Written by 5:44 pm Sport • One Comment

Cum se termină playoff-ul și cine se mai salvează în playout? Previziunile etapei a zecea

Avancronică etapa a zecea din playoff și playout Liga I

UPDATE: actualizat cu zilele și orele noi de disputare, după amânarea etapei.

Petrecerea continuă probabil și azi la Astra, dar na, se mai joacă totuși o etapă. Am zis să mă țin de cuvânt și să duc până la capăt avancronicile, chiar dacă importanța meciurilor e sublimă, dar cam lipsește, deși părea un avantaj al noului sistem. Playoff-ul se termină cu etapa asta și se mai joacă doar pentru locul al treilea, disputat de Pandurii și Dinamo. Playout-ul va continua cu încă 4 etape după cea curentă. Craiova și Iași merg umăr la umăr spre (ne)speratul loc de Europa. Timișoara și Voluntari trag măcar de locul de baraj, pe care Chiajna și Voluntari speră să-l evite.

Legendă pentru rubrica În ce formă sunt. E vorba de ultimele 5 meciuri oficiale în toate competițiile (interne): V – Victorie, E – Egal, I – Infrângere. Vă recomand, ca de obicei, și avancronica de pe LPF.ro, pentru diverse statistici mai aplicat decât a mea, care e doar informativă.

Meciurile din Playoff

Dinamo – Viitorul

Când și unde-l vezi. Vineri, de la 20:30, pe Stadionul Dinamo

Cote. 2,00 pe victorie Dinamo; 3,45 la egal; 3,75 pe victorie Viitorul.

În ce formă sunt. Dinamo: IEEVE / Viitorul: VIIII

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Viitorul a reușit doar un egal acasă, 1-1, dar a câștigat cu 5-1 în retur la București! În playoff a câștigat Dinamo la Ovidiu cu 2-1.

Despre ce e vorba. Dinamo are nevoie cel puțin de un egal, dar, cel mai probabil, îi e necesară o victorie ca să aibă șanse reale la locul al treilea. La egalitate de puncte, e avantajată față de Pandurii, care a avut rotunjire în plus după sezonul regulat. Dinamo ar fi fost favorită în acest meci, dacă Rednic nu se trezea să facă scandal fix cu o zi înainte și dacă nu avea un meci cu o miză mult mai mare peste doar câteva zile, finala Cupei României. Viitorul vine după singura victorie din playoff, dar tot pare oarecum în degringoladă. Poate doar să vrea să-i facă un cadou lui Hagi, care sezonul viitorul nu va mai fi pe bancă.

De urmărit în mod special. Rednic, la penultimul lui meci la Dinamo.

[socialpoll id=”2356970″]

Concluzia. Nu cred că Dinamo pierde. Nu prea obișnuiește să o facă acasă, doar Astra a câștigat acolo în ultima vreme.

Pandurii – Astra

Când și unde-l vezi. Luni, de la 20:30, pe stadionul din Severin.

Cote. 1,60 pe victorie Pandurii; 4,00 la egal; 5,65 la victorie Astra

În ce formă sunt. Pandurii: EEVEE / Astra: VVVIV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Pandurii n-a pierdut niciunul din cele două dueluri directe din sezonul regulat: 1-1 acasă, victorie cu 2-1 la Giurgiu. Și în playoff a fost 0-0 la Giurgiu în tur.

Despre ce e vorba. Nimic mai tentant etapa asta decât cotele uriașe pe un rezultat pozitiv al Astrei. Chiar și cu mulți absenți importanți, plus nopți de pomină pentru cei care n-au primit încă vacanță, cred că Astra e capabilă măcar de un egal. Nu subestimați puterea dată de un trofeu de campioană, s-a văzut și în meciul cu Dinamo! E adevărat, atunci au fost și jucătorii de bază, iar Dinamo nu e Pandurii, echipa lui Iordănescu mi se pare mai bună și, mai mult, a rezistat deja trei meciuri fără să piardă cu noua campioană. Dar dacă e de riscat pe ceva, aici e de riscat, chiar dacă Pandurii, spre deosebire de Astra, are nevoie de victoria care valorează pentru 100.000 de euro, aduși în plus din drepturi TV de locul al treilea față de al patrulea. Mai e în joc și mândrul Șumudică, obligat să ia o pauză de două luni după meciul acesta. În plus, pe printre războaiele lui din acest sezon și-a găsit loc și unul cu Edi Iordănescu.

De urmărit în mod special. Cine e mai beat la Astra.

[socialpoll id=”2356972″]

Concluzia. E riscul meu etapa asta: Astra nu pierde!

ASA – Steaua

Când și unde-l vezi. Marți, de la 20:30, pe stadionul din Târgu Mureș.

Cote. 12,00 pe victorie ASA; 6,00 pe egal; 1,22 pe victorie Steaua.

În ce formă sunt. ASA: IIIIE / Steaua: EVEIV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. În campionat, ambele meciuri din sezonul regulat s-au terminat 1-1. În playoff, a fost un 2-1 chinuit pentru Steaua acasă. În Supercupă s-a impus ASA cu 1-0.

Despre ce e vorba. Finala sezonului trecut, meciul dezamăgirilor acum. ASA e pe drumul spre dispariție, Steaua încă își linge rănile după ce trei trofee din sezonul trecut s-au transformat în doar unul acum, în cel mai bun caz, iar acela cel mai puțin important. Steaua e mai preocupată de întăririle pentru sezonul viitor, dar nu cred că i-ar pica bine un final cu o rușine – iar în ziua de azi să nu o bați pe ASA e o rușine. Ce-i drept, Steaua abia a evitat rușinea asta în urmă cu puțin timp, când încă visa la titlu, iar acum joacă în deplasare.

