Written by 10:08 am Sport

Etapa a 26-a: cine câștigă decisiva pentru playoff? Pariuri, pronosticuri, statistici. Votează și tu!

Etapa trecută ne-a încurcat destul de rău cu surprizele ei. Doar trei pronosticuri din sondaje au ieșit. După două etape avem 50%, adică 7 rezultate din 14. Așa că, încă o dată vă spun, dacă pariați ce vedeți aici, pariați cu răspundere proprie 🙂

ACS Poli – Petrolul Ploiești

Când și unde-l vezi. Vineri, de la 20:30, pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara.

Cote. 2,25 victoria Timișoarei. 3,20 egalul. 3,35 victoria Petrolului.

Despre ce e vorba. Două echipe și un singur punct în 2016, cel făcut de Timișoara la Iași. Două echipe care marchează foarte puțin, cu mulți jucători noi de care n-a auzit nimeni si de la care am văzut foarte puține până acum. Totuși, Timișoara a făcut un meci decent la Iași, iar acasă stă în general ceva mai bine. Dacă pierde, Timișoara poate coborî deja pe locul ce duce spre baraj. Cota pe victoria ei nu-mi pare suficient de tentantă.

De urmărit în mod special. Cât de mult își doresc pe bune cele două să se salveze.

[socialpoll id=”2336050″]

Concluzia. Victoria Timișoarei pare cea mai probabilă, dar între două echipe slabe și disperate e bine să fii uneori prevăzător.

CSU Craiova – CFR Cluj

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la 14:00, pe stadionul Extensiv din Craiova

Cote. 2,40 pe victoria Craiovei. 3,10 la egal. 3,15 la victoria clujenilor.

Despre ce e vorba. Ambele și-au luat adio de la playoff, deși la un moment dat mai sperau, iar uneori chiar au arătat că și merită. Ambele au făcut patru puncte în 2016, dar CFR a avut meciuri mai grele și a arătat ceva mai bine. În plus, are mai mare nevoie de puncte – nu știe niciodată de unde mai vine o depunctare.

De urmărit în mod special. Cine s-a dezumflat mai tare, Craiova sau CFR.

[socialpoll id=”2336054″]

Concluzia. Nu cred că CFR pleacă învinsă de la Craiova.

ASA Târgu Mureș – FC Botoșani

Când și unde-l vezi. Sâmbătă de la ora 20:30, pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș

Cote. 1,80 pe victoria gazdelor. 3,50 pe egal. 4,75 pe victoria oaspeților.

Despre ce e vorba. Ultima șansă a gazdelor la playoff, care au nevoie de victorie. Problema e că ASA a arătat rău de tot în 2016, a schimbat și antrenorul, iar dacă va continua să bage în teren nume, nu fotbaliști, îi va fi tot mai greu. Norocul ei e că nici Botoșaniul n-a început mai bine anul – ambele echipe au două înfrângeri cu 1-0 în 2016. În plus, moldovenii n-au absolut nicio miză în meciul ăsta.

De urmărit în mod special. Cât de bun e Mutu ca antrenor, după ce ne-am lămurit cât de bun mai e ca jucător. Oare îl bagă Mutu titular pe Mutu?

[socialpoll id=”2336061″]

Concluzia. Ar trebui să fie prima victorie a ASA-ului după calculul hârtiei. Inutilă, dacă Iașiul bate Steaua. Dacă Iași pierde, pe ASA o mulțumește și un egal (stă mai bine la meciuri directe cu Iași), dar meciurile sunt la aceeași oră. Dacă Steaua conduce repede clar, luați în calcul și un egal 😉

Steaua – CSMS Iași

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la 20:30, pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești.

Cote. 1,50 pe victoria Stelei. 4,05 pe egal. 7,00 pe victoria Iașiului.

