Written by 5:01 pm Sport • 3 Comments

Finalul matematic al luptei pentru titlu? Plus inaugurarea singurului stadion doar cu peluza acoperită

Avancronică etapa a opta din playoff și playout Liga I

Playoff-ul se apropie de sfârșit, iar titlul s-ar putea decide matematic, după ce am văzut finala „practică” etapa trecută. Lucrul acesta se întâmplă doar dacă Astra scoate la Târgu Mureș un rezultat mai bun decât scoate Steaua cu Viitorul (victorie – egal/înfrângere sau egal – înfrângere). Puțin probabil totuși. Dacă Steaua câștigă, așa-zisul suspans se prelungește cel puțin încă o etapă chiar și dacă Astra învinge.

Tot în playoff, Dinamo și Pandurii se bat cu Steaua pentru locul al doilea, ar trebui să fie interesant și duelul acesta.

Din playout mai sunt 7 etape, abia începe returul, dar cel puțin un meci e capital (ACS Poli – Chiajna), pe lângă finalele pe care le joacă etapă de etapă Petrolul. În plus, ar trebuie să fie și ceva spectacol în meciul CFR – Iași.

Dacă vrei să vezi doar stadionul premieră, derulează până la capătul articolului, e chiar ultimul meci.

Legendă pentru rubrica În ce formă sunt. E vorba de ultimele 5 meciuri oficiale în toate competițiile (interne): V – Victorie, E – Egal, I – Infrângere. Vă recomand și avancronica de pe LPF.ro.

Meciurile din Playoff

Steaua – Viitorul

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la 20:30, pe Național Arena.

Cote. 1,32 pe victoria Stelei; 5,25 la egal; 12,00 pe victorie Viitorul.

În ce formă sunt. Steaua: EIVE/ Viitorul: IIIEI

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Cea mai simplă statistică: doar victorii ale Stelei! 1-0 în tur, 1-0 în retur, 3-1 în turul playoff-ului, respectiv iar 1-0 în Cupa României. Mai contează care e în deplasare și care, acasă?

Despre ce e vorba. Cea mai previzibilă partidă a etapei. Nimeni nu crede într-un rezultat pozitiv al Viitorului. Și nu doar pentru că el nu mai există în istoria confruntărilor de la a doua partidă între ele (celebrul 2-5), ci și din cauză că Viitorul a abandonat competiția de câteva etape. Inclusiv antrenorul-manager Hagi s-a retras în tribună. Însă, tocmai pentru că Steaua e atât de favorită, aș zice că e de evitat cota dacă intrați aici pentru (nerecomandatele) sfaturi la pariuri. Într-un context pur fotbalistic, la Steaua mai și lipsesc mulți jucători: Bourceanu (suspendat), Muniru și Marica (accidentați), plus posibil Pintilii (probleme medicale) și Stanciu (posibilă suspendare). Plus Reghecampf, incert și el până trece pe la Comisie. Pe de altă parte, Steaua își joaca nu doar șansele teoretice la titlu, ci și pe cele practice la locul al doilea.

De urmărit în mod special. Dacă va fi primul meci în care ambii antrenori principali stau în tribună.

[socialpoll id=”2353343″]

Concluzia. Eu zic că bate Steaua. Iar.

Pandurii – Dinamo

Când și unde-l vezi. Duminică, de la 20:30, pe stadionul din Severin.

Cote. 2,15 pe victorie Pandurii; 3,20 pe egal; 3,55 pe victorie Dinamo.

În ce formă sunt. Pandurii: VEEIE / Dinamo: EVEEV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Au jucat nu mai puțin de cinci deja. În campionat 2-2 la Severin, respectiv 2-1 pentru Dinamo la București, plus 1-1 în turul playoff-ului. În Cupe a câștigat Dinamo (2-0 în a Ligii, respectiv 3-2 în a României).

Despre ce e vorba. Șansa lor să mai prindă locul al doilea. Au linii de clasament aproape identice în 7 etape din playoff: 2-4-1, diferența venind la golaveraj: 9-6 Pandurii, 7-8 Dinamo. În ultimele șase meciuri acasă, Pandurii nu a reușit să câștige, resimțind probabil și deplasarea permanentă. Dinamo pare pe val după ce a ieșit cu bine din meciurile cu Steaua, dar e posibil să fie cu gândul și la finala Cupei, care pare în acest moment mai importantă. Dinamo însă nu prea pierde în deplasare de când cu Rednic pe bancă.

