Lui Burleanu nu-i pasă de Comitetul Executiv, LPF-ului nu-i pasă de națională. Daum pare însă altceva

„M-am certat și cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanță, dar nu ne-am insultat”

Gigi Becali

După episodul numirii lui Christoph Daum ca selecționer a devenit și mai evident că relația dintre Răzvan Burleanu și puterile din Comitetul Executiv este precum celebra vorbă a lui Becali despre prietenia cu Dragomir. Cele două părți nu se insultă, dar jumătate din Comitetul Executiv îl consideră pe Burleanu incompetent și-l boicotează, iar pentru Burleanu Comitetul Executiv nici nu există!

Dar mai întâi faptele. Daum a sosit în România să semneze, deși încă nu fusese aprobată numirea lui. Burleanu a convocat Comitetul Executiv, care, conform Statutului, are 15 membri. Conform aceluiași document, Comitetul Executiv, care are ca atribuție și aprobarea selecționerului propus de președinte, se întrunește statutar în prezența majorității membrilor săi. Din 15 asta înseamnă 8. La Ședința de aprobare a numirii lui Daum au fost fix 8! Nici nu mai contează de ce au lipsit ceilalți, unii au boicotat, alții chiar n-au putut veni. Problema e că unul din cei 8, Auraș Brașoveanu, are o condamnare și nu mai are drept de vot în Comitetul Executiv. Acum diferența e între „prezență” și „drept de vot”. Cei care spun că ședința a fost nestatutară spun că Brașoveanu nu putea fi „contorizat” nici la prezență. Ceilalți l-au numărat însă, iar FRF apoi a anunțat că Daum a fost aprobat și a și semnat contractul.

Posibil va urma o contestație, în special a reprezentanților Ligii I. Asta ne și lipsea… E evident însă că războiul e acum pe față între LPF și FRF. Nu se mai ascunde nimeni, iar lui Burleanu i-a trecut glonțul pe la ureche. Dacă doar încă un membru al Comitetului Executiv lipsea se făcea de râs în lumea întreagă neputând să-l numească pe Daum. Situația ar fi fost și mai penibilă după ce Burleanu nu doar că l-a adus pe Daum în București înainte să fie aprobată numirea, dar pregătise tot, așa că la doar câteva minute după ședința Comitetului Executiv deja erau făcute poze, s-a semnat contractul, ba chiar s-a înregistrat și un interviu care a fost și titrat și urcat pe Youtube de FRF!

Wow, aproape că aș crede că a fost făcut înainte de Comitetul Executiv. Ba chiar sunt sigur că a fost făcut înainte, că Burleanu nu și-a pus nicio clipă problema că s-ar putea să nu-i fie aprobată propunerea. Da, chiar atât de puțin cred că îi pasă lui Burleanu de votul efectiv din Comitetul Executiv! Am impresia că îl simte ca pe un apendice, inutil, uneori uită că și există. Dar Comitetul Executiv există, așa că îl cară peste tot, îi dă diurne, bonuri de masă, ce-o mai fi, dar are pretenția măcar să voteze absolut tot cum dictează el. Să nu credeți că pe vremea lui Mircea Sandu era altfel, dar hai să uităm de perioada aceea.

Întregul concept al Comitetului Executiv este greșit. Pe lângă absurdul ca oameni de la futsal să decidă ce se întâmplă la Liga I, de exemplu, acestui for îi este aproape imposibil sub forma asta să se opună real unei decizii. Puciul încercat astăzi de LPF este singura modalitate, dar și el are șanse minime. Aproape a mers acum doar pentru că au lipsit câțiva oameni și pe bune de la Ședință.

Pe de altă parte, și puciul e contestabil. Pe Argăseala (aka mâna lui Becali), Prunea și Iorgulescu i-a interesat prea puțin dacă Daum e bun sau nu pentru națională. Scopul lor era doar să-i pună bețe în roate lui Burleanu cu orice preț. Și dacă îl aducea pe Low cu Deschamps secund, tot așa făceau. Sau pe Hagi cu Lucescu în tandem, na. Ei au nemulțumirile lor cu FRF și doar s-au folosit de moment. Problema e că atunci când supără atâția conducători din Liga I abia începe să devindă interesant Burleanu. Faptul că a deranajat atât de mult niște grupuri de interese nu e neapărat un lucru rău. De urmărit!

