Written by 12:21 am Sport

Cea mai tristă concluzie pentru Rădoi după demisia de la Steaua

Pe cât de (prea) ușor i-a fost lui Rădoi să accepte să vină antrenor la Steaua, pe atât de greu (pare că) i-a fost să plece. Se afla într-un lose-lose situation. Orice decizie ar fi luat acum era prea târziu ca să iasă onorabil. Cam așa e de fapt din momentul primei demisii. De la acel moment lucrurile au mers din rău în mai rău. N-a existat nici măcar o iluzie că, la un moment dat, ar fi intrat pe un drum bun. Nici n-ar fi avut cum. Niciuna din celelalte probleme ale clubului, dincolo de Rădoi, nu s-a rezolvat, ba chiar toate s-au acutizat. Baza de antrenament s-a mutat inclusiv la Domnești, stadionul “de acasă” a ajuns tot mai departe, pe la Cluj și Pitești, suporterii s-au tot împuținat, lotul s-a tot subțiat, pe bază de suspendări, accidentări și/sau lipsă de formă. Lui Rădoi i-ar fi fost greu să rezolve o asemenea situație și dacă ar fi avut zece ani de experiență în Premier League ca antrenor, nu în Liga Cămilelor pe lângă un antrenor.

Cea mai tristă concluzie pentru Rădoi după ce și-a dat demisia: “A demonstrat încă o dată că are un discurs mai bun decât mulți antrenori”, spune cineva la televizor. Trist e că are dreptate. Doar asta a demonstrat Rădoi. Sunt convins că asta își și dorea, să vorbească bine, nu să antreneze bine… Era nasol să vorbească mai prost, dar să fie pe primul loc și în grupele Ligii Campionilor

Chiar și așa, Rădoi a plecat demn. Nu e antrenor, nu încă, cred că poate fi cândva, dar asta contează prea puțin acum. În urmă după primul mandat rămân mai degrabă ratări decât realizări memorabile, pentru simplu fapt că cele din urmă nu există. E momentul să facă alegeri inteligent, nu emoțional, pentru cariera lui.

La fel cum și Steaua are nevoie de o decizie mult mai bine argumentată în ce privește viitorul antrenor decât gradele de rudenie.
Sunt însă vești bune pentru cine mai are curajul și azi să spună că e stelist as is fcsbist?

Argăseală plânge cu lacrimi de crocodil pe la televizor. Anunță că e posibil ca Rădoi să rămână “în costum” la Steaua și că e sigur că “va suferi în continuare”. Optimist incurabil.

Pentru prima oară în istoria modernă a Stelei, Becali nu e în direct în timp ce iși dă / i se dă demisia antrenorului. Imaginați-vă ce ar fi fost într-un asemenea moment acum câțiva ani. O fi măcar ăsta un semn bun pentru club?

După ce a adus un antrenor ilegal, motiv pentru care și e unde e, Steaua se pregătește să se salveze aducând un manager ilicit. Dovadă că mai degrabă n-a înțeles nimic din ce (i) se întâmplă.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: noiembrie 30, 2015
Close Search Window
Close