot acoperi lipsa lui de experiență!
  • nu le-a răspuns urât contestatarilor. Le-a transmis doar că e sigur că și ei ar fi acceptat șansa de a antrena Steaua și dacă n-aveau licența Pro. În rest, fără război, nici măcar cu Șumudică, cel care l-a ironizat cel mai mult.
  • a driblat bine ce era de driblat. N-a pomenit nume de jucători care ar putea fi aduși. A spus că n-are telefonul cu el pe bancă, deci nu are cum să fie sunat în timpul meciurilor. N-a confirmat, nici n-a infirmat că are de luat și Bac-ul înainte de licența Pro, mutând focusul întrebării pe această temă.
  • nu s-a milogit de suporteri. A spus răspicat că Steaua are nevoie de ei, și-a adus aminte cât de mult au ajutat Steaua și când era jucător, dar i-a și certat pentru incidentele care fac ca Steaua să joace fără spectatori în primele meciuri din preliminariile Ligii Campionilor! O dovadă de curaj pe care au arătat-o puțini antrenori de la noi.
  • nu a minimalizat importanța niciunui jucător actual. Le-a transmis public că le dă șanse egale tuturor, că se pleacă de la zero, chit că sunt jucători despre care s-a vorbit că ar putea pleca, precum Luchin sau Tamaș.
  • a răspuns direct când a fost cazul. Nu le poate interzice jucătorilor să iasă la un grătar în timpul lor liber, nici măcar cu Reghecampf. Îl înțelege pe Tănase că vrea să plece, e greu de motivat și va fi lăsat în cazul unei oferte, dar deocamdată nu prea sunt oferte.

Cam așa a fost Rădoi în prima apariție publică. Aș zice de un 8-9. Nu m-a convins cu mărturisirea că a discutat despre venirea la Steaua doar după terminarea campionatului. Și mi s-a părut nejustificat că nu l-a sunat pe Gâlcă – nu e vina lui că n-a fost păstrat Gâlcă și ar fi avut ce să afle direct de la el, are nevoie de cât mai multe informații.

Desigur, e mult mai important cum va fi ca antrenor. Poate să fie la fel de bun, mai bun, dar și mult mai slab. Vom afla în iulie-august. Acolo rezultatele sunt mult mai clare, nu mai e nevoie de note, avem scoruri.

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Etichete: , Last modified: iunie 25, 2015
Close Search Window
Close