Written by 3:08 pm Sport • One Comment

Cum se împarte milionul din Cupa Ligii

Stiți deja că s-a inventat o nouă competiție. Nu, nu e aia în care Pleșan crede că a mai jucat. N-aveam cum să mai joace, că e prima ediție. E Cupa Ligii, zisă si Adeplast, care dă bani, din care un milion de euro (și ceva) împart cluburile. Dacă n-ar fi fost banii, sigur era o tâmpenie. Fanii Stelei s-au pronunțat și ei împotrivă (foto mare, de la Supercupă). Așa, pentru cei care ajung în fazele superioare, mai are ceva sens.

Și, tot pentru Pleșan precizarea, Cupa Ligii nu oferă loc în cupele europene, era o idee, dar nu s-a găsit de unde să se ia locul ăla, avand în vedere că România momentan are doar patru (trei pentru campionat plus câștigătoarea Cupei). Variantă propusă era o finală între câștigătoarea Cupei și a Cupei Ligii pentru locul european. Probabil s-a dovedit prea stupidă chiar și pentru cei ce au propus-o – am fi fost singura țară în care câștigătoarea Cupei risca să nu meargă în Europa.

LPF a anunțat și cum se împart premiile. Liga a anunțat însă doar cât se primește pentru fiecare tur. Așa că mi-am răpit eu câteva minute să adun cât ia fiecare echipă în total în funcție de faza în care este eliminată. Ca să știe și oamenii ăia pentru ce luptă exact.

Echipele eliminate în playoff-ul promovatelor: 10.000 de euro fiecare

Echipele eliminate în optimi: 30.000 de euro

Echipele eliminate în sferturi: 55.000 de euro

Echipele eliminate în semifinale: 105.000 euro

Finalista: 175.000 de euro

Câștigătoarea: 275.000 de euro

Dacă n-am uitat (încă) toată matematica, îmi rezultă un total de 1.140.000 de euro.

O fi mult, o fi puțin? Ziceți voi, eu sunt cu matematica azi.

Sursa foto: www.sudsteaua.ro

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Last modified: iulie 16, 2014
Close Search Window
Close