Written by 10:57 pm Sport • 6 Comments

Fotbalul arde, dar Burleanu e Fantastic: team-building, trofeu și concediu!

Ce făcea Burleanu în ziua în care patronul celui de-al treilea club din România era arestat pentru evaziune și spălare de bani cu prejudiciu de peste 15 milioane de euro? Burleanu, adică Răzvan Burleanu, șeful FRF, v-ați putea întreba? Ați putea crede că era la birou, convoca un comitet de criză. Sau dădea un comunicat cu poziția Federației. Sau poate convoca o Adunare Generală? Sau orice altceva interesant, naiba știe ce, nu mă pricep?

Nu, nici vorbă. Ceva mult mai important. Primea un premiu obscur, un trofeu de pleu și un ceas ”de firmă”, la o Gală faimoasă pentru ridicolul ei. Fantasticul Burleanu primea trofeul Omul Anului la Gala Fantasticii Fanatik, unde patronul anului a fost desemnat cel al unui club în insolvență, iar Marele Premiu a revenit unei obscure firme din Malta, care însă a sponsorizat si transmis Gala și-l angajează pe MC-ul ei! Fantastic! Burleanu Fantastik i-am putea spune de-acum.

În discursul de recepție a premiului – în premieră cred ne-citit, ci vorbit – Burleanu s-a mândrit că într-un an, de la Gala precedentă, a trecut din ultimul rând în primul. S-a lăudat cu locul 15 mondial al naționalei de-am verificat imediat dacă n-a reușit o dublă cu Irlanda de Nord și mi-a scăpat mie sau nu cumva a făcut tragerea la sorți a grupei chiar el. În opt luni de când e președinte, Burleanu vorbește ca și când a rezolvat absolut toate problemele fotbalului românesc, deși absolut toate echipele din Liga I au, ele sau patronii lor, diverse probleme juridice, legale sau financiare. Altfel însă totul e impecabil. Ca să citez un clasic, totul pare din seria ”el m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanță, dar nu ne-am insultat”. Suntem bine.

Peisajul complet e chiar mai fantastic. Burleanu abia ce se întorsese de la un team-building instituțional și se pregătește să plece într-un concediu (”ca să nu credeți că lipsesc de la Federație”) la Campionatul European de minifotbal.

Nici că se putea un cadru mai potrivit pentru Burleanu-cel-numit-politic, cum susțin mulți oameni. Ce exemplu putea lua Burleanu dacă nu pe cel al unui candidat la președenție care a mers la SPA cu un controversat om de afaceri înainte de alegeri sau al altuia care, deși premier fiind, a plecat după alegeri în concediu la o cursă de Formula 1, deși avea de livrat bugetul! Țării, nu al familiei!

P.S.: Nu vă așteptați la vreo reacție nici partea LPF. Șeful ei, Gino Iorgulescu, abia s-a întors din același concediu cu premierul și, oricum, site-ul LPF are probleme mai importante decât arestarea unui patron și vreo reacție pe tema asta. În afară de a-l face praf pe un jucător ignorând propriul regulament, noutatea de ultimă oră e că CSU Craiova e revelația turului. E adevărat că mai sunt două etape din tur, dar de ce n-am pleca deja în concediu iar, doar totul e clar, nu?

P.S. 2: Later edit, no comment, tot de la Gală

B3US68PCMAATfVT

Sursa

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: noiembrie 25, 2014
Close Search Window
Close