Written by 8:08 pm Sport • 7 Comments

Etapa a 25-a / Steluța vs Steaua și alte pronosticuri, statistici, sondaje, previziuni

Din motive obiective, avancronica etapei a 25-a din Liga I, pe care mi-am propus să o transform în obișnuință, apare destul de târziu, dar, totuși, înaintea primului meci. Așa că votați rapid. Etapa trecută au fost niște surprize, așa că ne-au ieșit trei pronosticuri single și încă două pe dublă (adică a ieșit al doilea semn pronosticat). Două ne-au surprins total, unul la limită (ACS Poli – Voluntari, unde voturile erau sensibil egale), unul dramatic (Viitorul – Iași avea doar 9% pe 2; eu am zis că n-aș exclude un egal, dar atât).

Să vedem ce avem în acest weekend. Vă reamintesc, pariați exclusiv pe propria răspundere. Cotele prezentate sunt cele mai mari găsite la prima vedere, la momentul redactării articolului. Statisticile sunt preluate și din avancronica bună făcută de lpf.ro.

FC Botoșani – Astra Giurgiu

Când și unde-l vezi. Vineri, de la 20:30, pe stadionul din Botoșani.

Cote. 2,80 pe victorie Botoșani. 3,15 pe egal. 2,63 pe victorie Astra.

Despre ce e vorba. Surprinzător de mare cota pe victoria liderului. Chiar cu dezertările continuând, Astra rămâne foarte puternică. E adevărat că n-a uimit la primul meci din 2016 – egal târziu cu CFR acasă -, dar Botoșaniul vine după o înfrângere. În Moldova se câștigă greu, doar Steaua și Pandurii au făcut-o până acum. Și ele, la limită. Dar Astra are amintiri plăcute la Botoșani, iar Șumudică n-a pierdut niciodată în fața lui Pustai.

De urmărit în mod special. Cât conta Enache pentru Astra și cum arată fără el.

[socialpoll id=”2334218″]

Concluzia. Nu cred că Astra pleacă fără punct(e)

CSMS Iași – ACS Poli Timișoara

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la ora 18:00, pe stadion din Iași.

Cote. 1,80 victorie Iași. 3,50 pe egal. 5,10 pe victoria Timișoarei.

Despre ce e vorba. Iașiul joacă un meci cât un mic titlu – șansa calificării în playoff. E marea vedetă a etapei trecute când a câștigat cu Viitorul în deplasare. Nu a uimit cu spectacolul, dar a profitat de ocaziile oferite de adversari. Iar Timișoara cam oferă ocazii adversarilor în general. Debut dezastru pentru timișoreni în 2016 – eșec acasă cu Voluntari. Finanțarea echipei e dată dispărută aproape definitiv, se șoptește despre schimbarea antrenorului și, în general, despre orice altceva decât despre fotbal. Timișoara n-are nicio victorie în deplasare în sezonul ăsta. Iașiul bate doar la un gol, dar bate suficient de des ca să viseze la playoff.

De urmărit în mod special. Care e mai acută: foamea de playoff sau setea de salvare?

[socialpoll id=”2334219″]

Concluzia. În mod normal, Iașiul câștigă fără mari probleme.

Dinamo – Concordia Chiajna

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la 20:30, pe stadionul din Ștefan cel Mare.

Cote. 1,73 pe victorie Dinamo. 3,70 pe egal. 4,75 pe victorie Chiajna.

Despre ce e vorba. Dinamo arată „binidităt” și-n 2016, mai ales în contextul unei proaspăt ieșite din insolvență cu un buget limitat și calculat. Între timp chiar s-a mai întărit, Bicfalvi fiind o idee foarte interesantă. Chiajna e la polul opus – puține realizări – ce-i drept și puține așteptări – cu Steaua. Și ea s-a mai întărit, Hamza fiind o altă opțiune interesantă față de etapa trecută. Probabil poate mai mult, dar mai degrabă în playout decât acum.

De urmărit în mod special. Bicfalvi și Hamza, dacă intră deja în cărți. Mai degrabă nu…

[socialpoll id=”2334220″]

Concluzia. Dacă meciul va fi măcar la fel de încrâncenat ca duelul verbal Rednic – Falub după Chiajna – Steaua, poate iese un meci frumos. În mod normal, cu victorie Dinamo, care nu ratează niciun punct cu ultimele clasate.

Petrolul Ploiești – FC Viitorul

Când și unde-l vezi. Duminică, de la ora 18:00, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești.

