Written by 3:00 pm Filme • One Comment

Filme văzute în vacanță: opt sugestii pentru weekend

E weekend, sunteți liberi (unii), poate vreți să vedeți un film. De Sărăbtori am apucat să văd mai multe filme ca oricând, așa că poate vă ajută două-trei idei să-l alegeți pe cel la care vă uitați. N-am pretenții de critic de film, nici pe departe, dar uneori caut și eu un răspuns la ”ce film să văd azi?” și nu găsesc inspirație.

Hobbit: Bătălia celor cinci oștiri (IMDB) De văzut doar dacă-ți place genul fantasy. Mie îmi place. Cel mai bun reper e dacă ți-au plăcut primele două părți. Dacă nu ți-au plăcut, n-ai ce căuta în sala de cinema. Eventual doar ca să închei trilogia.

Nightcrawler (IMDB) Bun. Despre un tip de ziariști care nu (cred că) există la noi, dar care, sub o altă formă, se găsește din plin și la noi. Despre America așa cum (probabil că) e ea, dincolo de strălucirea de Hollywood. Poate părea un pic exagerat, dar nu sunt sigur că e. Jake Gyllenhaal e bun.

The Judge (IMDB) E păcat să-l ratezi pe Robert Duvall, care face (încă) un rol excepțional. Cum tocmai a împlinit 84 de ani, cine știe de câte ori vei mai avea ocazia. E tipul de film după care primul lucru îți vine să-ți suni părinții. Puțin lacrimogen. Cazul de crimă din film este secundar.

The Theory of Everything (IMDB) Nu e o capodoperă cinematografică, dar orice ține de viața lui Stephen Hawking este interesant. Și fascinant. Și impresionant. Și emoționant. Și obligatoriu de văzut. Chiar și fizica va părea un domeniu mișto după filmul ăsta. Și, dacă tot suntem la Stephen Hawking, recomand și interviul făcut de John Oliver.

The Guest (IMDB) O idee interesantă, începută bine, dar sfârșită prost. Mai degrabă mediocru, dar dacă vrei un film de acțiune, cu puțin suspans, nu găsești altul mai bun și ai o oră și jumătate la dispoziție, dă-i o șansă.

Gone Girl (IMDB) Citisem cartea într-un concediu, deci nu sunt cel mai relevant spectator. Te ține curios fără probleme două ore și te lasă cu întrebări la final. Mi-a plăcut Rosamund Pike

The Skeleton Twins (IMDB) O poveste de viață. Poate fi a vecinilor tăi, a unor prieteni sau a ta, măcar în partea. Pentru o zi în care oricum lenevești pe canapea.

Fury (IMDB) O poveste de război mai degrabă americănească, dar cu o realizare impecabilă. Dacă ar fi fost filmat HD războiul mondial, cred că fix așa ar fi arătat. Brad Pitt face un rol bun, nicio surpriză aici.

Altfel, filmul numărul unu pe care l-am văzut în 2014 rămâne pentru mine Interstellar.

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Etichete: Last modified: ianuarie 10, 2015
Close Search Window
Close