Written by 3:34 pm Sport

Moldovenii sau oltenii în Europa? Etapa a 12-a din playout Liga 1

Avancronică etapa a 12-a din playout Liga I

Avem meciuri la Voluntari, Chiajna, respectiv pe stadioane aproape goale la Timișoara și, probabil, Craiova. Ce poate fi mai atractic decât atât? Ce-i drept, măcar programarea meciurilor e OK, se joacă sâmbătă și duminică, la ore rezonabile.

E momentul finalei pentru Europa între Craiova și Iași, dar și al ultimelor bătălii pentru Petrolul și Timișoara ca să prindă măcar barajul și să o trimită pe Voluntari la fund. Deja sună ceva mai bine etapa.

Legendă pentru rubrica În ce formă sunt. E vorba de ultimele 5 meciuri oficiale în toate competițiile (interne): V – Victorie, E – Egal, I – Infrângere.

FC Voluntari – Petrolul

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la ora 18, pe stadionul din Voluntari;

Cote. 2,20 pe victorie Voluntari; 3,20 pe egal; 3,50 pe victorie Petrolul;

În ce formă sunt. Voluntari: IIIII / Petrolul: VVIIV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. 1-1 la Ploiești, 1-0 pentru Voluntari acasă, în sezonul regular. În meciul tur din play-out a câștigat Voluntari la Ploiești cu 2-1.

Despre ce e vorba. Oficial, ultima șansă a Petrolului să mai spere la salvare. Victoria e obligatorie, egalul mai păstrează doar șanse teoretice, iar la înfrângere, retrogradarea e garantată. Voluntari se bate însă cu șanse reale pentru titlul de cea mai slabă echipă din playout cu Timișoara, mai ales de când are și stadion propriu.

De urmărit în mod special. Publicul din Voluntari cât de mult susține echipa în drumul spre salvare.

[socialpoll id=”2360973″]

Concluzia. Cred că Petrolul poate furniza o surpriză care să o mai țină măcar puțin în viață.

Chiajna – CFR Cluj

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la 19:30, pe stadionul din Chiajna.

Cote. 1,95 pe victorie Chiajna; 3,40 pe egal; 4.00 pe victorie CFR Cluj.

În ce formă sunt. Chiajna: VEIVV / CFR: EVIVE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. 2-1 pentru Chiajna în tur acasă, 0-0 la Cluj, în sezonul regulat. În playout, CFR a câștigat acasă cu 2-0.

Despre ce e vorba. CFR Cluj vine după euforia câștigării Cupei, dar și după acuzațiile DIICOT de spălare de bani și evaziune fiscală. Viitorul sună mai degrabă prost pentru CFR, iar prezentul e mai degrabă indiferent, echipa fiind salvată. Chiajna în schimb își poate asigura matematic evitarea barajului cu o victorie. Motiv pentru care și casele de pariuri o văd favorită, altfel cu siguranță n-ar fi chiar așa cotele.

De urmărit în mod special. Cât au băut clujenii după victoria din Cupă.

[socialpoll id=”2360974″]

Concluzia. Toate cotele mi se par riscante, așa că, dacă tot e de riscat, aș risca un x2. Prea toate drumurile duc spre Chiajna.

Craiova – Iași

Când și unde-l vezi. Duminică, de la ora 17:00, pe stadionul Extensiv din Craiova.

Cote. 2,20 pe victorie Craiova; 3,10 la egal; 3,50 la victorie Iași.

În ce formă sunt. Craiova: IEVVI / Iași: IVVEE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. În sezonul regular, gazdele s-au impus de fiecare dată: 2-0 la Craiova, 1-0 la Iași. În playout, a fost 3-0 acasă pentru Iași.

Despre ce e vorba. Finala pentru Europa. Cu o victorie, Iași e ca și câștigătoare a playout-ului. La egal, rămâne favorită, dar cu emoții. Victoria Craiovei o aduce pe ea în pole position. Culmea, cele mai bune echipe din playout vin la ultimul lor meci direct după înfrângeri surprinzătoare. Tot surprinzătoare pentru mine e și cota cu care casele de pariuri o văd favorită pe Craiova. Ok, joacă acasă, dar n-a rupt norii până acum, aș fi văzut mult mai echilibrate cotele pe 1 și 2.

De urmărit în mod special. Cât îi interesează pe craioveni să joace CSU în Europa.

[socialpoll id=”2360975″]

Concluzia. Eu văd foarte tentantă cota pe Iași.

ACS Poli – FC Botoșani

Când și unde-l vezi. Duminică, de la 19:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara.

Cote. 2,10 pe victoria Timișoarei; 3,30 la egal; 3,60 pe victorie Botoșani.

În ce formă sunt. Poli: IEIIE / Botoșani: VEVVI

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Timișoara a bătut cu 1-0 acasă, iar în returul sezonului regular a scos un egal, 1-1, la Botoșani. În playout a fost un 6-1 de tenis la Botoșani.

Despre ce e vorba. Singura șansă a Timișoarei e că întâlnește o echipă care a terminat practic deja sezonul, fiind matematic salvată de la retrogradare. Altfel, cea mai slabă Poli pe care țin minte să o fi văzut vreodată, mai ales după ce jucătorii au început să fugă de la echipă, ar fi avut șanse spre zero să câștige. Paradoxal, deși nu mai câștigă de când erau șanse să ningă la Timișoara, Poli nu e lăsată de ceilalți să fie retrogradată. Și, cum etapa viitoare o poate trimite pe Voluntari în B în meci direct, poate apare o răbufnire de orgoliu. Altfel, Timișoara riscă să devină chiar „lanterna” dacă Petrolul câștigă cu Voluntari – ceea ce bănățeni își doresc să se întâmple (n.a. – își dorește să câștige Petrolul, nu să devină lanterna).

De urmărit în mod special. Cine a mai fugit de la Timișoara de săptămâna trecută și cine mai apare pe bancă.

[socialpoll id=”2360976″]

Concluzia. Pentru prima dată de multă vreme cred într-o victorie a Timișoarei. Dacă nu o obține, e și pentru ultima oară.

Sursa foto: Facebook CSU Craiova

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , Last modified: mai 20, 2016
Close Search Window
Close