Comitetul Executiv e un model de conducere depășit, dar bazat pe modelul FIFA/UEFA, care au la rândul lor – s-a văzut – nevoie de astfel de organisme ca să controleze decizii. Probabil până nu-l vor schimba FIFA și UEFA nu se va schimba nici la noi. În altă ordine de idei, la noi ar trebui reevaluat raportul de forțe

Una peste alta, măcar o vreme rămânem cu Daum selecționer. Aș fi curios ce a înțeles el din haosul de azi de la FRF. Probabil nimic. Sunt convins că va înțelege mai multe din fotbalul românesc, în ciuda scepticilor, nu e totuși fizică nucleară fotbalul românesc. Mi se pare o alegere decentă, cu un CV bun, peste cel al majorității propunerilor „opoziției”. Aici mă refer la propuneri realiste, nu la Mircea Lucescu. Hai să vedem ce știe, cum va arăta naționala cu el, înainte să-l desființăm. Și să nu-i cerem să jucăm ca Germania, cu atât mai puțin să avem rezultatele ei. Calificarea la Mondial ar fi fost la fel de grea cu orice alt selecționer.

Deocamdată, Daum ne-a dat deja o lecție. La prezentarea oficială a spus că toată tevatura din Comitetul Executiv „face parte din procesul democratic”. Că e dreptul fiecăruia să-și spună părerea. Până acum îmi place, nu mă pot ascunde. Prima conferință de presă a fost ca o gură de aer proaspăt după o zi destul de toxică în fotbalul românesc.

Sursa foto: frf.ro

27 de comentarii la „Lui Burleanu nu-i pasă de Comitetul Executiv, LPF-ului nu-i pasă de națională. Daum pare însă altceva”

 1. spartakus300@gmail.com'

  Are un CV foarte bun, cu mult peste antrenorii romani( exceptandu-l bineinteles pe Lucescu, care i-a aplaudat venirea oricum). Deci sigur va aduce schimbari mai bune in fotbalul romanesc. Ne-am saturat cu totii de cardasiile din fotbalul romanesc, iar el ca neamt nu are nimic de-a face cu ele si prin urmare va avea un ochi obiectiv, va putea sa aleaga cei mai potriviti fotbalisti ai momentului si sa adapteze cea mai buna strategie de joc pt noi romanii, care am jucat antifotbal cam de mult timp la nationala.Sper sa si ramina cel putin 2 ani ca sa faca schimbari si in menatlitatile celor implicati in fotbalul autohton.

  1. khal_36@yahoo.com'

   Ovidiule nu ai inteles un lucru…Daum este platit de un sponsor privat( gurile rele spun ca de o alianta Negoita, Ioan Nicolae) iar in acest caz vom vedea multi jucatori de la cele doua cluburi in nationala. Sa nu uitam ca si seful arbitrilor e strain, grec dar nu el trage sforile, el nu este sforar este doar marioneta. Lipovan este speculativ si rau intentionat afirmand ca pe cei din Comitetul Executiv nu-i interesa chiar daca veneau antrenorii pe care i-a nominalizat mai sus, pozitia lor era mai importanta decat pozitia insusi a presedintelui care s-a erijat in stapan pe fotbalul romanesc si unica putere decizionala fapt care ar putea duce chiar la alegeri anticipate deoarece acesta din urma a incalcat flagrant legile si regulamentele interioare FRF si LPF dar si cele ale UEFA si FIFA. Sa vedem si pozitia dinamovistului Ionut Lupescu reprezentantul acestui club la UEFA.