Despre ce e vorba. Victoria îi aduce Iașiului un loc uriaș în playoff, fără a conta ce se întâmplă la aceeași oră la Târgu Mureș. Problema e că înfrângerea îi aduce Stelei un loc uriaș în clasamentul rușinii, după ce a pierdut și cu FC Voluntari. Mai mult, fără victorie Steaua se îndepărtează de titlu, chiar și cu înjumătățirea distanțelor în playoff. Ar putea ajunge la cinci puncte de lider, greu de recuperat în 10 etape grele de playoff, cu toate echipele candidate la titlu. În plus, scandalul ar atinge cote mai mari decât cele la pariuri pe Iași, în mod sigur. Coincidența face însă ca Iașiul să fi încurcat Steaua chiar la titlu în ultima etapă a sezonului trecut, când nu mai avea nicio miză, darmite acum? Steaua, pe de altă parte, teoretic e mai puternică acum – practic arată prăfuit rău, mai ales dacă insistă, ca și ASA, să bage în teren în primul rând nume, nu fotbaliști.

De urmărit în mod special. Pe cine a scos Becali din echipă după rușinea cu Voluntari.

[socialpoll id=”2336066″]

Concluzia. Cu toată miza pe care o au oaspeții, cred că Steaua nu-și mai permite un pas greșit. Cota pe Steaua e însă total netentantă.

Chiajna – Voluntari

Când și unde-l vezi. Duminică, de la 18:00, pe stadionul din Chiajna.

Cote. 2,85 pe Chiajna. 3,25 egalul. 2,55 pe Voluntari.

Despre ce e vorba. Greu să-mi pot imagina un meci care să suscite mai puțin interes în vreo primă ligă de pe Pământ decât derby-ul celebrului județ Ilfov. Ambele sunt la retrogradare, dar Voluntariul a început cu două victorii importante anul, iar Chiajna a luat șase goluri în ultimele două etape și n-a marcat nici unul.

De urmărit în mod special. Dacă revin „steliștii” în echipa Voluntariului

[socialpoll id=”2336070″]

Concluzia. Acest veritabil All Star Game al Ilfovului, Estul vs Aproape-Vestul Bucureștiului, are oaspeții favoriți, cu atât mai mult cu cât pentru Voluntari e cam totuna că joacă acasă sau în deplasare.

Astra Giurgiu – Dinamo

Când și unde-l vezi. Duminică, de la 20:30, pe stadionul din Giurgiu.

Cote. 2,35 pe victoria Astrei. 3,25 la egal. 3,10 pe victorie Dinamo.

Despre ce e vorba. Teoretic, e meciul etapei. Astra a luat 4 puncte în 2016 fără să strălucească, dar arătând solid. Dinamo pare chiar mai solidă ca-n 2015, dar deocamdată nu s-a măsurat cu un adversat de top în 2016. Șumudică e mândru că termină pe primul loc sezonul regulat și dacă pierde, dar sunt convins că nu face o confuzie cu adevăratul titlu. Dinamo a câștigat ultimul meci direct din Cupă, Astra are trei victorii înainte în campionat, inclusiv un celebru 6-1.

De urmărit în mod special. Cât de tare e Dinamo în 2016 în fața unei candidate la titlu.

[socialpoll id=”2336071″]

Concluzia. Dacă aș fi obligat să pariez, aș paria pe Astra. Altfel n-aș paria deloc.

Viitorul – Pandurii Târgu Jiu

Când și unde-l vezi. Luni, de la 20:30, pe stadionul din Ovidiu.

Cote. 2,50 pe victoria gazdelor. 3,20 la egal. 2,90 pe victoria oaspeților.

Despre ce e vorba. Un test de playoff înainte de playoff. Pandurii n-a pierdut niciun meci încă anul ăsta, dar mai nou pare mai preocupată să se plângă de diverse lucruri (stadion, bază de pregătire, lipsa finanțării), decât să se concentreze la meciuri. Îmi imaginez că e greu, dar asta e realitatea. Viitorul a arătat contradictoriu în debutul anului – înfrângere destul de urâtă cu Iași, victorie fără strălucire cu Petrolul.

De urmărit în mod special. Cine ține cu adevărat pasul cu playoff-ul.

[socialpoll id=”2336072″]

Concluzia. Mie îmi pare un meci din care oaspeții scot cel mult un egal.

Sursa foto: Facebook Astra

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: februarie 26, 2016
Close Search Window
Close