Written by 12:28 pm Sport • One Comment

Derby-uri de să vă săturați de ele! Încep playoff-ul și playout-ul Ligii I: cote, statistici, șanse, pronosticuri

Debutează premierele fotbalului românesc, în ordine playout-ul, apoi și playoff-ul Ligii I. În contextul premierei, deci al necunoscutului pe care îl presupune sistemul nou, e greu de anticipat cum se vor derula meciurile, care sunt, în acest sistem, și foarte echilibrate. De altfel, și majoriatea cotelor la pariuri sunt extrem de stârnse. Am folosit informații statistice și din avancronica etapei făcută de LPF.

Meciurile din Playoff

Astra – Viitorul

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la 20:30, pe stadionul din Giurgiu

Cote. 2,15 pe victoria Astrei; 3,25 la egal; 3,40 pe victoria Viitorului.

Ce au făcut în sezonul regulat. Astra a bătut în deplasare cu 2-1 și a făcut 2-2 acasă. În Cupa Ligii, Astra a bătut cu 3-0 pe terenul Viitorului.

Despre ce e vorba. Liderul rămas, cel puțin temporar, fără antrenor contra echipei care are patron-antrenor. Șumudică, singurul om de fotbal din România pedepsit pentru pariuri ilegale, s-a autoproclamat câștigător al titlului moral. Funny, nu? Singurul titlul valabil e ăla de la finalul campionatului, că ne place sau nu sistemul actual contează mai puțin, ăsta e. Titlul care contează e ăla la care Hagi nu-și dă șanse teoretic. Nici eu nu-i dau, dar sunt convins că el își dă șanse de fapt în realitate. 11 meciuri consecutive fără înfrângere are Astra în Liga I, dar și Viitorul are șapte meciuri în deplasare fără înfrângere! Viitorul e cea mai bună marcatoare din Liga I, Astra e singura care dă gol în absolut fiecare meci.

De urmărit în mod special. De unde vede meciul Marius Suspendat-6-Luni-Pentru-Pariuri Șumudică.

[socialpoll id=”2338233″]

Concluzia. Ambele echipe sunt croite pe fotbal, pe atac. Astra e favorita mea, dar depinde de impactul problemelor antrenorului.

Dinamo – Steaua

Când și unde-l vezi. Duminică, de la 20:30, pe stadionul Dinamo.

Cote. 2,80 pe victorie Dinamo; 3,20 la egal; 2,55 pe victorie Steaua.

Ce au făcut în sezonul regulat. În tur, Dinamo a scos un 0-0 la Steaua. În retur, Dinamo a bătut acasă cu 3-1, prima victorie după mai bine de patru ani. Joi au făcut 0-0 în semifinalele Cupei.

Despre ce e vorba. După 161 de meciuri în peste 60 de ani, palmaresul e incredibil de echilibrat între cele două. Și meciul de azi îmi pare la fel. Dinamo a echilibrat bine balanța în ultimele luni. Cheia meciului mi se pare că stă mai mult ca oricând în ultimii ani în cei doi antrenori și inspirația lor. În Cupă au schimbat liniile și a ieșit un meci îngrozitor. Dar acolo le convenea egalul, ba chiar și 0-0. Steaua, cu mai multe rezerve pe teren, a avut mai multe ocazii în Cupă. Problema e că ambele echipe nu prea iau goluri, au 9, respectiv 10 meciuri în campionat fără gol încasat.

De urmărit în mod special. Dacă revine Marica titular și dacă va fi huiduit mai tare ca Tamaș în Ștefan cel Mare.

[socialpoll id=”2338232″]

Concluzia. Nu cred că vor fi două meciuri la rând între Dinamo și Steaua fără gol, sunt rare de-a lungul istoriei. Rezultatul însă e greu de anticipat.

ASA – Pandurii

Când și unde-l vezi. Luni, de la 20:30, pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș.

Cote. 2,80 pe victorie ASA; 3,20 la egal; 2,55 pe victorie Pandurii;

Ce au făcut în sezonul regulat. Pandurii a bătut tur-retur: 2-0 acasă, respectiv 1-0 în deplasare.

Despre ce e vorba. Outsider-ul playoff-ului, ASA, n-are antrenor, n-are bani, dar nu prea are nici griji sau presiune. Adversara are antrenor, n-are bani și are doar parțial presiune. Cel mai important pare însă faptul că astăzi Pandurii are echipă față de ASA. Iar victoria Pandurilor la Târgu Mureș e singura a oaspeților pe acel stadion în sezonul actual.

De urmărit în mod special. Câte meciuri va mai antrena Mutu ilegal echipa fără să fie sancționat.

[socialpoll id=”2338231″]

Concluzia. Cred că palmaresul din sezonul regulat va continua, iar Pandurii nu va pierde.

Meciurile din Playout

Botoșani – Petrolul

Când și unde-l vezi. Vineri, de la 20:30, pe stadionul din Botoșani.

