Written by 12:25 pm Sport

Etapa 11 playout: „semifinale” pentru Europa, „finala mică” pentru ultimul loc

Avancronică etapa a 11-a din playout Liga I

S-a terminat playoff-ul Ligii I, știm primele șase locuri și aproape toate participantele în cupele europene. Pentru că a mai rămas un loc de acordat, între Iași și Craiova, și încă nu e totul clar la retrogradare, am hotărât să duc mai departe avancronicile, deși anticipez un interes similar cu cel pentru meciuri.

Dacă tot s-a terminat playoff-ul, hai să încep cu cadoul făcut campioanei, Astra Giurgiu.

Altfe, în playout avem „semifinalele” pentru Europa, adică meciurile Craiovei și Iașiului dinaintea partidei directe dintre ele, programată etapa viitoare. Plus „finala mică” pentru ultimul loc.

Legendă pentru rubrica În ce formă sunt. E vorba de ultimele 5 meciuri oficiale în toate competițiile (interne): V – Victorie, E – Egal, I – Infrângere.

CFR Cluj – FC Voluntari

Când și unde-l vezi. Vineri, de la 20:30, pe stadionul Constantin Rădulescu din Cluj.

Cote. 1,65 pe victorie CFR; 3,75 pe egal; 5,25 pe victorie Voluntari;

În ce formă sunt. CFR: IVEVV / Voluntari: IIIII

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. CFR a câștigat în tur acasă cu 2-0, iar în retur a fost 2-2 la Voluntari. În primul meci din playout, CFR a pierdut cu 1-0 la Voluntari.

Despre ce e vorba. CFR Cluj are 8 puncte peste linia de baraj și un obiectiv mult mai interesant pentru câteva zile – finala Cupei României. O victorie îi asigură însă matematic salvarea, iar în față are o echipă care n-a mai bătut pe nimeni, ba chiar n-a mai scos nici măcar un egal, dinainte de a avea stadion nou. După cote, e cel mai dezechilibrat meci al etapei. CFR n-a mai pierdut în campionat acasă de anul trecut, timp în care a și încasat doar două goluri. Voluntariul a obținut în deplasare ultima ei victorie, dar pe terenul ultimei clasate.

De urmărit în mod special. Dacă menajează jucători CFR pentru finala Cupei.

[socialpoll id=”2359029″]

Concluzia. CFR trebuie în mod normal să câștige. Îmi pare și un meci de peste 2,5.

CSMS Iași – Chiajna

Când și unde-l vezi. Duminică, de la ora 18:00, pe stadionul din Iași.

Cote. 1,85 pe victorie Iași; 3,40 pe egal; 4,25 pe victorie Chiajna;

În ce formă sunt. Iași: VVEEE / Chiajna: EIVVE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. În sezonul regular, a fost 1-0 pentru Iași la Chiajna, scor cu care s-a impus apoi și Chiajna la Iași, în retur. În turul din playout a fost 1-1 la Chiajna. În Cupa României, Chiajna – Iași 1-2.

Despre ce e vorba. Iași e în pole-position pentru locul de Europa League, având două puncte avans cu patru etape rămase de disputat. Etapa următoare este programat însă meciul direct cu Craiova, unde probabil se va decide totul, cu Iași având și avantajul unui meci egal. Acest avantaj e însă valabil mai ales dacă va câștiga celelalte meciuri, inclusiv cel cu Chiajna. Iași n-a mai pierdut de opt meciuri, dar atunci a „reușit” să piardă acasă cu Voluntari. Deci se poate să câștigi la Iași chiar dacă ești, de exemplu, Chiajna – o echipă oscilantă, care în deplasare nu prea se încurcă în egaluri, fie pierde, fie câștigă. Chiajna are avantajul (sau poate presiunea) ca știe la ora meciului ce a făcut principala ei urmăritoare, Voluntari.

De urmărit în mod special. Dacă se umplu iar tribunele la Iași cu intrarea liberă, chiar și cu Chiajna.

[socialpoll id=”2359030″]

Concluzia. Cred că gazdele vor câștiga.

Petrolul – ACS Poli

Când și unde-l vezi. Luni, de la ora 18:00, pe stadionul din Ploiești.

Cote. 2,40 pe victorie Petrolul; 3,10 la egal; 3,10 pe victorie Timișoara.

În ce formă sunt. Petrolul: VIIVE / Poli: EIIEV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. În sezonul regular, a fost 1-1 la Ploiești și 1-0 pentru Poli la Timișoara. Bănățenii au bătut cu 1-0 și în Cupa Ligii, respectiv cu 2-1 în Cupa României. În turul playoutului, Petrolul a bătut cu 1-0 la Timișoara.

Despre ce e vorba. Nu există meci mai disperat ca acesta. Petrolul nu mai are nici matematic șanse de salvare directă dacă pierde. Dar nici Timișoara nu mai poate spera la mare lucru dacă nu câștigă nici meciul acesta. Poli are mai puține puncte făcute în ultimele cinci etape decât Petrolul, atât de disperată e situația la Timișoara! Probabil că e singura echipa care nu pleacă nici la pariuri ca favorită în meciul de la Ploiești, nici măcar la un egal.

De urmărit în mod special. Petrolul n-a marcat două goluri într-un meci oficial din noiembrie, anul trecut. La ce apărare are Timișoara, de urmărit dacă nu cumva reușește acum.

[socialpoll id=”2359031″]

Concluzia. Nu cred că Timișoara scoate mai mult de un egal.

FC Botoșani – CSU Craiova

Când și unde-l vezi. Luni, de la 20:30, pe stadionul din Botoșani.

Cote. 2,63 pe victorie Botoșani; 3,10 la egal; 2,95 pe victorie Craiova;

În ce formă sunt. Botoșani: EVVIE / Craiova: EVVIE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. 0-0 la Craiova, respectiv victorie 3-2 pentru gazde la Botoșani, în sezonul regular. În primul meci din playout, Craiova a butut cu 3-1 acasă Botoșaniul.

Despre ce e vorba. Botoșani n-a terminat încă treaba sezonul acesta, chiar dacă în ultimele trei etape n-a pierdut. Mai are nevoie de o victorie ca să stea liniștită, dar îi va fi greu cu Craiova, care trage la locul de Europa. Oltenii se descurcă însă destul de greu în deplasare – chiar dacă în ultimele două meciuri a scos patru puncte, în general nici nu prea marchează în deplasare. Botoșani este echipa care marchează cel mai mult în playout, mai ales cu Leo Grozavu revenit, dar și încasează pe măsură.

De urmărit în mod special. Ivan, singurul jucător din playout care a prins lotul lărgit pentru Euro 2016.

[socialpoll id=”2359032″]

Concluzia. Ar trebui să fie un meci frumos, cu goluri. Nu exclud un egal.

Sursa foto: Facebook Petrolul

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , Last modified: mai 13, 2016
Close Search Window
Close