Cote. 2,95 pe victorie Petrolul. 3,25 pe egal. 2,45 pe victorie Viitorul.

Despre ce e vorba. Duelul pare disproporționat chiar și după eșecul suferit de Viitorul acasă etapa trecută, în care echipa lui Hagi a arătat destule lacune. Petrolul este tot în degringoladă, cu un lot aproape integral nou care, poate, ceva mai târziu va putea arăta și ca o echipă. Deocamdată nu arată și, oricum, nu cred în miracole reușite peste noapte de echipe care practic „inventează” jucători din nimic. Norocul lor e că, pentru ei, campionatul începe realmente practic de la zero în playout.

De urmărit în mod special. Ce înțelege Hagi prin „schimbarea de strategie” pe care a anunțat-o după etapa trecută

[socialpoll id=”2334221″]

Concluzia. Victorie Viitorul – nu cred că aici ar putea fi surpriza etapei.

CFR Cluj – ASA Târgu Mureș

Când și unde-l vezi. Duminică, de la 20:30, pe stadionul Constantin Rădulescu din Cluj.

Cote. 2,45 pe victorie CFR. 3,20 pe egal. 2,95 pe victorie ASA.

Despre ce e vorba. CFR-ul a arătat bine trei sferturi de meci la Giurgiu, în fața liderului. ASA a arătat rău cu Pandurii, dar are o miză mai mare decât CFR: riscă să piardă playoff-ul dacă nu câștigă la Cluj. Dar are cu ce? Nu prea. Mutu – vorba cuiva – ar fi perfect dacă fotbalul s-ar juca pe loc. Cum nu e cazul, are nevoie de mai mult. Dacă gazdele nu sunt demotivate vor fi un adversar poate chiar mai greu pentru ASA decât Pandurii etapa trecută. Pe de altă parte, ASA scoate rezultate mai bune în deplasare.

De urmărit în mod special. Întotdeauna Mutu. Orice se întâmplă, Mutu.

[socialpoll id=”2334223″]

Concluzia. Mi se pare cel mai predispus meci al etapei la un egal.

Pandurii Târgu Jiu – CSU Craiova

Când și unde-l vezi. Luni, de la ora 18:00, pe stadionul din Severin.

Cote. 2,05 victorie Pandurii. 3,30 pe egal. 3,70 victorie Craiova.

Despre ce e vorba. Pandurii tocmai a primit vestea că se cam taie finanțarea de la stat (simultan cu momentul în care tot statul îi construiește un stadion nou). Puțin probabil să le fi picat bine sau, măcar, să nu-i afecteze. Oricum, gorjenii sunt deja nervoși că joacă peste tot în deplasare – chit că nu prea pierd „acasă”. Craiova poate teoretic visa la playoff încă, dar eu cred că visează degeaba și, oricum, se va trezi curând.

De urmărit în mod special. Cât de derby e așa-zisul derby al Olteniei.

[socialpoll id=”2334224″]

Concluzia. Craiova se cam deplasează degeaba sezonul ăsta. Nici acum nu văd mai mult de un egal. Cum a fost în tur

FC Voluntari – Steaua

Când și unde-l vezi. Duminică, de la 20:30, pe stadionul Dinamo

Cote. 6,25 pe victoria gazdelor. 3,95 pe egal. 1,55 pe victoria Stelei.

Despre ce e vorba. Un nou episod din Steluța vs Steaua. E adevărat, Steluța practic n-are voie să-și folosească „steluțele”. Absurdul întruchipat face ca dacă nu folosește jucătorii împrumutați de la Steaua să riște să piardă la masa verde, conform regulamentului care interzice astfel de înțelegeri. Dacă-i folosește, nu respectă o înțelegere verbală care altfel e ilegală. Dar, cum ar juca ei? N-aș vrea să fiu Ganea la meciul ăsta. Altfel, Steaua teoretic vine cu ultimul răcnet de Maybach fotbalistic la meci. Uneori, pe la noi, și Maybach-ul se strică și trebuie reparat cu ranga – n-aș paria însă că ăsta e meciul în care se întâmplă așa ceva.

De urmărit în mod special. Vrea cineva să fie Bunică-ul Voluntariului?

Concluzia. Sunt convins că Ganea e fiert să câștige. Aproape la fel de convins sunt și că nu are cu cine să o facă.

Sursa foto: Facebook FC Voluntari

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: februarie 19, 2016
Close Search Window
Close