Written by 4:42 pm Sport • 29 Comments

Ce lucruri trăznite mai spun steliștii sau despre cum ratează ocazia să tacă

Nu obișnuiesc să înjur, iar cine mă cunoaște știe asta. Așa că sub nicio formă textul acesta nu trebuie interpretat că ia apărarea primatelor care se duc la stadion doar să înjure. Am fost educat altfel, inclusiv în peluză. Am fost făcut „cetățean” pentru că nu înțeleg unele manifestări. Reacția celor nemulțumiți de ce fac unii în tribune trebuie să fie însă alta, mai ales din partea unor jucători. Și mai ales din partea unor jucători care au motive întemeiate să-și piardă suporterii, chiar fără vina lor. Cu alte cuvinte, nu scuz deloc tribunele în cazul comportamentului stupid, însă în prim-planul camerelor TV, cu tricoul Stelei pe ei și cu notorietatea și impactul dat de un club uriaș, sunt fotbaliștii, nu fanii. Răspunderea lor e mult mai mare. Golanii din tribune trebuie doar interziși pe stadion, dacă e cazul. Jucătorii reprezintă clubul, sunt plătiți de club, au om plătit de club care-i îndrumă la comunicare.

Episodul 1: Cristi Tănase

Ce vedem noi e că Tănase scuipă spre tribună, unde se află suporterii Stelei, că sigur nu erau ai Viitorului.

_-_poza-crop-650x390-upl_-_photos_-_-articles_47729_61272

Ce zice Tănase după incident

Tanase: „Regret gestul facut, dar am fost provocat!”Capitanul Stelei, Cristian Tanase, doreste sa precizeze ca regreta…

Posted by FC Steaua Bucuresti on Tuesday, March 24, 2015

Scuzele astea s-au anulată înainte să înceapă. Adică din titlu. Orice scuză urmată de un „dar” nu mai este scuză. Traducerea e „Regret gestul făcut, dar [nu chiar atât de mult pentru că] am fost provocat”. Cum tot textul ce urmează e evident că nu-i aparține, echivalează cu un mare ZERO. Tănase a ratat șansă să-și ceară scuze sau măcar să tacă. Așa, a spus că a scuipat pentru că a fost înjurat. E evident că nu regretă nimic, că el crede că a avut dreptate să scuipe, ceea ce e o tâmpenie în orice context. Ar fi logică să fie suspendat, așa cum Mihai Mironică a remarcat imediat după incident.

Episodul 2: Alex Chipciu

Chipciu n-are nici măcar ce scuză stupidă să folosească. Culmea, deși a jucat mai slab în debutul lui 2015 chiar decât Tănase, probabil că e mai puțin criticat înjurat decât Dodel. Așa că e ieșit din comun de ridicol să le spună și puținilor care mai insistă să vină la stadion: „Așa-zișii suporteri care vin la meci, 500 de oameni, ne huiduie de când începe meciul. (…) suporterii Stelei poate sunt alții, sunt 4 milioane în toata țara și cred că nu cei 1.000 care vin la meci reprezintă suporterii Stelei”. Cu alte cuvinte, „voi, ăia 1.000 de fraieri care mai veniți la stadion, stați bă și voi acasă ca suporterii adevărați!”. În ce țară civilizată declarația asta nu e absurdă?!

Episodul 3: Adi Popa

Nu e suficientă tevatură, sau chiar bătaie de joc, care implică sigla, numele, palmaresul Stelei. Unii iau la mișto subiectul. Iar când între „unii” ăștia se află chiar un jucător al Stelei, ba și unul nemulțumit că lumea nu vine la stadion, e de-a dreptul caraghioasă situația. Concret, un suporter, pare chiar ultras, se întreabă și îl întreabă pe Adi Popa pe facebook, pe un ton mai vehement ce-i drept – de unde până unde mai are FCSB palmaresul Stelei. Poate tonul e nepotrivit. Poate omul nici n-are dreptate. Dar e cel puțin nepotrivit ca Adi Popa să-i răspundă la mișto, mai ales implicând chiar palmaresul.

Screen Shot 2015-03-25 at 16.24.17

Cele șapte paranteze cu care râde Adi Popa la final descriu perfect cât de serios e cazul „palmaresul” pentru Adi Popa. Mai lipsea să adauge „Cui îi pasă unde dracu e palmaresul”?!

Nicăieri fotbaliștii nu sunt modele de comunicare. Sunt puțini cei care știu ce, când și cum să spună. Pentru astfel de situații există ofițer de presă și, la cluburile importante, adevărate departamente. Cum Steaua are ofițer de presă, dar acesta lipsește cu desăvârșire, măcar există o explicație pentru harababura din comunicarea steliștilor.

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , Last modified: martie 25, 2015
Close Search Window
Close