Written by 8:14 pm Sport

Ce (opinii) am citit despre Steaua – Dinamo 3-0

După ce am scris eu, imediat după meci, am căutat să citesc ce au scris alții despre meci. Opinii, comentarii, editoriale, nu știri și declarații. Și am selectat câteva fragmente și linkuri către texte, pot fi o lectură bună de weekend.

Mihai Mironică a văzut un ”Derby șchiop”, chiar dacă a fost ”ușor invizibil”

„Măcel, măcel, măcel”, faimoasa scandare a lui Borcea de după victoria lui Dinamo în Ghencea în 2007, este acum titlul tabloului cu cele zece meciuri consecutive în care Dinamo nu şi-a mai învins marea rivală. După cum spunea un domn pe net, sunt toate şansele ca faimosul cuplu Gigi-Meme să iasă de la puşcărie neînvins în Derby.

Ovidiu Ioanițoaia a povestit ”O seară frumoasă”

Cum Dinamo a fost uneori echipa mai vie, chiar mai periculoasă, un scor egal ar fi reflectat mai corect evenimentele de pînă la pauză. Experienţa Stelei şi-a spus însă cuvîntul, iar experienţa presupune sînge rece şi luciditate. Altfel zis, valoare, clasă.

”Marile momente ale marelui derby” în opinia lui Florin Caramavrov

Marele derby a fost echilibrat timp de 75 de minute. L-a dezechilibrat însă Flavius Stoican, care a riscat şi a pierdut.

Costin Ștucan remarcă faptul că ”Deși nu mai defilează, Steaua are clasă pentru că și-a recăpătat decența”

Indiferent dacă va pleca sau nu din Ghencea până în mai 2015, Gâlcă a reuşit ceea ce la un moment dat părea imposibil. După mulţi ani, a readus la Steaua, un club siluit imagistic, decenţa. E un ingredient esenţial din care se naşte clasa.

Cristian Geambașu vorbește în cronica meciului despre ”O execuție în liniște”

Steaua a jucat economicos şi a forţat atît cît să nu îşi pună rezultatul în pericol. Dinamo a încercat marea cu degetul. Marea era rece.

Ștefan Beldie scrie pe blog ”Ce-ar trebui să le spună celor de la Dinamo acest derby cu Steaua”, dar și trei lucruri care îl impresionează la Steaua în acest moment.

Stoican este un antrenor care a crescut cu echipa. Nu este un antrenor care oferă mai mult decât aceasta, cum sunt marii atrenori veniți la echipe mici, pe care ajung să le crească lejer, prin nivelul lor superior. Poate Stoican să împingă această echipă spre următorul nivel? De tras, nu o poate trage pentru că echipa și el sunt pe aceeași treaptă de evoluție.

Și, din păcate, cam atât. Sincer, mi se pare puțin, dar cel puțin eu n-am găsit mai multe texte până sâmbătă seara. E adevărat că e weekend de alegeri, dar tot mi se pare puțin. Dacă ați mai găsit voi, vă aștept la comentarii. Probabil vor mai fi scrise câteva. Spune și asta multe atât despre starea presei, cât și despre impactul pe care-l mai are sportul, în general, și fotbalul, în particular…

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , , , , , , , , Last modified: noiembrie 1, 2014
Close Search Window
Close