Harta metroului din București, parcursă pe jos

După modelul londonez, pe care mi l-a semnalat Mihai, am transformat și eu harta metroului din București astfel încât să includă și distanțele între stații măsurate în minute de mers pe jos! Am folosit Google Maps pentru măsurătoare, n-am mers eu tot traseul ca să testez, dar din experiență Google Maps măsoară bine mersul pe jos al unui om normal. Am ales cele mai apropiate ieșiri din stațiile de metrou în cazul stațiilor în care există mai multe ieșiri. Bineînțeles, e vorba de traseul parcurs pe străzi, nu prin tunelul metroului 🙂

Și a rezultat harta de mai jos, cu distanțe între 6 minute (Pajura – Bazilescu) și 30 de minute (Aviatorilor – Aurel Vlaicu). Cele mai multe distanțe sunt între 15 și 20 de minute.

harta metrou

10 comentarii la „Harta metroului din București, parcursă pe jos”

 1. gmail@pandutzu.com'

  Pai statiile de metrou de la noi sunt puse cam la 1km distanta una de cealalta. Cele mai apropate sunt, intr-adevar Parc Bazilescu si Pajura, care au 500m, daca nu ma insel.

  M-am documentat pentru ca voiam sa fac „race the tube” si la Bucuresti, dar e mai complicat cu distantele astea mari si chiar trebuie sa alergi foarte foarte repede :))

 2. gramaticalr@gmail.com'

  Cred că distanța dintre Republica și Pantelimon nu poate fi doar 12 minute. Știu unde se află poziționate ambele stații și poți face 12 minute între ele doar dacă alergi binișor.

 3. alistar_alex@yahoo.com'

  @Cuvinte Intre Pantelimon si Republica poti face chiar si 10 minute cu un ritm mai alert de mers :). Mers, nu alergare. Poate ruta pe care o alegi tu nu este cea mai scurta.

  1. I@s.com'

   Ba nu-i adevărat ce zici tu acolo! Ba se poate, ieși pe Șos. Gării Cățelu, faci dreapta pe Șos. Dudești Pantelimon, faci dreapta bd birunței șiajungi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.