De urmărit în mod special. Ce echipă mai trimite Beca…, pardon, Reghecampf în teren.

[socialpoll id=”2356973″]

Concluzia. Cred în victoria Stelei, dar nu în măsura cotei oferite la pariuri.

Meciurile din Playout

Petrolul – CFR Cluj

Când și unde-l vezi. Vineri, de la 18:00, pe stadionul din Ploiești.

Cote. 3,40 pe victorie Petrolul; 3,20 pe egal; 2,25 la victorie CFR.

În ce formă sunt. Petrolul: IIVEI / CFR: VEVVE

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. În sezonul regulat și-au împărțit victoriile, gazdele au câștigat de fiecare dată cu 1-0. În primul meci din playout, a fost 0-0 la Cluj.

Despre ce e vorba. Un fel de amical oficial. Petrolul pregătește sezonul de liga a doua, CFR Cluj sezonul viitor de Liga I, în care va juca din nou cam degeaba, fiind în insolvență. Pe niciuna victoria n-o ajută la mare lucru. CFR își poate asigura bani în plus din drepturile TV, dar numai dacă Iași și Craiova se mai împiedică.

De urmărit în mod special. Posibil ultimele meciuri din existența actuală ale Petrolului.

[socialpoll id=”2356974″]

Concluzia. CFR ar trebui să câștige.

Chiajna – Botoșani

Când și unde-l vezi. Luni, de la ora 18:00, pe stadionul din Chiajna.

Cote. 2,35 pe victorie Chiajna; 3,15 la egal; 3,20 la victorie Botoșani.

În ce formă sunt. Chiajna: IVVEE / Botoșani: VVIEV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Mai întâi, Chiajna a bătut cu 3-0 în Cupa Ligii. Apoi, a făcut egal acasă (0-0) și a pierdut cu 5-1 la Botoșani, în sezonul regulat. În turul playout-ului, a fost 3-0 pentru Chiajna la Botoșani.

Despre ce e vorba. Două echipe care se mențin deasupra liniei doar pentru că echipele de sub ele sunt chiar mai slabe. Poate fi meciul care să-i asigure practic salvarea Botoșaniului. Chiajna, dacă se impune, tot mai are de tras un pic, dar o ține și pe Botoșani în joc de glezne.

De urmărit în mod special. Dacă vom vedea Chiajna în finala Cupei Ligii din postura de divizionară secundă.

[socialpoll id=”2356975″]

Concluzia. Cred că Botoșaniul nu pierde meciul. Chiajna e specialistă în egaluri acasă, Botoșaniul n-a câștigat în deplasare anul acesta decât la Ploiești, deci aș lua în calcul un X.

Voluntari – CSMS Iași

Când și unde-l vezi. Marți, de la ora 18:00, pe stadionul din Voluntari.

Cote. 2,38 pe victorie Voluntari; 3,25 la egal; 3,10 pe victorie Iași.

În ce formă sunt. Voluntari: IIIIV / Iași: VEEEV

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Egal în turul sezonului regulat (1-1), apoi 2-1 pentru Iași în retur, acasă. 1-0 pentru Voluntari la Iași în turul din playout.

Despre ce e vorba. Patru înfrângeri consecutive pentru Voluntari, pe care nici stadionul nou de acasă n-a ajutat-o la nimic. Cum va avea acum în față o echipă care trage la cupele europene și care nu obișnuiește să piardă în deplasare, e chiar probabil ca Arena Anghel Iordănescu să rămână tot fără victorie.

De urmărit în mod special. Cât e audiența meciului la Timișoara, care așteaptă un eșec al Voluntariului ca să spere că mai are șanse de salvare.

[socialpoll id=”2356976″]

Concluzia. N-aș merge voluntar pe Voluntari.

ACS Poli – CSU Craiova

Când și unde-l vezi. Miercuri, de la 20:30, pe stadionul din Timișoara.

Cote. 2,90 pe victorie Timișoara; 3,10 la egal; 2,60 la victorie Craiova.

În ce formă sunt. Poli: IIEVI / Craiova: VVIEI

Ce au făcut în meciurile directe din acest sezon. Două egaluri în sezonul regulat, ambele 1-1. Apoi, Craiova a bătut cu 1-0 în playout.

Despre ce e vorba. Grigoraș și-a făcut praf jucătorii după ultimul eșec. Nu că n-ar fi meritat, dar mi-e greu să-mi imaginez că dintr-o dată aceiași jucători vor rupe norii, chit că-și joacă poate ultima șansă de a mai spera la salvare. Dacă Timișoara pierde, iar Voluntari câștigă, șansele de a evita retrogradare devin practic nule în ultimele patru etape. La Timișoara, pe un stadion aproape gol, fără îndoială, vine însă o echipă care a reînceput să mai facă treabă. În general n-o prea ține, dar Timișoara e un teren destul de fertil pentru oaspeți în actualul sezon.

De urmărit în mod special. Câți studenți vor fi în așa-zisa confruntare „studențească”.

[socialpoll id=”2356977″]

Concluzia. Nu pariați pe Timișoara.

Sursa foto: Facebook Astra

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , , Last modified: mai 9, 2016
Close Search Window
Close