De urmărit în mod special. Un duel interesant între două generații de antrenori: generația Rednic și generația Iordănescu al doilea.

[socialpoll id=”2353345″]

Concluzia. Cotele pe un rezultat pozitiv al lui Dinamo mi se par mai tentante

ASA – Astra

Când și unde-l vezi. Luni, de la 20:30, pe stadionul din Tg. Mureș.

Cote. 5,25 pe victorie ASA; 3,55 la egal; 1,75 la victorie Astra.

În ce formă sunt. ASA: IIEIE  / Astra: VIVEV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Culmea, Târgu Mureș a câștigat ambele meciuri din sezonul regulat, ba chiar 5-1 la Giurgiu și 3-1 acasă. În playoff, lucrurile au revenit la normal, dar Astra s-a impus cu doar 1-0.

Despre ce e vorba. Înfrângerea din Cupă, a doua la rând a mureșenilor, le-a stricat feng-shui-ul rezultatelor simetrice: înfrângere-egal-înfrângere-egal etc. Cred totuși că revin la ritmul inițial, nu iau în calcul meciul din Cupă. Tot ceea ce se întâmplă de-o vreme la Târgu Mureș este o bătaie de joc la adresa seriozității în fotbal, începând de la schimbările de antrenor, continuând cu plecările de jucători și aducerile de conducători, completând cu insolvența și punând capac cu Mutu antrenor cu Ciorceri paravan. Într-un campionat normal, ASA era deja undeva cel puțin pe locul al 10-lea. Tot într-un campionat normal, Astra ar fi fost deja matematic campioană. Fiind vorba de un campionat anormal, recomand, ca de obicei, precauție. Doar răbufnirea de orgoliu a celor ce au ratat titlul sezonul trecut poate schimba soarta acestui meci.

De urmărit în mod special. Cât a ținut petrecerea la Giurgiu/Ploiești/sau unde o fi fost

[socialpoll id=”2353348″]

Concluzia. Greu să cred că Astra se poate împiedica de-un – cu tot respectul – „ciot”, ceea ce reprezintă ASA fotbalistic azi.

Meciurile din Playout

Petrolul – FC Botoșani

Când și unde-l vezi. Vineri, de la 20:30, pe stadionul din Ploiești.

Cote. 3,40 pe victorie Petrolul; 3,15 la egal; 2,40 pe victorie Botoșani.

În ce formă sunt. Petrolul: VEIVE / Botoșani: IEVII

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Petrolul a câștigat doar în turul sezonului regulat, 2-1 acasă. În retur a fost 2-1 pentru Botoșani, iar în primul meci din playout a fost 1-0 pentru moldoveni.

Despre ce e vorba. Petrolul a fost o furnizoare de cote bune în ultima vreme când a scos câte un egal, chiar câte o victorie. Are o singură înfrângere în ultimele cinci meciuri, taman pe dos față de Botoșani, care are o singură victorie în ultimele cinci partide. Botoșani poate bate cu 6-1 Timișoara, iar apoi să piardă cu 6-0 la Cluj. Adică ia goluri multe, dă destul de multe. Petrolul și-a mai rezolvat defensiva și a început să și marcheze, „vinovat” pentru asta fiind mai ales Astafei. Coincide cam cum momentul în care a devenit obligatoriu să nu mai piardă. Botoșaniul însă e de acum pe loc de baraj, n-are motive să stea prea liniștită nici ea, că se poate trezi pe loc de retrogradare directă din etapa asta.

De urmărit în mod special. Astafei. A marcat deja trei etape la rând.

[socialpoll id=”2353341″]

Concluzia. Nu ignorați cotele pe Petrolul, am mai recomandat lucrul acesta și, în general, a ieșit.

ACS Poli – Concordia

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la ora 18:00, pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara.

Cote. 2,45 pe victorie Poli; 3,10 la egal; 3,00 pe victorie Chiajna.

În ce formă sunt. Poli: EVIII / Chiajna: VEEIE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. După o victorie pentru Timișoara în turul sezonului regulat (1-0 acasă), au urmat două egaluri, ambele la Chiajna (2-2 și 0-0).

