Written by 10:43 pm Sport • One Comment

Mi-a plăcut și Dinamo, dar Steaua are valoare

Mi-a plăcut Dinamo, mai ales în prima repriză. A jucat curajos, deși cunoștea valoarea adversarului. A încercat să facă pressing avansat, a atacat, părea că ea joacă acasă, ajunsese să aibă 10-3 avantaj la cornere, a avut ocazii mari. Dar a ratat. A rămas cu cornerele.

Și Steaua a ratat, dar mai puțin. A și avut ocazii mai puține în prima repriză, dar astea se contabilizează doar în ziare și emisiuni TV. Când a fost mai important a și marcat. A preferat un joc de contraatac. Cam asta e diferența dintre valoare și dorință. Dintre a avea bani și insolvență. Dintre experiență și construcție.

Miracole se întâmplă, dar nu în fiecare zi. Dinamo nu e neapărat de acuzat că are dorință, că nu-și permite un buget mai mare, că tot construiește. Va fi de acuzat dacă întârzie să treacă la nivelul următor. La care Steaua este deja. E frumos că Dinamo vrea, că-și curăță contabilitatea, că investește în viitor. Dar nu e de ajuns ca să o bați pe Steaua, care și poate, are și ceva bani în contabilitate și mai investește și în prezent.

Cred că Dinamo și-a arătat potențialul maxim, așa că e greu să acuzi echipa sau antrenorul de ceva. Pur și simplu nu cred că putea să joace mai bine. Poate cu excepția fazelor fixe, din care ia goluri prea ușor. Dar pe faza ofensivă chiar nu cred că, astăzi, putea face mai mult!

Mai cred și că Steaua nu și-a arătat maximul. A forțat cât a fost nevoie. Mai are resurse pe care, din motive mai mult sau mai puțin obiective, nu le-a arătat astăzi. Nici Gâlcă nu mi s-a părut cel mai inspirat în tactică, dar l-a ajutat echipa, e greu să-l acuzi după o victorie cu 3-0. Și aici pare la polul opus Dinamo: Stoican pare că a gândit bine, dar când echipa atât poate, e greu să te iei de el și la 0-3.

Până la urmă, realitatea momentului e că Dinamo trebuie să dea 200% ca să bată Steaua și când joacă la 50%. 

Cam ăsta a fost derby-ul campionatului. Cel puțin pentru mine, care nu țin cu niciuna dintre cele două echipe.

Sursa foto: sport.ro

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , , Last modified: octombrie 31, 2014
Close Search Window
Close