  2. foiuz@gmail.com'

   Soarta Romaniei este una foarte cruda cu un asemenea popor care si-a pierdut cea mai mare parte din calitati prima fiind aceea de roman! Numai inventii si minciuni aruncate de un politruc a carui prima tema este globalizarea fotbalului romanesc si distrugerea indentitatii nationalei. Desigur ca pt aceasta munca cel mai nimerit era un neamt iar istoria inclusiv cea recenta ne arata si motivul. A fost suficient sa arunce citeva fraze unor oameni educati dupa principiile lui Pavlov ca acestia sa vada pinza rosie si sa-si inceapa tirada cu marea coruptie care chipurile ar fi in tara respectiv cu un vinovat de serviciu astazi Becali care este facut ceea ce nu este in stare sa fie exact dupa modelul „Ceausescu este de vina” care dupa cum s-a vazut a fost un paravan perfect pt cei care stiu sa-si construiasca lumea lor. Problema este ca romanii de astazi n-au suficienta minte care sa le permita macar sa retina cite ceva din ceea ce vad desigur cu consecintele de rigoare pe care vor trebui sa le suporte. Ura si inconstienta nu va vor fi niciodata folositoare deoarece menirea lor este sa va ingroape lucru pe care-l faceti de fapt singuri pe baza unui simplu imbold care va arata directia emis de cei care stiu cum s-o faca si care va depasesc cu mult capacitatile intelectuale de care parctic nu dispuneti.

  3. jhzrf@gmail.com'

   Soarta Romaniei este una foarte cruda, cu un asemenea popor care si-a pierdut cea mai mare parte din calitati, prima fiind aceea de roman! Numai inventii si minciuni aruncate de un politruc, a carui prima tema de indeplinit este globalizarea fotbalului romanesc si distrugerea indentitatii nationalei. Desigur ca pt aceasta munca, cel mai nimerit era un neamt, iar istoria, inclusiv cea recenta, ne arata si motivul. A fost suficient sa arunce citeva fraze unor oameni educati dupa principiile lui Pavlov ca acestia sa vada pinza rosie si sa-si inceapa tirada cu marea coruptie. care chipurile ar fi in tara, respectiv cu un vinovat de serviciu, astazi Becali, care este facut ceea ce nu este in stare sa fie, exact dupa modelul „Ceausescu este de vina” care, dupa cum s-a vazut, a fost un paravan perfect pt cei care stiu sa-si construiasca lumea lor. Problema este ca romanii de astazi n-au suficienta minte care sa le permita macar sa retina cite ceva din ceea ce vad, desigur cu consecintele de rigoare pe care vor trebui sa le suporte. Ura si inconstienta nu va vor fi niciodata folositoare deoarece menirea lor este sa va ingroape lucru pe care-l faceti de fapt singuri pe baza unui simplu imbold care va arata directia emis de cei care stiu cum s-o faca si care va depasesc cu mult capacitatile intelectuale de care parctic nu dispuneti.

 2. ztd@gmail.com'

  Lui nu-i pasa pt ca are spate din politica -interior si exterior- iar misiunea lui este derominizarea fotbalului. Peste tot pe unde a putut a bagat straini. Si unde nu se putea a vrut sa bage:

  Deunăzi, capii FRF au mai comis o boacănă. După ce l-au numit pe grecul Kyros Vassaras șeful arbitrilor români, mișcare inspirată ori nu, ne vom lămuri curînd, l-au recomandat pe elen, în scris, pentru comisia europeană de resort, în care a mai activat. Numai că răspunsul venit de la Nyon le-a bătut obrazul federalilor, i-a readus cu picioarele pe pămînt. UEFA a explicat că, fiind cetățean grec, Vassaras poate fi propus exclusiv de forul din Atena, numai de el. De federația națională, nu de una străină, amănunt pe care specialiștii de la București erau datori să-l știe. Neștiindu-l, s-au făcut de rîs.

  Scris de Ioanitoaia.

  Arunca minciuni idioate cu Becali nu stiu ce interese si prostii deoarece stie ca romanii de astazi sint f slabi de minte si usor de dus cu presul pina la Polul Sud daca trebuie.
  Daum a spus-o pt ca asta a facut parte din discutii si se va introduce indiferent de calitatea fotbalistilor. Nu rezultatele conteaza ci eliminarea romanilor.

  „Multe națiuni naturalizează jucători. Uitați-vă la Germania! Boateng nu arată ca un neamț obișnuit, dar datorită părinților lui joacă pentru Germania.
  Germania are mulți jucători naturalizați. Există posibilități de naturalizare, e una dintre posibilitățile pe care le luăm în considerare.

