Written by 1:56 pm Amalgam • 2 Comments

Ce nu mi-am luat anul ăsta de Black Friday și de ce

Nu mă deranjează că sunt prea mici reducerile de Black Friday. Unele chiar sunt bune*. Și, oricum, nu pot să te oblig eu să-ți vinzi produsele mai ieftin, așa cum nici tu nu poți să mă obligi să ți le cumpăr. E simplu. Sigur că mi se pare caraghios să apari de Black Friday, o zi inventată pentru reduceri mari, cu rduceri de 12%, 10% sau chiar 5% cum am văzut pe unele site-uri, probabil doar ca să ai mai multe produse în catalog. Dar, caraghios, necaraghios, e opțiunea ta.

Nu mă deranjează nici că stocurile sunt mai mici sau mai mari. Când ai 200.000 de oameni pe site, oricum orice stoc e mic. Până la urmă stocul e atât cât își permite compania să fie. E o campanie de marketing, nu e una umanitară. Oamenii ăia în State se calcă în picioare la cozi de mari ce sunt stocurile?!

Băi frate, dar Emag a reușit să atingă o nouă culme a absurdului de blackfriday-ul asta, care chiar mă enervează. Știți probabil deja, Emag a fost acuzat că umflă prețurile înainte de Black Friday ca să se laude apoi cu reduceri mai mari în ziua apocalipsei prețurilor și serverelor magazinelor online din .ro. Nu cred că e așa, cred în explicația lor că reducerea e calculată din prețul de listă și că uneori pot apărea neclarități pentru că produsele s-au mai aflat la reduceri și în alte campanii. Sigur, în cazul ăsta prețul de listă e umflat, de vreme ce produsul tot e la reduceri, dar asta e altă poveste, cu aceeași concluzie că nu mă obligă nimeni să-l cumpăr.

Atât de mult au crezut însă cei de la Emag în puterea propriei lor explicații încât, ca să scape de acuzațiile că reducerilor lor nu sunt atât de mari cum se laudă, au găsit soluția: la majoritatea produselor reduse de Black Friday anul ăsta nu mai anunță deloc cât e reducerea, scriu doar prețul final, iar lângă el „Ofertă specială”, după cum se vede în poză. Cum ar veni, „cumpărătorule, prostule, te-ai plâns aiurea că nu e reală reducerea, mai bine nu ți-o mai spunem deloc, ia caută tu acum de bezmetic să vezi cât e prețul real, na, sâc!” Pueril și românesc.

Ăsta e motivul principal pentru care nici nu m-am apropiat de a cumpăra ceva de la Emag de data asta. Sute de mii de alți oameni au făcut-o, așa că nu-mi rămâe totuși decât să-i felicit că merge și așa… Probabil dacă știai exact ce vrei să cumperi, inclusiv prețul obișnuit, nu te afecta prostia asta. La polul opus, de remarcat încă o dată graficul cu evoluția prețului de la pcgarage.

*Dacă ar fi fost să cumpăr ceva serios, cel mai aproape am fost de…

  • Schiurile astea Fischer de la sportconcept.ro
  • Apple Watch la 1.599 de ron la quickmobile.ro, epuizat însă între timp.
  • Playstastion 4 de la Flanco, la 1.399 lei cu jocul Uncharted. A fost bun și Xbox-ul de la Emag la 999 de lei, dar s-a terminat practic înainte să înceapă.

Sunt convins că au mai fost oferte bune, dar, în cazul meu, s-au pierdut în marea de reduceri mediocre și, oricum, n-am avut buget la dispoziție.

Dacă până la urmă iau ceva, vă țin la curent. Dați click liniștit pe linkuri, nu am afilieri, nu mă îmbogățiți 🙂

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: noiembrie 20, 2015
Close Search Window
Close