Written by 6:51 pm Media, Sport • 2 Comments

FRF, această Coreea de Nord în miniatură

Cum stăteam eu și navigam așa pe „Internete” era să-mi cadă ceașca de cafea din mână când am dat peste un titlu: „Răzvan Burleanu, premiat de ziarul The Times”. Zic „Băejnebun, ia să vedem”.

Și era să-mi cadă din nou ceașca: „Președintelui Federației Române de Fotbal i-a fost înmânat în această săptămână trofeul „Personalitatea Anului”, acordat de publicația britanică The Times”. Personalitatea Anului, mă înțelegeți? Nu știu exact ce an, că e februarie deja, dar mai contează?

Las ceașca, să nu mai risc să o scap, și citesc mai departe. Zic „O fi scos FRF o publicație în engleză și i-a zis The Times of FRF gen și o tipărește la un Xerox din Londra ca să fie britanică”. Dar nu!

Practic am scăpat ceașca fără să o mai țin în mână! Urmează rezumatul istoriei publicației The Times, deci nu e o confuzie: „The Times este cel mai vechi ziar din Anglia, având 235 de ani de apariții zilnice”.

Sunt convins că deja ați scăpat toți ceașca de cafea, așa că nu risc prea mult dacă vă spun și pentru ce a fost premiat Răzvan Burleanu (cer scuze vizitatorilor acestui blog care nu știu cine e premiatul): „pentru contribuția adusă promovării imaginii României în lumea dinamică a sportului”, după cum au motivat organizatorii.”, zice frf.ro.

Acum, dacă tot am spart atâtea cești de cafea, ia să vedem despre ce e vorba cu adevărat. Că mă gândesc că în afară de angajații FRF nu a mai rămas nimeni până la acest punct care să creadă că The Times chiar i-a acordat domnului Burleanu premiul de „Personalitatea Anului”.

Adevărul se strecoară, probabil de jenă, și printre rândurile comunicatului FRF: „într-o gală ce a reunit peste 150 de personalități din lumea juridică, cea a consultanței și a liderilor din business din România” și „trofeul fiindu-i înmânat la Casa Fotbalului de către Andrei Cristea, publisher-ul licenței The Times în România”.

Așadar, e ca la Radio Erevan. Nu e vorba chiar de The Times, ziarul cu 235 de ani din Anglia, ci de publisherul licenței The Times România. Care publisher nu scoate The Times România, adică versiunea românească a ziarului sau ceva de genul ăsta, ci are de la The Times licența pentru Investing in Property și Legal Innovation.

Nu contest valoarea editorială a celor două branduri pe nișa de imobiliare, respectiv drept, pentru că pur și simplu habar nu am de ele. Dar sigur-sigur nu sunt „publicația britanică The Times”.

Domnul cu Oda

Acum, aș putea fi chiar mai rău. De fapt o să și fiu. Domnul din imagine, alături de Burleanu, adică domnul din dreapta, nu este publisherul ziarului britanic The Times care și-a dorit o poză cu Personalitatea Anului, cum v-ați putea închipui din logica textului, ci Andrei Cristea. Nu, nu e nici măcar fotbalistul Andrei Cristea, ci publisher-ul licențelor locale despre care vorbeam. Însă, cu ajutorul gsp.ro, mi-am reamintit că domnul este cel care i-a dedicat o odă la TVR lui Răzvan Burleanu. Cuvântul „odă” le aparține celor de la GSP, dar sunt de acord cu el. Domnului Cristea îi aparți cuvintele „un bun național”. Despre Răzvan Burleanu, da!

Acum, ce să mai zic eu? Faptul că FRF e o Coreea de Nord în miniatură nu aflu acum. Chiar mă bucur că apar astfel de ocazii care să confirme. Ce-mi pare rău este că asemenea momente penibile nu fac decât să acopere și realizările FRF în actuala formulă, atâtea câte sunt ele.

Visited 6 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: februarie 28, 2019
Close Search Window
Close