  Stiu ca esti din Timisoara si stai prost la capitolul constiinta nationala si multe alte lipsuri tipice voua plus ca sint convins ca familia ta in 45 nu era in niciun oras ci la tara ca toti care conduc astazi Romania spre desfintare. O sa va vad eu pe voi cind o sa faceti totul praf daca o sa va placa ce vine! Plata va veni cu siguranta si nu scapa nimeni! Intr-un sistem ca asta prostii devin vinat.
  Taranul cind are spate devine arogant si agresiv exact ca jegosul de Burleanu. E ceva tipic!

  1. lucianlipovan@gmail.com'

   Ți-am lăsat comentariul doar ca să vadă toată lumea câți tâmpiți există pe Pământ. Ce legătură are de unde sunt eu? Ce știi tu despre conștiința mea națională? De unde știi tu exact unde era familia mea în 45? Și care-i legătura cu țăranii oricum? În afara faptului că i-ai extermina… Nu te obosi cu răspunsuri, nu las jigniri pe aici decât în mod excepțional

   1. foiuz@gmail.com'

    Imi pare sincer rau ca te-am tulburat insa recunoaste ca replica ta a fost de 110m garduri lasind sa se vada anumite lucruri care nu te avantajeaza. A spune ca cineva din orasul tau nu are constiinta nationala nu poate fi ceva nou mai ales cind acolo o mare majoritate nu fac altceva decit sa jigneasca pe banda rulanta romanii altor zone. Ca unii de provenienta rurala sint rai intr-un procent majoritar este deasemenea usor de probat. Tin sa-ti amintesc ca de exemplu Visinescu, Ficior si Turcanu ca sa numesc doar citiva au fost de origine taraneasca ca f multi altii si stim ce-au facut. Oraseni care sa fi participat la asa ceva cu cel putin 5 generatii in spate cred ca nu vei gasi lucru iarasi usor de demonstrat. Cei proveniti din mediul rural trebuiesc indreptati spre ceea ce stiu ei sa faca cum ar fi cresterea animalelor sau cultivarea cimpurilor deoarece anii scursi din 45 incoace au aratat fara dubii ca nu se pricep la absolut nimic altceva. Singurele rezultate obtinute sint distrugeri, pierderi, haos etc ca doar rezultatele se vad astazi fara efort oriunde intorci capul. Si astazi se intimpla la fel in ceea ce priveste “mutarile” doar ca personajele principale sint altele si vezi asta la tv. In anii 50 existau fani ai arestarilor si condamnarilor pe banda rulanta. Oare cine erau? Si astazi avem. Sint tot aia 2 generatii mai incoace. In anii 50 unii se luptau pt certificate de ilegalisti. Mai tirziun un pic pt diplome de revolutionari. Cine crezi ca erau? Mai jos ti-am explicat mai mult.

     1. schwein_67@yahoo.de'

      Imreuna suntem mai puternici

      Sa fim alaturi de selectioner si sa avem incredere ca el sa poata forma o echipa din jucatori talentati,desigur ca Multi vor urla si este si normal sa o faca daca ei ani de zile au avut avantaje personale,sigur ca este foarte greu acuma pentru ca ei au Multi prin televiziune si printre ziaristi care ii sustine si la rindul lor urmarsec avantajele personale ,ce nu inteleg eu este cum de asa mari jucatori de fotbal care au fost uni dintre ei au acceptat sa distruga sportul pe care ei lau practicat si care in loc sa sprijine si sa ajute ei fac totul contra.Au fost mari jucatori dar doar atita si majoritatea nu fac nimica si nu ajuta cu nimi9ca sportul rominesc ,ca sa faci ceva la ora actuala trebuie sa ai oameni care nu au legatura cu toti aceia care au folosit nationala in interese personale.

      Sprinjiniti nationala ,sprijiniti talentele si nu interesele.

      Este o ideie proasta de a lansa o campanie de sustinere?

