Written by 8:46 pm Schi, Sport, Turism

Kitzbuhel – „iadul” schiorilor profesionisti, „raiul” amatorilor: 170 de kilometri de partii si o coborare de legenda

Gazda faimoasei coborari de Cupa Mondiala Hahnenkamm, Kitzbuhel are multi kilometri de partii si pentru schiorii amatori

SUMAR

Scurta descriere

Nota ta pentru Kitzbuhel

Drumul din Romania

Descrierea partiilor

Harta partiilor

Preturi skipass

Linkuri

Despre ce e vorba

De mai multe ori premiata ca „Best Ski Resort in the World”. 170 de kilometri de partii, intre care „Streif” este doar varful. Desi include una dintre cele mai dificile partii din lume, inclusiv pentru profesionisti, Kitzbuhel este o statiune poate surprinzator de potrivita si pentru familii.

Orasul vechi intra in centrul atentii seara, la apres-ski. Centrul, vechi de 700 de ani, este si un paradis al shoppingului de lux.

Apogeul e atins in timpul cursei Hahnenkamm, care isi ia numele de la muntele care domneste peste Kitzbuhel. 80.000 de fani vin anual la cursa de coborare organizata acolo inca din 1931, la sfarsitul lunii ianuarie. Partia nu se numeste Hahnenkamm, ci „Streif” – este lunga de 3,3 kilometri, coboara 860 de metri si are pante de pana la 40,4 grade. Sportivii depasesc 150 de km/h in zonele rapide.

Ai fost la Kitzbuhel? Da-i o nota!

Cum ajungi din Romania

Din vestul tarii, drumul fiind aproape exclusiv pe autostrazi, accesul e facil intr-o zi cu masina. Din Bucuresti ai nevoie de doua zile sau, cel putin, doi soferi. Mult mai comod e avionul si poate fi ok si ca pret. Problema e ca Innsbruck si Salzburg, cele mai apropiate aeroporturi, nu au zboruri directe din Bucuresti, iar Viena e cam departe. Asa ca optiunea cea mai buna e Munchen, de unde se poate ajunge cu trenul sau masina inchiriata, chiar si in mai putin de doua ore. Pentru trenuri, verificati site-ul cailor ferate germane (bahn.de), sau cel al austriecilor, OBB.

Partii

Din cei 170 de km de partii, 24 sunt partii dificile, 77 sunt medii, iar 69 de km usoare. Direct din Kitzbuhel sunt accesibile doua domenii – Kitzbuheler Horn, respectiv Hahnenkamm, de unde se poate ajunge pe schiuri si in zona Jochberg sau Pass Thurn. Atractia principala e „Family Streif”, care „slalomeaza” elegant si accesibil, cu nivelul marcat la „rosu” intermediar, de-a lungul zidului faimoasei „Streif”. La capitolul „negre”, obligatorie pentru cei suficient de priceputi e Streif, dar si „vecina” Ganslern, folosita pentru slalomuri de Cupa Mondiala.

Nu e de ratat nici poate cea mai spectaculoasa gondola din lume, 3S-Umlaufbahn, care strabate Valea Saukaser, lata de 2,5 kilometri si adanca de 400 de metri. Vezi harta partiilor mai jos!

Pentru cei pasionati de off-piste nu e un loc de top neaparat, dar exista un teren de „joaca” de 200 de kilometri patrati si 32 de km de partii off-piste marcate.

La un schi bus de 10 minute distanta se afla alte domenii precum Skiwelt (280 de km de partii) sau St. Johann (170 de km). In total, cu Kitzbuheler Alpen AllStarCard puteti schia pe 1.100 de km si folosi 360 de instalatii de cablu. Trebuie doar sa aveti suficiente zile la dispozitie. Si bani.

Exista inclusiv un traseu denumit Ski Safari, care te „plimba” pe 50 de kilometri continuu (35 de km de partii, 15 pe instalatii de cablu) in jurul unei arii uriase de la Kitzbuhel/Kirchberg la Pass Thurn. De la inaugurarea gondolei 3S, nu mai este necesar niciun schi bus pentru acest traseu, recomandat insa doar schiorilor cel putin de nivel mediu.

Harta partiilor

Preturi skipass

Adulti / o zi: 53 de euro

Adulti / 2 zile: 103 euro

Adulti / 6 zile: 256 euro

Copii / o zi: 26 euro

Copii / 2 zile: 51 euro

Copii / 6 zile: 128 euro

Ultimul update: 9 septembrie 2016

Legaturi importante

Site-ul oficial Kitzbuhel

Bergfex

Camere web LIVE

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: noiembrie 21, 2016
Close Search Window
Close