Written by 1:26 pm Sport

Dispare Oțelul? Secvențe dramatice la campioana din 2011: a vrut să legitimeze un jucător retras de 4 ani!

Continuă declinul incredibil al campioanei României din urmă cu doar trei ani, Oțelul Galați. 18.320.000 de euro a primit Oțelul de la UEFA în urmă cu doar doi ani pentru participarea în Liga Campionilor. De atunci, clubul a fost preluat de miliardarul Dan Adamescu. Imediat acesta a transferat către compania sa, Astra Asigurări, sub formă de prime de asigurare peste 5 milioane de euro. Tarom plătește mai puțin pentru asigurarea celor 23 de avioane ale sale. O sumă uriașă așadar, nu doar în fotbal, ci în general. Apoi, Adamescu a băgat Oțelul în insolvență.

De aici au început problemele. Adamescu a fost arestat pentru manevre frauduloase și corupție tocmai în procedurile de insolvență ale unor companii din holdingul său. Nu e clar cât este vorba de Oțelul în dosar, pentru că dosarul e ținut încă bine secret. Dar Adamescu e tot după gratii și, cu siguranță, mai ales acum, Oțelul este ultima lui grijă.

Dar a noastră, celor care ne ocupăm/uităm la sport este și Oțelul. Ce se întâmplă zilele astea acolo? Dezastru e un cuvânt mic. Deși echipa încă există, a adus antrenor neamț și a umplut lotul cu jucători, situația e catastrofală. Iar unii oameni vorbesc deja despre desființare!

Iată doar câteva episoade, unele tragi-comice, altele doar comice despre dezastrul de la Oțelul.

  • Clubul are emoții chiar cu prezentarea echipei la următorul meci cu CSMS Iași. Conducătorii încă nu au banii pentru deplasare, deși, culmea, e vorba de una dintre cele mai scurte deplasări, de la Galați la Iași fiind doar aproximativ 250 de kilometri. Meciul e luni, iar norocul e că mai e o săptămână de când scriu acest text pentru ca echipa să găsească banii.
  • Situația lotului a fost atât de disperată încât Oțelul a luat în calcul, în urmă cu puțin timp, legitimarea unui jucător retras în urmă cu patru ani! Portarul Abraham a fost eliminat în etapa a doua cu Concordia (1-2). De disperare că nu aveau pe cine folosi, gălățenii l-au căutat pe Cristi Munteanu pentru a-l legitima și a fi titular! Da, la 39 de ani (aproape 40) și la trei ani și jumătate de când nu mai apărase într-un joc oficial, retrăgându-se! Mai erau 4-5 zile până la următorul joc, cu FC Brașov, dar ”Babicu” a refuzat (deși îl tenta, n-a vrut să riște), iar Oțelul l-a folosit pe Plopeanu. Acesta chiar a apărat bine cu FC Brașov (1-1), dar apoi a gafat cu FC Botoșani (0-1). Plopeanu (25 de ani) a fost sezonul trecut al treilea portar al Rapidului. În liga a doua. Asta ca să fie clar despre ce vorbim…

Sunt doar două episoade. Voi mai scrie și altele. Din păcate…

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: decembrie 17, 2014
Close Search Window
Close