Written by 4:09 pm Infografic, Media, Sport • 38 Comments

INFOGRAFIC La ce cablu să te abonezi în funcție de ce sport vrei să vezi

Dacă te interesează doar Liga 1, opțiunile sunt aici și aici. Dacă vă interesează mai multe competiții / sporturi, am făcut o diagramă Venn (pe modelul Babb) care să vă lămurească ce și cum are fiecare cablist în parte, în exclusivitate sau la comun cu alții. M-am limitat la Romtelecom (Dolce și Nextgen), RCS-RDS (adică Digi Cablu și Digi Satelit) și UPC (cablu și Focus Sat), adică vreo 70% din piață. Nu trebuie să fii un geniu ca să înțelegi că intersecțiile reprezintă ce au în comun doi sau toți trei dintre cabliști.

cablisti

N-am inclus competiții cu periodicitate mică (Mondiale, JO etc) și nici cele cu audiențe mai mici, mai ales dacă oricum sunt disponibile tuturor (tururi cicliste, snooker etc). Tenisul e ceva mai greu de împărțit, sunt turnee diferite, în funcție de categorii, pe mai multe canale. Majoritatea turneelor de Mare Șlem se văd pe Eurosport (3 din 4 anul ăsta), doar Wimbledon a fost exclusiv la Digi, deci în rețeaua RCS. Turnee feminine sunt mai multe la Dolce, masculine – Masters 1000 la Digi, ATP 500 la Dolce.

UPC n-are nimic în exclusivitate. Are însă în comun doar cu Romtelecom partea de Liga I și Cupa Ligii.

Dolce are ceva mai multe exclusivități pe fotbal (meciuri din Premier League și Bundesliga), Digi are în plus Spania.

Meciuri din Bundesliga și Premier League sunt și pe Eurosport (deci accesibile tuturor), și exclusiv pe Dolce, de aceea siglele apar în ambele zone ale diagramei. La fel, meciuri din Liga Campionilor și Europa League se văd și pe TVR, respectiv ProTV (Astra), dar majoritatea sunt exclusiv pe Digi și Dolce (inclusiv Steaua în Europa League).

Pe alte sporturi, Digi are ceva mai multe exclusivități (baschet, handbal, Moto GP), dar și Dolce are NBA și Formula 1.

Deci, ce alegeți? Sau ce ați alege acum dacă ați schimba?

Visited 8 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , Last modified: septembrie 1, 2014
Close Search Window
Close