  2. cristian.goga@ymail.com'

   De ce esti asa suparat? Oare pentru ca nu vei mai vedea atatia fecesebisti la lot? De ce nu vorbesti si despre selectiile „aranjate” de la echipa nationala daca tot vorbesti de politic?

  3. bobo_hai_hui@yahoo.com'

   Vreau sa ti atrag atentia asupra unor aspecte, referitoare la germani si noi:
   – Carol I (origine germana) a obtinut independenta Romaniei, ne a redresat economic, ne a mai desteptat un pic prin ideile lui, reusind sa faca intr un final (pornind de la Principatele Romane) o tara care merita bagata in seama.
   -Ferdinand I ( origine germana)- baiatul asta a bagat Romania in razboi, impotriva Germaniei (care facea parte din Puterile Centrale, in timpul ww1), tocmai pentru ca era in interesul tarii!!! Dupa terminarea razboiului, a fost Marea Unire de la 1918..(Romania dodoloata, daca iti spune ceva expresia)
   – maximul economic pe care l a atins tarisoara noastra, a fost in timpul lui Carol al II-lea (printre altele, si origine germana, dar nicidecum romana). Chiar daca a avut o viata personala haotica, leul romanesc era o valuta foarte puternica, in toata lumea, nu doar in Europa!!!
   Tragand linie, eu consider ca ne este mult mai bine cand ne conduce un neamt, pentru ca romani de calitate, gasesti mai rar in ziua de azi!

 3. Dorianovici87@gmail.com'

  Carcotasi sau circari gen Prunea n-au ce cauta in fotbal. Lupescu l-a propus la nationala pe Daum iar federatia a acceptat. Germanul e un antrenor bun. Campion cu VfB Stuttgart. A fost de 5 ori vice-campion in Bundesliga (cu Koln 1989, 1990 si Bayer Leverkusen 1997, 1999, 2000). El a construit acea echipa a lui Leverkusen care a ajuns pana in finala Champions League. Trebuia un contract pe termen lung!… 4 ani erau suficienti… 2 ani e specific romanesc.

 4. Claudiu_rachitele@yahoo.com'

  Scuze pt deranj dar chiar nu inteleg ce legatura are timisoara cu taranii .pote doar faptul ca au vrut sa faca o tara unde poti sa spui ce vrei cand vrei si unde vrei ……da este asta o problema pt uniii de la orasssssss

 5. schwein_67@yahoo.de'

