Written by 12:28 pm Sport

UPDATE Încă o gafă majoră în regulament: și barajul pentru Liga I e în aer!

Știți deja că nu avem o campioană clară în Liga I, titlul acordat Viitorului urmând să fie atacat la TAS din cauza unei formulări absolut stupide în Regulamentul de Oragnizare a Activității Fotbalistice (ROAF). Acesta nu prevede clar cum se diferențiază echipele aflate la egalitate de puncte în playoff, după rezultatele direct doar din playoff sau din tot sezonul. LPF zice că regulamentul e perfect, dar a încercat să-l schimbe. FRF zice că e imperfect, uitând că totuși ea îl gestionează. Nu mai insist, a făcut-o toată lumea deja.

Nu este însă singura gafă majoră din acest regulament. Există una chiar mai evidentă. Iată ce scrie la articolul 29, „Sistemul competițional”, la litera d): „Jocurile de baraj (faza III). Echipa clasată pe locul 6 în play-out va disputa un joc de baraj tur retur cu câștigătoarea jocurilor dintre echipele clasate pe locul 2 în cele două serii ale Ligii a 2-a. Jocurile de baraj între echipele clasate pe locul 2 în cele două serii ale Ligii a 2-a vor fi organizate de FRF iar jocurile de baraj între câștigătoare și ocupanta locului 6 în faza play-out vor fi organizate de LPF”.

Forumularea ai zice că e impecabilă, există totuși o „mică” problemă, pe care mințile luminate de la FRF care scriu aceste regulamente n-au sesizat-o pare-se: conform ROAF, barajul va fi jucat de câștigătoarele celor „două serii din liga a doua”, care mai întâi vor disputa un baraj între ele! Breaking news: în realitate, liga a doua nu mai are două serii, ci doar una! Oamenii de la FRF habar n-au câte serii are campionatul organizat de ei. Așadar, spuneți voi acum între ce echipe se va desfășura barajul conform regulamentului?

Desigur, nu exclud să apară un comunicat în care ni se va spune că totul este clar, că barajul este un campionat în sine, practic o altă serie și iată cum avem de fapt două serii într-una singură. Și cum sigur s-a discutat prin vreun comitet sau comiție și toată lumea e de acord, nu contează ce scrie în documentul oficial de pe site-ul FRF. Și cum probabil LPF e de vină. Sau UEFA. Sau poate chiar NATO, de ce nu, e o șansă? Sigur însă nu e nimic greșit în regulament, nu?

În mod normal, pentru că nu suntem în stare să scriem un banal regulament, ar trebui să organizăm campionatul direct la TAS. Cu tot cu campionatele 2 in 1, playoff-ul fără egal, barajele între serii inexistente.

Sunt aproape sigur însă că între timp mii de alte femei s-au apucat de fotbal

UPDATE: A venit și scuza de la FRF. Există o hotărâre a Comitetului Executiv care reglează problema. Hotărârea e din august 2016. Problema e că ROAF e din decembrie 2016! So, a) dacă tot au avut patru luni, de ce n-au inclus în update-ul ROAF și situația asta, respectiv b) logica elementară ce vă spune, nu cumva că e valabil cel mai recent act, adică ROAF?

Visited 9 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: mai 15, 2017
Close Search Window
Close