Written by 9:14 pm Sport

De ce au cote chiar așa mari Astra cu Steaua, respectiv ASA cu Dinamo?!

Avancronică etapa a doua din playoff și playout Liga I

E etapa unei finale: cea a Stelei cu Astra. Încet-încet s-ar putea ca unele echipe să cam lase lupta pentru titlu la o parte, la fel și evitarea retrogradării unele echipe din playout. În ce privește cotele, totuși ca mare încrederea caselor de pariuri că Astra și ASA nu pot scoate un rezultat bun cu Steaua, respectiv Dinamo. Chiar și cu problemele actuale, eu cred că pot. Nu sunt sigur, dar cred.

Pronosticați și voi mai jos. Dacă vreți să pariați, o faceți pe propria răspundere. Informațiile sunt luate, ca de obicei, și din avancronica LPF. Cotele sunt selectate de mine, dintre cele mai bune de la mai multe case de pariuri.

Meciurile din Playoff

Pandurii – Viitorul

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la 20:30, pe stadionul din Severin.

Cote. 2,05 pe victorie Pandurii; 3,50 la egal; 3,75 pe victorie Viitorul.

Ce au făcut în sezonul regulat. Pandurii a câștigat ambele meciuri: 1-0 acasă și 3-1 la Ovidiu.

Despre ce e vorba. Pandurii e echipa mai în formă, n-a pierdut niciun meci în 2016, dar e cam depimată, de când și cu pierderea finanțării. Nu cred totuși că perspectiva problemelor majore de peste două luni o pot încurca acum atât de mult pe Pandurii; și jucătorii sunt conștienți că sunt aproape de o performanță uriașă care, tocmai, le poate oferi un viitor în cazul în care „lignitul” nu o va mai putea face. Viitorul e cea mai puțin în formă dintre echipele din playoff – o singură victorie în 2016, iar între înfrângerile recente e și cea cu adversarul de acum, 1-3 acasă.

De urmărit în mod special. Cât de mult a reușit Edi Iordănescu să-și mai motiveze fotbaliștii.

[socialpoll id=”2341075″]

Concluzia. Strict teoretic, meciul se îndreaptă spre o victorie a Pandurilor.

Steaua – Astra

Când și unde-l vezi. Duminică, de la 20:30, pe stadionul din Pitești.

Cote. 2,00 pe victorie Steaua; 3,30 la egal; 4,00 pe victorie Astra.

Ce au făcut în sezonul regulat. Astra a câștigat ambele meciuri din campionat: 2-0 acasă, 1-0 în deplasare. Steaua a câștigat în urmă cu câteva zile în Cupa Ligii cu 1-0.

Despre ce e vorba. Una din adevăratele finale din playoff. Dacă pierde, Steaua cam iese din lupta pentru titlu. Mi se pare însă singurul argument la ora actuală de partea Stelei. Astra e mai în formă, chiar dacă a pierdut ultimul meci – acolo au jucat rezervele. Nici Astra nu zbârnâie, dar cam câștigă. Presiunea e mai mică pe ea. În plus, deplasarea nu înseamnă nici ea o presiune majoră, meciul jucându-se la Pitești, practic pe teren neutru. Șumudică va fi din nou pe bancă – lumea zice că asta înseamnă mult, eu nu sunt atât de convins.

De urmărit în mod special. Cum se mai înjură Șumudică și fanii Stelei.

[socialpoll id=”2341081″]

Concluzia. Exagerată încrederea caselor de pariuri în Steaua. Probabil nici o altă echipă în fix aceeași situație nu ar avea aceeași cotă de favorită cu Astra. Nici măcar dacă ar avea fix același lot. În nici o altă deplasare liderul nu ar avea așa cotă mare. Dacă ar fi să pariez – ceea ce nu fac – aș lua în calcul doar cota Astrei, chiar dacă aș crede că bate Steaua.

ASA – Dinamo

Când și unde-l vezi. Luni, de la 20:30, pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș.

Cote. 6,25 pe victorie ASA; 3,95 la egal; 1,65 pe victorie Dinamo;

Ce au făcut în sezonul regulat. Dinamo a bătut acasă cu 2-1 și a scos un 0-0 în deplasare.

Despre ce e vorba. ASA a adus un (posesor de licență de) antrenor după haosul cu Pandurii. La cum îl știu pe Ciorceri (el e antrenorul cu pricina, apropo) nu știu dacă va putea să antreneze ceva – nu pentru că n-ar avea pregătirea necesară, dar nu știu dacă ar puterea să gestioneze un asemenea colectiv. Și nici dacă va fi lăsat să o facă. După meciul de MMA cu Pandurii, ASA a rămas fără Țucudean, Costa, Constantin și Voiculeț. Cel puțin primul chiar nu e o pierdere, dacă și Mutu rămâne pe bancă e posibil ca ASA să înceapă în sfârșit în 11 un meci. În altă ordine de idei, și Dinamo și-a arătat limitele cu Chiajna în Cupa Ligii, chiar dacă a folosit și rezerve. Rednic e capabil să transforme eșecul într-un simplu duș rece care să-i întărească echipa, dar trebuie să aibă cu cine – o repet, până acum Dinamo și-a depășit evident condiția. La Dinamo lipsește Steliano Filip, dar absențele lui pentru eliminări sunt deja obișnuințe.

