Written by 11:05 am Media • 10 Comments

De ce nu mă mut (încă) înapoi la UPC

Recunosc că mă tentează. Din motive de Liga I și de Discovery în special. Iar zilele trecute am primit și telefonul. Ca fost abonat, cu abonament mare și tare, am primit o ofertă tentantă. Cu pachetul aproape maximum la TV, inclusiv receivere HD, HBO și Look TV, plus net bun, ieșeam cam la același preț cu actualul abonament la RCS. Ba chiar ceva mai ieftin dacă socotesc și cei 4 euro / lună pe care îi dau la Seenow pentru Liga I. Așa că, fiind vorba cam de aceiași bani, am cântărit strict ofertele. Și am decis să rămân la RCS. De ce?

1. Campionatul spaniol și Liga Campionilor. Nu le-aș avea pe UPC (doar un meci pe ”etapă” din Ligă pe TVR, deși ”tanti” de la UPC a vrut să mă convingă de altceva). Ca sport, Dolce are cea mai bună ofertă. Acolo e Liga I, dar nu e campionatul spaniol. Acolo e Formula 1, dar nu e MotoGP, handbal sau baschet intern. Iar pentru ele nu există un Seenow, decât dacă păstrez netul de la RCS. Ideea e însă tocmai să reduc abonamentele, nu să am mai multe 🙂 De Liga I am nevoie, îmi și place dincolo de criticile uneori exagerate în privința spectacolului scăzut, nu sunt 100% mulțumit de Seenow, începe să mai dea rateuri la derby-uri, dar e încă decent ca să-mi acopere nevoia. Cel puțin în ce mă privește RCS + Seenow e cea mai bună ofertă pe sport.

2. Tevatura rezilierii contractului și a re-cablării. Aș putea rezilia contractul cu RCS fără penalizări. Dar, deși asta nu e vina celor de la UPC, de fiecare dată când trec pe la sau pe lângă sediile RCS mă îngrozesc ce coadă e acolo. Mai că îmi vine să cred că cei de la RCS o fac special pentru a te descuraja la dezabonare. Indiferent de motive însă e o complicație pentru care n-am timp și chef. Iar să mut din nou cabluri în casă nici atât.

3. DigiFilm. E un canal decent de filme, al doilea după HBO pentru mine. Pare amuzant să vorbesc de canale de filme în epoca torrent, dar asta e, îmi place și televiziunea clasică. Pe de altă parte, UPC oferă HBO Go, ceea ce RCS nu înțeleg de ce nu are, dar partea asta e acoperită de sistemul propriu DVR.

4. Internetul merge foarte bine. N-am avut probleme de multă vreme la RCS. De la UPC am amintiri cu probleme de viteză la net.

5. Nu am mare încredere în contractul LPF – Look TV. Nu exclud ca, dintr-un motiv (Consiliul Concurenței) sau altul (imposibilitatea de plată), poate chiar ca urmare a rațiunii de business a RCS, în iarnă sau cel târziu vara viitoare meciurile să intre și pe RCS. Aici e marea diferență între strategia RCS din urmă cu câțiva ani și cea a UPC de acum. RCS a luat drepturi TV în exclusivitatea și le-a oferit gratuit abonaților. UPC nu le are nici exclusiv, nici gratuit. A avut doar un avans de timp, pe care l-a pierdut deja față de Dolce și nu e exclus să-l piardă și față de RCS. Mai ales că, oricât se laudă cu nenumărații abonați, Look TV are nevoie de RCS pentru a deveni profitabil și a exista în audiențe.

6. Campania publicitară incorectă. Am primit mai multe pliante UPC de-a lungul timpului în poștă. În toate sunt promovate diverse oferte cu prețuri senzaționale fără a se spune suficient de clar, ci doar la o steluță minusculă, uneori la câteva pagini distanță, că prețul acela e valabil doar câteva luni, apoi dublându-se. Nu-mi place asta. E adevărat că și RCS s-a promovat la recentele Naționale de gimnastică tot cu Liga I (vezi foto), ceea ce nu e în regulă, dar acolo sunt deja abonat și mă afectează mai puțin publicitatea înșelătoare. De notat totuși: NU, Liga 1 nu este tot la Digi Sport! Probabil e însă un banner rămas aiurea din urmă cu un an, când Digi avea șapte meciuri din nouă, iar Dolce pe celelalte două.

Reclamă mincinoasă a RCS la Campionatele Naționale de Gimnastică

Reclamă mincinoasă a RCS la Campionatele Naționale de Gimnastică

7. Pentru că Look TV este malware! Cel puțin așa zice Google 🙂 Sigur, e o glumă, dar pentru o companie care dă zeci de milioane pe un produs și vrea să facă profit e mai degrabă comic că site-ul îi este identificat drept potențial malware pentru calculator…

Captura looktv.ro din 28 septembrie

Captura looktv.ro din 28 septembrie

P.S. 1: Decizia e valabilă astăzi, nu exclud să mă răzgândesc pe parcurs

P.S 2: Le dedic postarea asta celor care credeau în trecut că scriu doar împotriva RCS pentru că sunt la sport.ro. O tâmpenie. Tot ceea ce scriu despre RCS scriu ca și client în primul rând, și nu orice client, ci unul cu abonament de vârf la capitolul TV și net. Cred că am dreptul.

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: septembrie 28, 2014
Close Search Window
Close