  Este si normal ca uni sa se simta in pericol,acestea care se simt sunt acei oameni care au si distru sportul rominesc,nu este strain faptul ca nationala era interesul unor patroni de a face reclama unor rable de jucatori si de a face Profit.Romini nu numai ca au pierdut mindria dar sau si injosit,injosit si prin faptul ca majoritatea rominilor au acceptat toatea acestea si nu numai dar televiziunile si ziaristi au avut un rol foarte important de a crea acesti monstri,monstri ca Becali sau ca alti,vrem schimbare ,atuncea trebe sa incepem cu noi,ziaristi ,televiziunile trebuie sa inceteze sa mai promoveze acesti oameni si sa sprijine intradevar la schimbare.Incearca sa te respecti ziaristule su tu acea persoana ce ai invatat pe bune sa ajungi unde esti,de ce te lasi jignit si calcat in picioare de ani de zile de Prostie?,de ce te umilesti numai pentru a face un pic de ce? Sunt atitea de scris si de spus ca nu poti sau nu mai vrei sa le faci,numai cei educati cu televizunile sau ziaristi pupicuristi nu vor intelege niciodata ce inseamna sa respecti si sa fi respectat ,ei nu vor intelege niciodata ce inseamna sa fi Patriot si solidar cu frati tai romini.Acestea vor avea intodeuna frica de cei mai bine imbracati ca ei sau aceia care conduc o Masina mai scumpa.Cine vrei sa schimbe la cluburile de fotbal ceva? Becali ? un Club ca steaua numai din vinzarea ciorapilor poti supravetui daca si investesti ai si succese,ce a facut el? a desfintat clubul steaua si la tirit in tot felul de mizeri un om fara caracter si respect unul care vb de dumnezeu de parca dumnezeu este fratele lui mai mic unul ,cum spuneam sunt enorm de multe de scris,dar toate sau intimplat pentru ca romini au acceptat,si au acceptat sa fie condusi de oameni prost educati si cu studi mult inferioare lor.Avem la nationala un nou antrenor,un om cu un caracter puternic si cu mare experienta in acest Sport,el trebuie sprijinit ca la nationala sa ajunga intradevar numai acei fotbalisti talentati si care sa ne faca mindi prin ce fac ei,nu sa ne simtim umuliti ca in Franta.Curios este faptul ca au inceput sa faca galagie si ciobanul sa jigneasca ,si Multi din aceia care isi vad interesele in pericol,nu trebuie sa fi mare filozof sa iti dai seama care tv sau ziare sustin si au sustinut prostia in rominia,dar fac apel la fiecare dintre noi ,sa sprijinim fiecare cum putem schimbare si sa incercam sa schimbam in toate domenile.Sunt timisorean nascut si tara nu mia dat sansa si respectul pe care il meritam numai din motivul situatie familiare si lipsei de cunostinte……am primit toate aceste in strainatate,oare si copii copiilor nostri trebuie sa primesca ceva ce merita departe de casa?vrei tu ca copii taio sa fie umiliti si jigniti numai prin faptul ca tu nu ai cunostinte sau bani?sa incepem de jos de la juniori de la copii si sa controlam si sa refuzam ca parinti sa sustina cu bani copi care nu au legatura cu sportul si cei ce nu au bani sa fie pusi in fata de a fi vazuti si vinduti nu dupa Talent ci dupa cunostinte,timisoreanule priveste la banatu unde parinti sunt pusi sa plateasca bani Multi si cind cineva vina sa vada copii atuncea numai aceia sunt pusi sa joace care au pile,este un adevar cumplit si acest lucru se intimpla in toata tara,si te mai miri de ce nu avem Talente,hai sa aruncam privirea si la adevaratele Talente si sa privim unde nu au facut alti Pina acuma..

  PS mult am scris:))))))))si totusi Putin,scuze de greseli.

 6. marcel.dohotaru@yahoo.com'

  Cred ca cel mai bun antrenor al echipei nationale ar fi Jean Padureanu sau ,,Pinalti ,, sau dragul nostru D.D. ,de ce nu ,,NASU ,, .oameni de toata isprava care au dus footbalul la faliment .

 7. andreea1234@yahoo.com'

  Dl Lipovan, stiu ca ati asteptat sa devina presedinte Popescu Gh si n-a mai devenit. Sotia dvs ce zice? Stiti f bine la ce ma refer.

  1. lucianlipovan@gmail.com'

   Va referiți la cea mai mare mizerie care s-a scris vreodată despre mine, fără nicio legătură cu realitatea. V-aș ruga sa nu o propagati dacă aveți bun simt sau sa v-o asumați cu nume și prenume aici. În rest, sănătate și lui Popescu și lui Burleanu, am relații strict profesionale corecte cu amândoi

 8. dragomir.alin@yahoo.com'

  Este cea mai buna solutie.Daum este un profesionist autentic.Din acest motiv tot focarul de infectie care distruge fotbalul romanesc de 27 de ani se vede amenintat.Conducatori,antrenori,jucatori,impresari si din pacate multi ziaristi,partasi ai grupului infractional organizat cu sediul la LPF si filiale in Pipera si la Poarta Alba,se simt amenintati de destructurare.Interesele lor banditesti au primit ieri o mare lovitura.Echipa nationala va deveni sub conducerea neamtului o autentica echipa reprezentativa si nu o vopsitorie a clanului din Pipera.La Poarta Alba,in Pipera,la LPF e jale mare.Iesim din neantul in care au jefuit de 27 de ani si mergem spre Europa.Ce se va face domnul Ioanitoaia si multi altii fara comisioanele celor ce comandau vopsitul jucatorilor?

