Written by 7:50 pm Sport • 2 Comments

Fără echipe, fără reguli, fără nimic, dar să înceapă spectacolul: startul Ligii I în 14 tweeturi

Începe un nou sezon al Ligii I. Mâine. Importantă precizare ținând cont că azi nu știm cine joacă în ea. Nu știm după ce reguli joacă. Nu știm pentru ce joacă.

Ne lipsește o echipă. La ora la care scriu, revine în cărți în forță Rapidul. La ora la care termin e posibil să fie ACS Poli. Mâine iar Rapid și tot așa. Rapid și Timișoara oricum se bat pe locul „mortului”. La cum arată cele două echipe, cea care ocupă locul e în mod normal prima retrogradată cu 40 de etape înainte de final. E adevărat, sezonul e lung, iar sistemul cu playoff/playout le dă șanse și falimentarelor să amâne falimentul… Dilemă adevărată îmi pare doar a doua retrogradată.

Avem o regulă cu un jucător U21 permanent pe teren. Astăzi. Mâine e posibil să n-o mai avem. Am spus de la început că e o prostie și, posibil, o ilegalite. Mai exact pe 1 martie, când cluburile din Liga I încă dormeau. Dacă totuși rămâne, habar n-avem cum se aplică. Poate până la anul vin și „normele de aplicare”, dar atunci sigur mergem și pe la tribunal cu ea.

Ne lipsesc și alte reguli. Pot juca echipele în insolvență în playoff? Au voie echipele din playout iar în Europa? De ce există barem doar în playout, deși echipele din playoff și-au bătut mai mult joc de finalul de sezon? Doar trei întrebări pentru care cine trebuie să răspundă n-are timp. Vorba aia, a fost Euro, am adus selecționer, când să ne mai ocupă și de chestii minore d-astea, de fotbal gen?!

Whatever, să înceapă spectacolul! Cu Voluntari – Viitorul. Da, acesta e primul meci. Iar 140 de caractere sunt suficiente ca să descriu fiecare echipă înainte sezonului, așa că închei cu 14 tweeturi.

Sursa foto: Fani fotbal, shutterstock

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , Last modified: iulie 21, 2016
Close Search Window
Close