Written by 11:38 pm Sport • 32 Comments

Cum a ajuns Papp să valoreze 10 milioane de euro și de ce nu e doar „meritul” lui

Mai întâi, pentru cei cu televizoare alb-negru, să facem rezumatul meciului „reușit” de Papp la Belgrad, în Partizan – Steaua 4-2. Adică în eliminarea care îi ia Stelei lozul de vreo zece milioane de euro din Liga Campionilor.

A DAT PASĂ DE GOL CU CĂLCÂIUL. PENTRU ADVERSAR

A SCOS O ELIMINARE. A UNUI COECHIPIER

A ȘI MARCAT. ÎN PROPRIA POARTĂ

A FOST JALON LA GOLUL DE 3-2

ȘI LA CEL DE 4-2, DAR CHIAR NU MAI CONTEAZĂ

IAR RĂDOI NU L-A SCHIMBAT

Vă vine să credeți că fotbalistul de mai sus a jucat toate cele 95 de minute?! Singurul care probabil n-a văzut fazele e Rădoi. Probabil se uita în carnețelul deja prea celebru, altfel nu-mi explic. Habar n-am dacă licența Pro îl ajuta să vadă mai bine fazele, dar sunt convins că l-ar fi ajutat un pic de experiență în plus înainte să se confrunte cu un meci cu o asemenea miză și într-o asemenea atmosferă cum a fost cu Partizan.

Nu doar că Papp a rezistat pe teren până la finalul meciului, dar părea că nici dacă avea șapte schimbări la dispoziție Rădoi nu l-ar fi înlocuit pe Papp. Mai c-ai fi zis că Papp e finul lui Rădoi, dar nici măcar scuza asta n-o are. De fapt probabil că nu-l suportă, de l-a chinuit atât pe săracul om ținându-l în teren deși meciul se transformase în coșmar pentru el.

În condițiile astea, chiar dacă singurul lucru de apreciat pe care l-a făcut la Belgrad a fost curajul de a apărea la interviul de final, Papp e totuși abia al doilea vinovat, după Rădoi. De fapt al treilea, și după Gigi Becali, care nu doar că n-a întărit echipa, dar chiar a slăbit-o. Iar asta e o scuză pentru Rădoi: mai ales după eliminare chiar nu mai avea soluții, doar improvizații. Uite așa i se făcu dor de Tamaș și/sau Luchin probabil. Papp e totuși și cel care a reușit o dublă cu Irlanda de Nord, unul din motivele pentru care suntem absurd de sus în clasamentul FIFA și aproape calificați la Euro 2016. Se întâmplă să greșești, să repeți greșeala e mai grav, iar să n-o vezi e deja dramatic.

Și uite așa, Papp a ajuns să valoreze zece milioane de euro. Doar că e ca la Radio Erevan: nu sunt de luat, ci de dat sau, mai precis, sunt de ne-luat.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: august 6, 2015
Close Search Window
Close