INFOGRAFIC: Golurile etapelor 25 și 26 – secetă în prima repriză și goluri cu cap

După o pauză de „Paște fericit!”, reiau seria infograficelor despre golurile etapelor din Liga I, cu două etape dintr-un foc, a 25-a și a 26-a. Media de goluri continuă scăderea, ambele etape au avut sub două goluri pe meci.

Etapa a 25-a

Am notat o revenire a străinilor care au marcat, după multe etape, mai multe goluri decât jucătorii români. De altfel, nouă țări s-au înscris la masa marcatorilor. Prima repriză a fost dezastruoasă, doar patru goluri marcate, în trei meciuri. În celelalte șase partide a fost, astfel, 0-0 la pauză! A fost însă o jumătate de oră de final spectaculoasă, cu 10 goluri, aproape 60% din total. Nu vă lăsați păcăliți de numărul relativ mare de goluri din afara careului, toate fiind de fapt chiar de la marginea careului.

etapa25

Etapa a 26-a

Etapa de Paște a avut la rându-i lucruri interesante de notat, dincolo de numărul mai mic total de goluri. Spectaculos este numărul golurilor cu capul: nu mai puțin de șapte, aproape jumătate! De fapt, chiar jumătate dacă scoatem din calcul autogolul lui Cmovs, iar în meciul Chiajna – Iași 2-1 toate cele trei goluri au fost marcate cu capul. Doar două goluri au fost marcate cu piciorul drept, ceea ce este iarăși o premieră. Inclusiv surprinzătorul golgheter al campionatului, fundașul Mitrea de la Viitorul, a marcat cu capul, deși e obișnuit cu piciorul și loviturile de la 11 metri. Românii sunt din nou majoritari, iar prima repriză este din nou extrem de neproductivă – cinci goluri, o treime din total, în timp ce ultima jumătate de oră a adus nu mai puțin de nouă reușite!

etapa26

Celelalte infografii ale golurilor din retur:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.