Written by 4:16 pm Sport • One Comment

De ce nu riscă Steaua nimic după refuzul de a trimite jucători la națională

Pe scurt, dincolo de stupiditatea acestui cantonament, Steaua nu riscă nimic din motive de regulament clar. Mai mult, nici jucătorii nu riscă nimic. Mă refer în primul rând la regulamentul FIFA, pentru că, și în acest caz, cel românesc nu e la fel de clar.

Iată regulamentele care altfel pot fi rezumate și cu declarația lui Reghecampf: „Asta oricum nu e echipa națională, e o selecționată divizionară”. Corect și asta… Dar și dacă ar fi…

1. FIFA: „NU E OBLIGATORIU”

În regulamentul FIFA pentru Statutul și Transferul Jucătorilor scrie clar nu doar că este obligatorie prezența la națională în cadrul datelor oficiale, ci e în mod explicit specificat și că nu e obligatorie în cazul meciurilor care nu fac parte din calendarul internațional. 

fifa

2. FRF ESTE AFILIATĂ LA FIFA

În statutul FRF se precizează clar că „FRF, LPF, membrii afiliați (…) sunt obligați (…) să respecte statutele, regulamentele, directivele și deciziile FIFA și UEFA”. Adică inclusiv regulamentul de mai sus.

statut

3. REGULAMENTUL FRF E INCOMPLET

Cam ca de obicei, în Regulamentul Disciplinar de la noi sunt lipsuri. Nu se specifică atât de clar ca la FIFA la ce acțiuni ale naționalei sunt obligați să se prezinte jucătorii, iar în caz de refuz ar risca 4-8 etape de suspendare. Clubul oricum n-ar risca nimic decât dacă ar folosi jucătorii suspendați. Referirile la regulamentele FIFA sunt atât de multe în hârțogăraia FRF încât mă îndoiesc că în acest caz FRF poate trece peste reglementarea internațională ca să aplice una mai puțin clară a ei.

disciplina

Chiar în acest Regulament Disciplinar există o precizare care întărește dependența de regulamentul FIFA. Ortografia fără spații le aparține celor de la FRF. Cum neprecizarea cazurilur când e / nu e obligatori prezența poate fi încadrată la omisiune (de vreme ce la FIFA e prezentată) rezultă, încă o dată, imposibilitatea unei sancțiuni.

omisiuni

Și dacă ar decide să „sancționeze dur Steaua” cum cere Iordănescu, din punctul meu de vedere ar pierde fără emoții un apel la TAS și ar risca, pe lângă o imagine deteriorată, să plătească și despăgubiri.

4. V-AM MAI SPUS O DATĂ

Acum, eu nu zic să nu mă contraziceți. Vă reamintesc doar că și în cazul Mureșan unii m-ați contrazis degeaba, inclusiv după ce v-am explicat cum vede FIFA problema. Inclusiv Valeriu Argăseală, care a pierdut și un pariu. Între noi fie vorba, nerespectat nici în ziua de azi de ditamai președintele. Și în virtutea acestei observații – cazul Mureșan – aș aprecia și dacă n-ați trage concluzia stupidă că sunt stelist doar pentru că sunt de părere că Steaua nu poate fi sancționată. Nu sunt stelist.

La FRF există însă probleme mai serioase decât asta și nu sunt angajați destui la Comunicare ca să se ocupe și de ea

In fine, cel mai important e că Rusescu aproape că a marcat un gol…

Raul Rusescu a fost aproape de a marca împotriva campioanei Turciei, Galatasaray, în victoria obținută de Osmanlispor aseară: http://bit.ly/23lmigl

Posted by Echipa națională de fotbal a României on Sunday, January 24, 2016

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , , Last modified: ianuarie 25, 2016
Close Search Window
Close