 9. vasglo@yahoo.com'

  Lucian, parerea mea e ca amenintarile „pucistilor” care au boicotat sedinta Comitetului Executiv sunt indreptatite, iar o contestarea a numirii lui Daum la Tribunal are sorti de izbanda. Sa vezi scandal international atunci! Cu numai 7 membrii prezenti nu se pot lua hotarari valide in Comitetul Executiv. Am facut ceva sapaturi si am aflat ca Curtea de Apel Galati „Condamnă pe inculpatul Braşoveanu Auraş la o pedeapsă de 1 an închisoare şi la pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev.de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g – dreptul de a ocupa funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, al unei ASOCIATII sau fundaţii, pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune prev.de art. 32 Cod penal raportat la art. 244 alin.1, 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal. (Extras din hotararea judecătorească definitivă din 1 iunie 2016 a Curții de Apel Galați)”.
  Acum se pune problema: e FRF o asociatie? Pai, Statutul FRF din 2014, la lit k) din Cap. „Interpretarea unor Termeni”, defineste FRF ca fiind “o structura sportiva de interes national constituita prin ASOCIEREA cluburilor sportive, a asociatiilor judetene de fotbal si a Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti”. Cu alte cuvinte FRF este o ASOCIATIE A CLUBURILOR SI ASOCIATIILOR DE FOTBAL. Daca Comitetul Executiv al FRF nu este similar Consiliului de Administratie de la societatile comerciale, atunci ce este? Nu este el ales de Adunarea Generala ca fiind „Organul de conducere permanenta a FRF”? Este evident pentru mine ca membrii comitetului executiv ai FRF sunt asimilati administratorilor, iar Aurica Brasoveanu nu ar mai fi avut dreptul de a activa in cadrul lui conform hotararii judecatoresti!…

  1. lucianlipovan@gmail.com'

   Nu cred ca asta e problema, el nu e administrator la FRF. Problema e daca poate fi prezent fara sa voteze sau nu poate nici sa fie prezent. Eu nu cred totusi ca se va ajunge la tribunal, ar fi penibil ca LPF sa conteste la tribunal selectionerul, cred ca ei s-ar face de ras in primul rand.

   Una peste alta oricum e stupid sa decida Comitetul Executiv selectionerul. Cand am iesit de la Euro toti l-au injurat pe Burleanu, desi Comitetul Executiv aprobase numirea, dar nu i-a injurat nimeni pe ei. El raspunde, el sa si numeasca.

   1. vasglo@yahoo.com'

    Interpretarea mea este ca Brasoveanu are interdictie judecatoreasca de a mai ocupa functia de membru al Comitetului Executiv al Asociatiei FRF. Aceasta functie este similara celei de administrator de la societatile comerciale, ambele notiuni definind functii de conducere, calitate in care a savarsit Brasovenu infractiunile pentru care a fost condamnat…..

  2. schwein_67@yahoo.de'

   Neamtu de la cotroceni nu este neamt ,probabil ca tu nu vei intelege aceste lucruri,cel ales la nationala rominiei este neamt deci te rog nu confunda marfa cu ambalajul.Apropo asta cu neamtu care este si care nu ai invatat la Pro tv? sau tata ciobanu a ajutat la educarea ta?

 10. wef@gmail.com'

