Written by 12:31 am Sport • 61 Comments

Dacă Mioveni era Steaua…

… și ar fi pierdut un meci, ba chiar calificarea în semifinalele Cupei, în urma unei faze lipsite de fair-play, cum s-a întâmplat la Mioveni – CFR Cluj, ținând cont de reacția după un alt gest lipsit de fair-play, lovitura aplicată de Mureșan lui Rusescu…

 • CS Mioveni, aka Steaua, ar fi fost deja declarată câștigătoarea Cupei, fără să mai joace semifinala și finala
 • Vali Argăseală ar fi amenințat cu Tribunalul de la Haga, Comisia de la Veneția și Tribunalul de la Nurnberg simultan, strigând ”S-a dat drumul la ne-fair-play!!!”
 • Rada ar fi fost huiduit chiar și de propriii suporteri pentru declarațiile stupide de la final
 • Jucătorii CFR-ului ar fi fost bătuți cu pietre, nu cu bulgări. Iar ele ar fi fost aruncate inclusiv de forțele de ordine.
 • LPF și FRF ar fi dat deja 8 comunicate diferite în care se făceau praf chiar și pe ele înseși pentru încălcarea a orice. Mai puțin secretarul general al LPF, care ar fi scris tot despre nemurirea sufletului.
 • Chivorchian ar fi dat afară toate Comisiile, inclusiv pe cele de la Parlament, dar în special pe cele care ar fi dat decizia regulamentară
 • Burleanu s-ar fi întors din concediu!
 • Gigi Becali ar fi evadat din pușcărie ca să țină o conferință la Palat, după care nu doar că n-ar fi fost pedepsit pentru evadare, ci ar fi fost chiar eliberat, considerând că drama suferită în meci e suficientă pedeapsă
 • Meme Stoica i-ar fi bătut pe toți cei care l-ar fi contrazis pe tema asta
 • GSP ar fi scris că e ”o decizie halucinantă și incredibilă”, le-ar fi dat în premieră istorică notă cu ”minus” tuturor, iar Ovidiu Ioanițoaia ar fi cerut 6-7 ani de suspendare pentru toți. După care ar fi citit și citat regulamentul. Exclusiv în ediția tipărită. Așa a scris doar ”fază ciudată”.
 • Anamaria Prodan i-ar fi obligat pe clujeni să poate rochii cu chipul lui Reghecampf. Ok, asta n-are legătură cu subiectul, dar era păcat să o ratez.
 • Lia Olguța Vasilescu n-ar mai fi construit stadion la Craiova, ci în Ghencea, în semn de solidaritate cu echipa cu care ține Ponta.

Dar nici măcar dacă Mioveni ar fi fost Steaua

 • comentatorii Look TV n-ar fi putut să decidă să nu pronunțe numele CFR Cluj. Și nu pentru că ar fi considerat că e exagerat. Ci pentru că ar fi trebuit să zică ”echipa patronului nostru”

Așa, rămâne un simplu caz de lipsă de fair-play. UEFA l-a suspendat în trecut pe Luiz Adriano pentru un gest similar, deși fotbalistul și-a recunoscut greșeala, iar colegii de echipă au îndreptat-o, lăsând adversarul să marcheze. Poate și la CFR se va găsi vreo modalitate regulamentară de a pedepsi lipsa de fair-play, dacă modalitatea există legal. Dacă nu există însă sigur revolta publică nu va fi la fel de mare. Pentru că Mioveni nu e Steaua. Doar Steaua e Steaua. 

În cazul lui Mureșan, lumea s-a revoltat, pe bună dreptate ținând cont de urmările fazei, emoțional, deși nu exista prevedere regulamentară pentru a pedepsi gestul, ăsta e adevărul. Și nici FIFA nu are prevedere regulamentară pentru astfel de cazuri. Și veți vedea că nici nu vor avea prea curând, nu vor schimba regulamentul.

LATER EDIT

Pentru că unii cititori de-ai mei sunt mai inspirați decât mine, cireașa de pe tort vine de la unul dintre ei:

Captură de ecran din 2014.12.03 la 00.49.13

Și încă una tot de la ei, la fel de bună:

Captură de ecran din 2014.12.03 la 00.52.59

Sursa foto: www.liga2.ro

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: decembrie 3, 2014
Close Search Window
Close