Written by 8:27 pm Sport, TV • 2 Comments

De ce nu vedem Mondialul de handbal la TV

  1. În primul rând, îl vedem. Este transmis pe Dolce Sport integral. În principiu, oricine își poate face un abonament la Dolce, la cablu sau la serviciul DTH (cu antenă satelit).
  2. În anul 2015, drepturile TV se vând. În principiu, celui care dă mai mulți bani. Așa face sportul cei mai mulți bani în toată lumea, nu de la stat/primării.
  3. Apropo de stat, TVR putea să cumpere drepturile la fel ca orice altă televiziune. Problema e că TVR nu mai are bani! Deloc! Zero! Nada! De fapt nu zero, ci minus zeci/sute de milioane de euro. În mod logic, nu poate cumpăra nimic decât, eventual, cu intervenția Guvernului. Din același motiv, cel puțin până la ora asta, TVR nu poate achiziționa nici Euro 2016, deși în acest caz chiar Legea Audiovizualului spune că e un eveniment de interes național. Dar degeaba e de interes, daca nu ai bani să-l cumperi! Destul de logic până aici, nu? Sigur că e o discuție interesantă cum a ajuns TVR în situația asta, dar e oarecum tardivă acum, când e deja aici. Paradoxal, a ajuns aici și „din cauza” sportului – ambiția nejustificată de a plăti, pardon, de a arunca o sumă uriașă pentru Liga Campionilor la fotbal în urmă cu câțiva ani.
  4. Putem să ne plângem că plătim taxa TV, să înjurăm TVR etc. Tot n-o să vedem Mondialul de handbal. Și multe alte competiții. Mai productiv ar fi să vedem ce se poate face, dacă se mai poate face ceva. Mărim taxa TV? Închidem TVR și facem alta? Există altă soluție pentru evenimente de interes național?
  5. Oricât de interes național ar fi, o televiziune comercială, oricare ar fi ea, poate investi până la o limită în competiția respectivă. Că de aia se cheamă comercială. Nu poate fi obligată să dea peste ce îi permite bugetul, așa cum pe tine nu te poate obliga nimeni să-ți iei Ferrari, deși probabil ți-ai dori. D’oh! De data asta cel mai mult și-a permis să investească Dolce. Nu pricep ce-ar putea să facă Digi, TVR, sport.ro sau Discovery, să-i fure drepturile lui Dolce ca să le vadă toată țara? Și de ce ar trebui pedepsită Dolce?
Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , , Last modified: decembrie 17, 2015
Close Search Window
Close