De urmărit în mod special. Cine dă mai multe indicații, Ciorceri sau Mutu, și pe cine ascultă jucătorii?

[socialpoll id=”2341086″]

Concluzia. Eu înțeleg că ASA e decimată, dar nu vă închipuiți totuși că va intra pe teren Claudiu Maior. ASA are potențial de-a scoate măcar un egal, cotele sunt uriașe pe 1 și X.

Meciurile din Playout

Petrolul – CSMS Iași

Când și unde-l vezi. Vineri, de la 20:30, pe stadionul din Ploiești.

Cote. 3,00 pe victoria Petrolului; 3,10 la egal; 2,55 pe victorie Iași;

Ce au făcut în sezonul regulat. Iași a bătut tur-retur: 1-0 acasă, 2-1 la Ploiești.

Despre ce e vorba. Poate cea mai bună echipă din playout, sau măcar cea care a fost cea mai aproape de playoff, cu sigur cea mai slabă echipă din playout. În ritmul actual, Petrolul în 4-5 etape poate fi matematic retrogradată. Pentru ea fiecare meci e cât două finale, nu una. Problema e că oaspete e echipa din Iași, care n-a mai pierdut în deplasare din septembrie – două victorii și cinci egaluri de atunci. Petrolul a marcat un singur gol în 2016.

De urmărit în mod special. Câți ploieșteni mai cred în Petrolul – chiar în criza în care e, Petrolul e locul 3 la spectatori.

[socialpoll id=”2341067″]

Concluzia. Dacă mai e 100% motivată, Iașiul câștigă fără mari probleme. Altfel, n-aș exclude măcar un egal.

FC Voluntari – Botoșani

Când și unde-l vezi. Sâmbătă, de la ora 18:00, pe stadionul Dinamo.

Cote. 2,65 pe victorie Voluntari; 3,20 la egal; 2,70 pe victorie Botoșani;

Ce au făcut în sezonul regulat. Două egaluri: 2-2 la Botoșani, 1-1 cu Voluntari gazdă.

Despre ce e vorba. FC Voluntari a mai coborât cu picioarele pe pământ după 0-3 la Craiova etapa trecută. Botoșani vine după o victorie la limită cu Petrolul, dar n-a mai câștigat în deplasare de-o veșnicie. Dacă n-o face nici acum, mai exact dacă pierde, se poate trezi pe loc de retrogradare!

De urmărit în mod special. Care e adevărata față a Voluntariului, cea din victoria cu Steaua sau nu?

[socialpoll id=”2341069″]

Concluzia. Ambele echipe au atâta nevoie de puncte încât cel mai probabil mi se pare că și le vor împărți.

ACS Poli – CFR Cluj

Când și unde-l vezi. Duminică, de la ora 18:00, pe stadionul din Timișoara.

Cote. 3,00 pe victoria Timișoarei; 3,10 pe egal; 2,50 pe victorie CFR;

Ce au făcut în sezonul regulat. CFR Cluj a câștigat ambele meciuri: 1-0 acasă și 2-1 la Timișoara.

Despre ce e vorba. CFR e evident echipa mai bună, care n-a pierdut în ultimele șapte meciuri oficiale. Pentru Timișoara pare un chin să joace acasă, iar publicul se știe că nu e un mare avantaj în Banat acum. CFR se apară bine, va fi greu de depășit și acum.

De urmărit în mod special. Ce străin mai inventează Timișoara.

[socialpoll id=”2341079″]

Concluzia. Oaspeții au motive să spere cel puțin la un egal.

Chiajna – Craiova

Când și unde-l vezi. Luni, de la ora 18:00, pe stadionul din Chiajna

Cote. 3,35 pe victorie Chiajna; 3,10 la egal; 2,30 la victorie Craiova;

Ce au făcut în sezonul regulat. Craiova a câștigat ambele meciuri cu același scor, 2-0.

Despre ce e vorba. Chiajna o cam însoțește pe Petrolul în liga a doua dacă nu bate. S-a trezit să câștige – ba și cu Dinamo – fix în Cupa Ligii, victorie care-i e cam inutilă. În campionat n-a mai câștigat de cinci luni! Craiova a pierdut doar cu CFR anul acesta. Chiajna a mai adus o echipă în iarna asta, Craiova nu mai face de-o vreme transferuri. Craiova marchează puțin, dar nu mai puțin decât Chiajna. Chiajna ia însă multe goluri, cele mai multe din Liga I, în timp ce Craiova are o echipă decentă.

De urmărit în mod special. Vedetele Chiajnei.

[socialpoll id=”2341084″]

Concluzia. Craiova e favorită certă, n-o văd pierzând meciul.

Sursa foto: Facebook Astra Giurgiu

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: martie 11, 2016
Close Search Window
Close