Written by 6:25 pm Schi

Kaprun: ghetarul de pe „acoperisul” Salzburgului

Zapada naturala garantata la 3.000 de metri. 41 de km de partii in Kaprun, peste 130 cu „vecinii” de la Zell am See. Si unul dintre cele mai moderne zone Spa. Doar trei motive pentru a spune „Vreau sa schiez la Kaprun”.

SUMAR

Scurta descriere

Nota ta pentru Kaprun

Drumul din Romania

Descrierea partiilor

Harta partiilor

Preturi skipass

Linkuri

Despre ce e vorba

Vara era plina cu fotbalisti romani aflati in cantonament. Iarna e plina cu romani in cautare de schi de calitate la preturi rezonabile. Kaprun nu ofera neaparat luxul si nici n-are domeniul schiabil din alte locuri, dar ramane o destinatie de top. Impreuna cu vecinii de la Zell am See, aflati la un skibus ditanta, aduna 138 de kilometri de partii pentru o vacanta superba pe schiuri.

Atractia principala este Kitzsteinhorn, cu al sau ghetar situat la peste 2.900 de metri, care ofera un sezon prelungit de schi, inclusiv vara.

Kaprun are si o istorie in spate, descrisa cel mai bine de castelul construit in secolul al XII-lea, restaurat in 1975. Castelul este si gazda multor evenimente culturale importante. Oraselul e superb, fiecare cladire in sine fiind o „Austrie alpina” in miniatura – respecta cu sfintenie stilul locului, chiar daca in interior ti se ofera cele mai bune conditii. De altfel, inainte de toate, Kaprun este un mic satuc, cu 3.000 de locuitori, dar si alti 1.000 de proprietari de case de vacanta.

In ultimii ani, o atractie majora a devenit centrul Tauern Spa, care include si un hotel de lux, dar si un centru Spa modern urias, cu 11 piscine interioare si exterioare, respectiv 10 saune si bai de aburi.

Ai fost la Kaprun? Da-i o nota!

Cum ajungi din Romania

Ca pentru orice statiune din centrul Austriei, odata iesit din tara accesul e foarte rapid si usor inclusiv cu masina. Autostrazile din Ungaria si Austria sunt bine raspandite si intretinute iarna, deci, daca iti asumi drumul pana la granita poti lua in calcul o deplasare cu masina. Altfel, cel mai rentabil e un zbor la Munchen, pentru ca exista curse directe. Daca alegi si iti permiti un zbor cu escala, preferabil este Salzburg. Daca de la aeroport mergeti cu trenul puteti ajunge pana in Zell am See, de unde e necesar autobuzul sau un taxi local. Unele hoteluri ofera shuttle propriu pana la gara. Pentru trenuri verificati site-ul cailor ferate germane (bahn.de), sau cel al austriecilor, OBB. Ambele au in baza de date trenurile din cele doua tari.

Partii

Exista doua zone de schi care apartin de Kaprun. Direct din statiune se poate urca pe Maiskogel, pana la 1.730 de metri. E o zona micuta, deservita de trei instalatii de cablu, cu cate o varianta de coborare pentru fiecare nivel. Pentru incepatori mai exista si Lechnerberg.

Pe Maiskogel poti sa-ti faci incalzirea, pe 20 de kilometri care se adauga celor 41 din „miezul” Kaprunului, care e ghetarul de pe Kitzsteinhorn. Domeniul e primul din Austria pe un ghetar, deschis in 1965. Baza e la cativa kilometri de Karpun, dar se ajunge rapid si usor cu sistemul impecabil de skibus, gratuit pentru schiori. Si parcarea e gratuita, dar parca nu merita sa sacrifici un vin fiert la unul dintre cele opt baruri si restaurante de partii, doar pentru a veni cu masina.

Pana la aproape 2.000 de metri se poate urca si cobori doar cu gondola sau telecabina, de acolo incep partiile. Cel mai sus se poate ajunge la 3.029 de metri, unde austriecii au decretat ca este „Top of Salzburg” – varful zonei Salzburg.

Instalatiile si partiile nu sunt neaparat foarte multe, dar sunt moderne, bine intretinute si recomandate mai ales schiorilor intermediari.

Pentru avansati, atractia principala este partia Black Mamba, cu inclinatii de pana la 63%, 1.000 de metri lungime si 290 de metri diferenta de nivel.

La 2.900 de metri exista chiar si un traseu pentru schi fond. Vezi harta partiilor mai jos!

Harta partiilor

Preturi skipass

Adulti / o zi: 50 de euro

Adulti / 2 zile: 98 euro

Adulti / 6 zile: 246 euro

Copii / o zi: 25 euro

Copii / 2 zile: 49 euro

Copii / 6 zile: 123 euro

Ultimul update: 7 iulie 2016

Legaturi importante

Site-ul oficial Zell am See – Kaprun

Site-ul oficial Kitzsteinhorn

Site-ul oficial Kaprun

Bergfex

Camere web Kaprun LIVE

Visited 6 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: noiembrie 21, 2016
Close Search Window
Close