De ce am trecut după opt ani de la Iphone la Samsung

Da, am vândut un iPhone 6 pentru a-mi lua un Samsung Galaxy S7. Voi vedea în lunile următoare dacă am greșit, până pe 8 martie încă sunt cu iPhone, dar nu mai e cale de întors, am făcut precomanda. Am stat aproape 8 ani, cu toate tipurile de iPhone de la 3G până la 6 (mai puțin 5C). În plus, am sau am avut iPad / iPad mini / Macbook Pro / Macbook / Apple TV – toate produse bune, foarte bune sau extraordinare. Și de iPhone am fost foarte mulțumit și încă sunt mulțumit, dar simt că a venit momentul să mai încerc și altceva. Dacă greșesc nu mă oprește nimeni să revin.

Deci, de ce:

 • pentru prima oară în opt ani nu m-a tentat absolut deloc noul iPhone 6S. Pe celelalte le-am luat în general de afară, înainte să apară în România. Acum nici n-am fost tentat de 6S, mi s-a părut nesemnificativ mai bun decât 6-le pe care îl aveam deja.
 • Cei 16Gb de pe iPhone-ul de bază sunt tot mai puțin suficienți. A devenit o reală problemă de când pozele sunt tot mai mari, iar aproape jumătate ocupă oricum sistemul de operare iOS. Card SD nu are, iar variantele de cloud sunt multe, am sute de Gb disponibili, dar nu mi se par deocamdată suficient de ergonomice. Samsung S7 vine cu minimum 32 de Gb și cu card microSD de până la 128 de Gb.
 • Samsung S6 este un telefon excelent. L-am testat o lună, mi-a plăcut foarte mult, dar atunci încă era destul de proaspăt iPhone 6. S7 vine acum, în plus, cu argumentul microSD, altfel nu e nici el un upgrade uriaș față de S6.
 • Camera foto/video mi se pare mai bună la Samsung (chiar la S6), iar ea e esențială pentru mine, la serviciu și pe blog. E excelentă și cea de pe iPhone, dar cred că e inferioară astăzi. Mai ales pe lumină scăzută, dar nu numai. În plus, am reușit ca pentru filmare să adaptăm un microfon profesionist de televiziune la Samsung, ceea ce îmi este iarăși foarte util personal.
 • Marea emoție nu o am cu telefonul, ci cu sistemul de operare. Cred că iOS este mult mai eficient, mai stabil față de Android, mai ales în timp. Asta chiar dacă și iOS devine o dată cu apariția noilor telefoane ceva mai încet. Androidul, strict personal, îmi place că e mai configurabil, mai stufos, mai personalizabil, dar mi se pare că e și mai predispus la diverse probleme. Să vedem…
 • Pentru că am făcut precomandă primesc gratuit Samsung Gear VR, un gadget de vizualizare 360 pe care altfel n-aș fi dat banii, dar care așa mă atrage. În plus, sunt curios și de alte accesorii, ca încărcarea wireless și Gear S2.
 • Pentru că, la prelungire și un mic upgrade de abonament la Vodafone am primit o ofertă bună – practic plătesc doar 200 de lei în plus față de ce încasez pe iPhone-ul meu. Mă aleg cu un telefon nou, un gadget nou și, dacă sunt totuși atras mai târziu de iPhone 7 e posibil să vând mai bine un Galaxy S7 decât un iPhone 6 în toamnă.

Vă țin la curent, teoretic pe 8 martie se produce marea schismă, dacă Samsung și Vodafone se țin de cuvânt cu livrarea precomenzilor.

4 comentarii la „De ce am trecut după opt ani de la Iphone la Samsung”

 1. dragos.d@gmail.com'

  „Cei 16Gb de pe iPhone-ul de bază sunt tot mai puțin suficienți. A devenit o reală problemă de când pozele sunt tot mai mari, iar aproape jumătate ocupă oricum sistemul de operare iOS. Card SD nu are, iar variantele de cloud sunt multe, am sute de Gb disponibili, dar nu mi se par deocamdată suficient de ergonomice. Samsung S7 vine cu minimum 32 de Gb”

  Puteai sa-ti iei modelul cu 64 Gb, 16 sunt insuficient astazi…Oricum, iPhone mi se pare prea scump fata de ce ofera, dar depinde de gusturile si nevoile fiecaruia.
  Personal, planuiesc sa-mi iau un S6 in viitorul apropiat, acum ca-i va scadea si mai mult pretul dupa ce a aparut S7 si va fi o afacere buna.

 2. Treispezeronoua@gmail.com'

  Pentru fotografii îți recomand google photos. Ai spațiu nelimitat pentru poze/videouri cu o rezoluție de pana la 16 mp. Aplicația e foarte ușor de folosit, iar dupa ce face upload la poze, le poate șterge automat de pe telefon, eliberând spațiul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.