  Cum s-a distrus economia romaneasca? Care a fost modelul? Ati uitat de la mina pina la gura sau nu va pasa?! Care au fost consecintele? Nu le vedeti? Oare s-au obosit sa aplice alt model in fotbal? Nu, pt ca romanul are orbul gainilor iar mintea scurta si plata, fapt care usureaza foarte mult indeplinirea obiectivelor. Nu va intrebati de ce s-a obosit politicul sa-si impuna oamenii si-n fotbal? Tot ce-a facut personajul burlesc a fost sa distruga totul metodic dupa principiul pasilor marunti invelind totul in intentii bune exprimate doar la nivel declarativ in fata adormitilor pe vecie care n-au priceput niciodata despre ce este vorba. Sistemul de desfasurare al campionatului este unul cunoscut in domeniul economic ca reductionist. Crezi ca vei avea o economie mai buna cu bani putini?! Asta duce incet dar sigur la distrugere totala. Poti crede ca un om care-si va taia miinile si picoarele o sa traiasca mai mult si mai bine? N-au pus un fost fotbalist la federatie pt ca oricare ar fi fost n-ar fi avut un asemena spor la distrus. Cum va pacalesc de 26 de ani in domeniul politic? Va scot cu regularitate in fata un “salvator” la momentul potrivit in antiteza cu unul rau si periculos. Culisele sint mereu aceleasi. Bunul este cu “civilizatii” iar raul este aratat in dulapul cu rusii neaparat bolsevici. La asta se mai adauga “condimentele clasice” pe variante cu comunisti, securisti si coruptie si uite asa si-au scos lozul in hohote de ris. Un super job!
  Schimbarea doctorului nationalei a fost o mutare perfecta, care-si are corespondentul si in domeniul economic, vizibila in cadrul “reformelor” produse in anii 90, aceasta traducindu-se practic prin asigurarea puterii de influenta peste evenimentele care se vor produce numai in sensul dorit.
  Deci ca-n economie tot asa si-n fotbal cu aceeasi profitori. Dar daca va place…..
  Cum s-a ajuns la situatia actuala in tara?
  Romanul este de felul lui un colaborationist iar aici sint doua categorii: unii constienti si marea majoritate de inconstienti. Situatia tarii in 45 si ce-a urmat in anii 50-60 a facut posibila aceasta simplificare a societatii introducindu-se astfel faza urmatoare de transformare a acesteia prin rasturnarea totala a componentei demografice a oraselor prin infuzia masiva de oameni proveniti din mediul rural prin intermediul asa numitei industrializari desigur cu finantare externa. Erau anii 70 iar scolile Bucurestiului erau inca pline de clase de alfabetizare pt noii sositi!! Ce s-a cistigat prin aceasta strategie? Totul! “Noii” erau total lipsiti de identitate, fara experienta, cu zero cunostinte, indiferent domeniul, fara cultura iar in final, fara o constiinta nationala, respectiv sociala. Transformarea lor in masa de manevra nu era decit o chestie de timp deoarece in orasele unde au fost impinsi devenind majoritari si-au impus “valorile”lor: parvenitismul agresiv, lipsa de scupule, egoismul exacerbat, mindria aberanta, delatiunea, lipsa de respect fata de orice, lipsa totala de caracter, etc. Nu-ti par cunoscute aceste “valori” cu marul in gura?! In asemenea conditii manelizarea societatii a fost doar o simpla problema de citeva posturi radio-tv si o suma de interpreti. Tot pe aceasta varianta poti diviza societatea in grupuri antagoniste in functie de necesitati carora le poti atribui identitatea si valorile de care este nevoie la un moment dat. Posibilitatile tehnologice de astazi fac acest lucru usor de rezolvat maI ales cind te-ai preocupat din timp sa-ti asiguri “materialul” necesar. Presa a fost este si ramine o simpla curea de transmisie care a asigurat fluxul de informatie necesara catre marea masa in functie de interesele celor care conduc jocul. Probelma este ca cei din presa care provin tot din aceste familii de dezradacinati isi inchipuiesc ca reprezinta un fel de clasa privilegiata care prin pozitie este ferita de consecintele “intemperiilor sociale”. Aveti ghinion! In realitate faceti parte din marea masa si veti avea acceasi soarta urmind sa suportati consecintele cauzate chiar de jocul pe care-l promovati. Ironic nu-i asa? Intelegi de ce v-au dorit pe voi in fata peste tot? In spate intuneric, in fata vizibilitate redusa si scurta iar pe laterale plin de unghiuri moarte. Oare ce-ti poti dori mai mult?! Anii 50 n-au fost decit o metoda de-a face loc noului prin metoda distrugerilor creative ca asa sint cunoscute.
  Normal ca-n asemena conditii nu sinteti in stare sa va puneti problema dependentei voastre de un anume sistem care tot dintr-un ghinion nu va tine dincolo de 2030 (cel mult!). Exista insa timp sa meditati la aparitia tractoarelor si soarta cailor. Se poate invata si din evenimentele anului 1989 insa daca n-ati retinut nimic pina acum este putin probabil ca sa se intimpla in viitor. Cu tractoarele si caii sinteti mai in tema.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.