Cote. 1,62 pe victoria Botoșaniului; 3,65 la egal; 6,00 pe victorie Petrolul;

Ce au făcut în sezonul regulat. Ambele au câștigat acasă cu 2-1; ar fi fost pe vremuri o reciprocitate de toată frumusețea.

Despre ce e vorba. Petrolul a pierdut pe linie în 2016, dar sunt sigur că nu a abandonat. Cum pierderile din sezonul regulat s-au îmjumătățit, playout-ul o poate revigora. Încă nu mi-e 100% clar dacă are totuși ceva resurse, uneori dă semne de viață pe parcursul meciurilor. În același timp tocmai a apărut caraghioasa informație că a „înghețat salariile”, de parcă până acum le-ar fi plătit cu regularitate. Nu-i a bună din punctul ăsta de vedere, nu-i văd mai ales pe străini rupându-și picioarele pentru Petrolul cu salariile înghețate. Pe de altă parte, Botoșaniul e doar aparent liniștită – o înfrângere ar începe să-i dea frisoane. Ambele au avut un debut dezastruos de 2016, cu înfrângeri pe linie. Ambele iau gol aproape meci de meci. Botoșaniul însă nu prea pierde acasă, Astra reușind mai degrabă o excepție etapa trecută.

De urmărit în mod special. Mai rezistă Schumacher pe banca Petrolului?

[socialpoll id=”2338271″]

Concluzia. Nimeni nu mai crede în Petrolul și probabil bine face. Uneori însă tocmai de aceea merită mai degrabă asumat un risc pe ea, eventual la un egal. Cotele sunt mari. Surpriza etapei, gen?

Iași – CFR Cluj

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la ora 18:00, pe stadionul din Iași.

Cote. 2,45 pe victorie Iași; 3,00 la egal; 3,10 cota pe victoria CFR-ului;

Ce au făcut în sezonul regulat. CFR Cluj a pierdut cu 2-1 la Iași în tur și a scos doar un egal, 0-0, acasă. În Cupa Ligii, CFR a bătut la Iași cu 1-0, iar în Cupa României a câștigat cu 2-1, tot la Iași!

Despre ce e vorba. Despre două echipe care puteau fi în playoff, iar acum probabil sunt cele mai bune echipe din playout. Ambele au rezultate bune în ultimele partide.

De urmărit în mod special. Cât de greu se motivează în playout două echipe care putea mai mult.

[socialpoll id=”2338272″]

Concluzia. Un meci care ar trebui să se joace deschis, relaxat, fără presiune, dar CFR-ul trăiște permanent cu drobul depunctării deasupra capului.

Craiova – Voluntari

Când și unde-l vezi. Duminică, de la ora 14:00, pe stadionul Extensiv din Craiova.

Cote. 2,25 pe victorie Craiova; 3,20 pe egal; 3,35 pe victorie Voluntari;

Ce au făcut în sezonul regulat. Ceea ce ar fi fost pe vremuri o reciprocitate chiar mai frumoasă: Craiova a câștigat cu 2-1 la Voluntari, fix cu cât a câștigat și Voluntariul în retur la Craiova.

Despre ce e vorba. Un meci care ar trebui să ne arate până la urmă dacă miracolul Voluntari chiar există, pentru că acum 3 puncte înseamnă chiar trei puncte, nu doar 1,5. Craiova are doar o victorie în ultimele opt meciuri din campionat, în timp ce Voluntari are trei victorii doar în 2016. Pare curios cum cota pe victoria oaspeților a crescut atât. Volntariul a ajuns la 44 de jucători folosiți în sezonul actual!

De urmărit în mod special. Cât mai țin minunile la Voluntari.

[socialpoll id=”2338273″]

Concluzia. N-aș exclude încă un rezultat bun al Voluntariului, măcar un egal.

Chiajna – Timișoara

Când și unde-l vezi. Luni, de la ora 18:00, pe stadionul din Chiajna

Cote. 2,40 pe victorie Chiajna; 3,10 la egal; 3,10 la victorie Timișoara;

Ce au făcut în sezonul regulat. Timișoara a câștigat cu 1-0 acasă și a scos un 2-2 la Chiajna.

Despre ce e vorba. O veritabilă finală pentru supraviețuire. Sunt cele mai „votat” echipe pentru al doilea loc de retrogradare directă, alături de Petrolul, după ce Voluntari a arătat mai multe semne de viață. Chiajna marchează greu (cam 40% din meciuri fără gol marcat) și ia gol regulat (în 80% din meciurile din Liga I). Timișoara nu a mai bătut în deplasare de aproape un an! A scos însă în această perioadă opt egaluri. Cred că n-ar spune nu unui egal nici acum.

De urmărit în mod special. Ultimul meci pentru Falub la Chiajna? Sau pentru Florin Marin? Sau pentru ambii? Sau pentru niciunul?

[socialpoll id=”2338275″]

Concluzia. Lupta pentru supraviețuire încă e foarte-foarte strânsă.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: martie 9, 2016
Close Search Window
Close