Written by 10:38 am Sport • 9 Comments

Iese Dinamo din lupta pentru titlu? Calcule și previziuni înaintea etapei a 4-a din playoff și playout Liga I

Avancronică etapa a patra din playoff și playout Liga I

Am fost plecat o săptămână și am sărit peste etapa a treia. Nu m-am oprit însă așa că aveți mai jos avancronica etapei a patra, plus sondajele cu pronosticurile voastre. Din nou, dacă pariați o faceți pe propria răspundere, aici sunt strict informații și câteva păreri personale. O parte din informații sunt extrase și din avancronica LPF.

De la etapa asta am adăugat rubrica În ce formă sunt. E vorba de ultimele 5 meciuri oficiale în toate competițiile (interne): V – Victorie, E – Egal, I – Infrângere.

Meciurile din Playoff

Pandurii – Steaua

Când și unde-l vezi. Miercuri, de la ora 21:00, pe stadionul din Severin

Cote. 3,50 pe victorie Pandurii; 3,10 la egal; 2,20 pe victorie Steaua

În ce formă sunt. Pandurii: EEVVE / Steaua: VVVEE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Steaua a câștigat în turul sezonului regular la Târgu Jiu cu 3-0. Acasă, în retur, a fost 1-1.

Despre ce e vorba. Ambele echipe n-am mai pierdut de mult timp. Steaua are șase meciuri consecutive fără înfrângere, ultimele trei chiar victorii. Pandurii tot șase, toate meciurile oficiale din 2016, dar ultimele două sunt egaluri. Meciul e evident mai complicat pentru gorjeni. Iar joacă acasă în deplasare, adică la Severin, dar cu siguranță și cu destui spectatori fani ai oaspeților de data asta. În plus, Edi Iordănescu nu are voie să stea pe bancă. Steaua vine și cu cel mai în formă fotbalist român al momentului, Stanciu.

De urmărit în mod special. Cât vorbește Edi Iordănescu la telefon în timpul meciului. Cât continuă forma bună a lui Stanciu. Cum revine Marica.

[socialpoll id=”2346333″]

Concluzia. Văd Steaua favorită, cel puțin un egal îi e la îndemână.

ASA – Viitorul

Când și unde-l vezi. Joi, de la 20:30, pe stadionul Transil din Târgu Mureș

Cote. 2,60 pe victorie ASA; 3,10 la egal; 2,85 la victorie Viitorul;

În ce formă sunt. ASA: IEIEV / Viitorul: IEIIV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Viitorul a câștigat acasă cu 1-0 în turul sezonului regular. În retur a fost 2-2.

Despre ce e vorba. Echipele care au renunțat deja la titlu, fără victorie în trei etape de playoff. ASA n-a reușit nici să marcheze în playoff și are un singur gol în șapte meciuri din 2016! Norocul mureșenilor e că nici Viitorul nu e faimoasă pentru apărarea ei: a luat cele mai multe goluri în playoff până acum (6), iar în sezonul regulat încasase cele mai multe dintre echipele care s-au calificat în playoff, plus trei echipe din playout! Are însă cele mai multe goluri marcate în actualul campionat și se descurcă foarte bine în deplasare: o singură înfrângere în ultimele 9 deplasări. De ținut cont că ASA practic nu mai are nici obiectiv european după ce a anunțat intrarea în insolvență.

De urmărit în mod special. Ce indicații îi dă Mutu lui Ciorceri.

[socialpoll id=”2346335″]

Concluzia. Ar trebui să fie goluri.

Dinamo – Astra

Când și unde-l vezi. Vineri, de la ora 20:30, pe stadionul din Ștefan cel Mare

Cote. 2,50 pe victorie Dinamo; 3,15 la egal; 3,00 la victorie Astra;

În ce formă sunt. Dinamo: EEIEE / Astra: VIIVE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. În campionat, în sezonul regular, Dinamo a pierdut acasă cu Astra (0-1) și a scos un 1-1 la Giurgiu. În Cupa României, Dinamo a câștigat cu 2-1.

Despre ce e vorba. Dinamo n-a mai câștigat de mai bine de o lună. N-are nicio victorie în playoff și, dacă pierde acum, poate renunța definitiv la titlu, ar ajunge la 8 puncte de lider, cu 6 etape rămase de disputat. Dinamo nici nu prea pierde însă, ciupește măcar câte-un egal. Astra a avut probleme în 2016 doar cu Steaua, în rest n-a pierdut. E o echipă mult mai experimentată (peste 28 de ani media de vârstă față de sub 24 Dinamo), dar și mai valoroasă.

De urmărit în mod special. C

[socialpoll id=”2346336″]

Concluzia. Mi-e greu să-mi explic de ce la pariuri e favorită Dinamo. Și la Târgu Mureș a fost considerată favorită și a scos doar un egal. Cred că și Astra pleacă de la Dinamo cel puțin cu un egal.

