Written by 1:15 pm Sport • 16 Comments

Cum a scăpat Șumudică de executarea imediată a suspendării

De Ziua Femeii, a primit și Șumudică un cadou. Coincidență, e fix ceea ce ceruse: amânarea executării suspendării în cazul pariurilor ilegale.

Decizia Comsiei de Recurs este fără precedent, dar poate să reprezinte un precedent. Există o singură portiță în Regulamentul Disciplinar prin care se permite așa ceva:

  • Articolul 37, alineatul 4: Procedura executarii hotararilor definitive poate fi suspendata la cererea si prin acordul expres al partilor. Suspendarea nu poate dura mai mult de 3 luni si se poate prelungi numai in cazul unei imediate solutionari a litigiilor. 

Doar aici poate fi încadrată decizia Comisiei de Recurs, dar și aici pare o încadrare forțată, pentru că se face în finalul paragrafului referire la litigii, adică spiritul regulamentului a fost referirea la litigii între jucători și/sau cluburi, în special cele financiare.

Să presupunem totuși că poate fi încadrat aici și cazul Șumudică. Atunci care sunt părțile al cărui acord e necesar? O parte e clar Marius Șumudică, iar cealaltă nu poate fi decât organismul care l-a reclamat, adică fix Departamentul de Integritate sau superiorii din FRF. Cu alte cuvinte, suspendarea putea fi amânată doar dacă Departamentul de Integritatate a acceptat acest lucru, pentru că Șumudică știm că nu doar l-a dorit, dar l-a și cerut.

De ce ar accepta Departamentul de Integritate / FRF îmblânzirea unei decizii care ar fi reprezentat primul caz dovedit de încălcare a regulamentului privitor la pariuri? Mi-e greu să-mi imaginez. Probabil cu justificarea că nu doresc influențarea competiție – dar așa pretexte se pot găsi oricând. În plus, Șumudică a susținut că nu e turnător, deci nu prea putem miza pe un serviciu reciproc, de a mai denunța alți pariori. Și atunci? Ce sens mai are să clamăm o luptă aprigă împotriva pariorilor, când suntem blânzi cu primul parior ilegal dovedit?! Las’ că bănuiesc că vom fi drastici până la capăt cu cei de la Gloria Buzău…

De ce e un precedent periculos

Pentru că acum, teoretic oricine poate solicita întreruperea unei sancțiuni, pentru motive mai mult sau mai puțin întemeiate. De ce n-ar cere Țucudean ca suspendarea după eliminare să se aplice peste trei etapei, nu acum? Absolut orice suspendare poate fi acum amânată cu acordul părților? Halal regulamente…

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: martie 9, 2016
Close Search Window
Close