Despre ce e vorba. Șansa oaspeților de a rămâne deasupra liniei de retrogradare versus șansa celorlalți de a trece deasupra ei. Ambele vin cu speranțe date de rezultate pozitive în ultimele (câteva, puține) etape. Timișoara a arătat mari probleme în defensivă, iar Chiajna ar putea să se mulțumească și cu egalul – să aglomereze defensiva și să aștepte șansa unui contraatac. Grigoraș ar trebui să-și știe în cele din urmă bine echipa, că nu mai are timp să o cunoască.

De urmărit în mod special. Câți spectatori va avea ACS Poli în Liga I, după ce ASU Poli a avut 7.000 în liga a treia, acum doar câteva zile, pe același stadion.

[socialpoll id=”2353342″]

Concluzia. Nu-i ușor de anticipat un rezultat, se poate dovedi decisiv pentru viitorul echipei

CFR Cluj – CSMS Iași

Când și unde-l vezi. Duminică, de la ora 18:00, pe stadionul Constantin Rădulescu din Cluj.

Cote. 2,30 pe victoria gazdelor; 3,35 la egal; 3,35 pe victoria oaspeților.

În ce formă sunt. CFR: VVEVI / Iași: EEVEI

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Grație celebrului sistem din Liga I se întâlnesc acum a șasea oară în acest sezon. În sezonul regulat a fost 2-1 la Iași, respectiv 0-0 la Cluj. În turul playout-ului a fost 2-0 pentru CFR la Iași. În Cupe a mers mai departe CFR (2-1 în Cupa României, 1-0 în Cupa Ligii).

Despre ce e vorba. Ar trebuie să fie cel mai spectaculos meci din playout pentru că sunt cele mai interesante echipe din playout, chiar dacă și Craiova e în zonă. CFR traversează o perioadă mai bună, mai ales dacă punem și calificarea în finala Cupei României, însă tocmai această calificare ar putea să schimbe soarta meciului cu Iași, dacă CFR e mai preocupată de perspectiva finalei. N-ar trebuie să fie totuși, pentru că playout-ul e departe de a fi încheiat. Moldovenii sunt primii în playout, dar la limită, cu un golaveraj 6-5. Totuși, n-au mai pierdut în deplasare din septembrie!

De urmărit în mod special. Meciul în sine, unul din puținele din playout care chiar merită interesul oricui

[socialpoll id=”2353344″]

Concluzia. O simt pe CFR mai în formă.

FC Voluntari – CSU Craiova

Când și unde-l vezi. Luni, de la 18:00, pe stadionul din Voluntari.

Cote. 2,45 pe victorie Voluntari; 3,00 la egal; 3,10 pe victoria Craiovei.

În ce formă sunt. Voluntari: IIVVV / Craiova: IEIVV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Două victorii Craiova (2-1 în deplasare în turul sezonului regulat, 3-0 la Craiova în turul playoff-ului), una Voluntari (2-1 la Craiova în returul sezonului regulat).

Despre ce e vorba. Inaugurarea arenei „Anghel Iordănescu”. Sau, mai exact, din ce văd în afișul meciului, „Stadionul Pipera Anghel Iordănescu”. N-am confirmarea strict statistică, dar îmi amintesc multe inaugurări de arene sfârșite cu eșecuri pentru gazde. Calculele fotbalistice îmi indică același lucru. Voluntariul s-a dezumflat după startul fulminant de an. Nici atmosfera nu pare grozavă. De fapt, nici nu văd cum ar putea fi grozavă o atmosferă în care se află și Ganea, iar acum l-a exclus și pe Maftei. Nici Craiova nu vine după o serie bună, dar cred că poate mai mult decât a arătat în ultimele meciuri.

Sursa: Facebook FC Voluntari

Sursa: Facebook FC Voluntari

De urmărit în mod special. Singurul stadion din lume în care peluza e integral acoperită, tribunele deloc. Dacă mai știți totuși altul, la nivel de primă ligă, să mi-l arătați și mie.

[socialpoll id=”2353347″]

Concluzia. Craiova ar trebui să scoate cel puțin un egal.

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: aprilie 22, 2016
Close Search Window
Close