Meciurile din Playout

ACS Poli – Petrolul

Când și unde-l vezi. Marți, de la 20:30, pe stadionul Dan Plătinișanu din Timișoara

Cote. 1,91 pe victorie Timișoara; 3,20 la egal; 4,50 pe victorie Petrolul;

În ce formă sunt. Poli: IEEVE / Petrolul: EIIII

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. În sezonul regular, a fost 1-1 la Ploiești și 1-0 pentru Poli la Timișoara. Bănățenii au bătut cu 1-0 și în Cupa Ligii, respectiv cu 2-1 în Cupa României.

Despre ce e vorba. Finala retrogradării. Dacă Petrolul pierde, ajunge la 13 puncte de locul de baraj cu zece etape rămase. Dacă Timișoara pierde, poate face și ea planuri de liga a doua împreună cu Petrolul. Cu atâtea chinuri de ambele părți se poate să ne îndreptăm spre un egal. Timișoara vine însă cu un antrenor nou interesant, Grigoraș, iar Petrolul ar trebui să ne arate mai mult din ce a gândit noul ei antrenor, Gane.

De urmărit în mod special. Cât de mult poate schimba Grigoraș jocul lui Poli.

[socialpoll id=”2346330″]

Concluzia. Cotele sunt interesante dacă aveți inspirație.

FC Voluntari – CFR Cluj

Când și unde-l vezi. Miercuri, de la ora 16:00, pe stadionul Dinamo

Cote. 2,80 la victorie Voluntari; 3,10 la egal; 2,65 pe victorie CFR;

În ce formă sunt. Voluntari: VEIVV / CFR: EEVEV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. CFR a câștigat în tur acasă cu 2-0, iar în retur a fost 2-2 la Voluntari.

Despre ce e vorba. Despre situația absolut incredibilă ca Voluntari să o egaleze la puncte pe CFR, care părea la un moment dat cu șanse la primele locuri. Deși nu joacă (încă) acasă, Voluntari stă bine pe „teren propriu”: în 2016 n-a pierdut acasă, iar în ultimele opt meciuri o singură dată n-a marcat acasă. Nici CFR n-a mai pierdut însă în deplasare din decembrie.

De urmărit în mod special. Teoretic, ultimul meci acasă jucat de Voluntari pe Dinamo. Despărțirea ar trebui să fie emoționantă 🙂

[socialpoll id=”2346331″]

Concluzia. CFR nu-și mai permite să piardă și meciul ăsta.

Chiajna – CSMS Iași

Când și unde-l vezi. Miercuri, de la 18:30, pe stadionul din Chiajna

Cote. 2,55 pe victorie Chiajna; 3,00 la egal; 3,00 pe victorie Iași;

În ce formă sunt. Chiajna: VVVEI / Iași: IVIEE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. În sezonul regular, a fost 1-0 pentru Iași la Chiajna, scor cu care s-a impus apoi și Chiajna la Iași, în retur. În Cupa României, Chiajna – Iași 1-2.

Despre ce e vorba. Ambele echipe trec printr-o perioadă bună. Chiajna vede tot mai bine salvarea de la retrogradare, iar cei de la Iași încep să vadă Europa după ce ASA a anunțat insolvența.

De urmărit în mod special. Milevsky. Dacă marchează din nou poate deveni golgheterul echipei.

[socialpoll id=”2346332″]

Concluzia. Iași n-a pierdut în deplasare din septembrie. Nu cred că pierde nici acum.

CSU Craiova – Botoșani

Când și unde-l vezi. Joi, de la ora 16:00, pe stadionul Extensiv din Craiova

Cote. 2,30 pe victorie Craiova; 3,10 la egal; 3,35 pe victorie Botoșani;

În ce formă sunt. Craiova: VIVIE / Botoșani: IEVII

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. 0-0 la Craiova, respectiv victorie 3-2 pentru gazde la Botoșani.

Despre ce e vorba. Craiova e a doua echipă, după Iași, care a primit un obiectiv nesperat în playout: șansa unui loc de cupele europene. Botoșaniul are și ea tot mai clar obiectivul: evitarea retrogradării; după etapa asta se poate trezi pe penultimul loc! Moldovenii nu se simt grozav în deplasare – doar Petrolul a făcut mai puține puncte pe teren străin în acest sezon.

De urmărit în mod special. Craiova probabil fără Ivan sau cu Ivan care cu două zile îninate a avut meci la tineret, după ce a fost și la naționala mare.

[socialpoll id=”2346334″]

Concluzia. Craiova e o echipă oscilantă, dar nu cred că pierde cu Botoșani.

Sursa foto: Facebook Astra Giurgiu

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: martie 29, 2016
Close Search Window
Close