Written by 1:31 pm Filme • 3 Comments

Ce filme am văzut și ce abia aștept să apară

Decembrie e luna aceea din an în care mai apuc să mă uit la niște filme. Includ aici și seriale, deși la acest capitol mai degrabă recuperez din sezoane nevăzute ale unor producții deja cunoscute. Practic singurul serial nou pe care l-am văzut este Designated Survivor, al cărui prim sezon l-am urmărit integral pe Netflix. Și mi-a plăcut. Eu l-am regăsit pe Jack Bauer aka Kiefer Sutherland, chiar dacă într-o postură diferită. 24 a fost deschizător de drumuri în epoca serialelor, așa că m-am bucurat să-l revăd pe erou, fie și într-o poveste încă o dată cam trasă de păr. Serialul are însă suspans, chiar prea mult la final – sezonul se termină abrupt, deci dacă urăști să aștepți un sezon nou, mai bine ai răbdare până apare și următorul, undeva în martie. Și, apropo de seriale, la recomandarea unui prieten am descoperit cea mai tare aplicație din istoria aplicațiilor mobile. Mă rog, exagerez aici (puțin), dar pentru pasionații de seriale TVShow Time e un „accesoriu” obligatoriu.

În ce privește filmele, nu pot să încep decât cu Star Wars Rogue OneȘtiu și oameni cărora le-a plăcut, și oameni care îl detestă, toți fani ai seriei. Mie mi s-a părut decent, peste The Force Awakens. Are problema continuității, e vorba totuși despre episodul 3,5 practc. După cum remarca un memeStar Wars are logica, în ce privește numărătoarea, seriei… Microsoft Windows: primele au fost de fapt episoadele 4, 5, 6, apoi au urmat 1, 2, 3, după care s-a făcut 7, iar acum 3,5. Și urmează 8… Posibil și din acest motiv, Rogue One nu lasă în urmă niște personaje care să facă istorie în timp. Povestea însă mi se pare necesară, iar punerea ei pe ecran bună.

Am mai văzut și mi-a plăcut SullyCam târziu ce-i drept, știu. Mi-a plăcut mai ales că mi-a completat povestea cu lucruri pe care nu le știam din acel incident altfel foarte cunoscut și mediatizat. Nu mă așteptam să aibă cu ce să mă țină „lipit” de ecran, dar s-a întâmplat.

La capitolul plusuri trec și The Accountant, chiar dacă având unele rezerve față de verosimilul poveștii, iar Ben Affleck nu mă convinge foarte tare nici cu acest rol. Povestea e însă mișto, deși nu poate fi mai mult decât o poveste în realitate.

Am mai tăiat de pe listă și Deepwater HorizonÎl recomand, chiar dacă, spre deosebire de Sully, bazat tot pe o poveste reală, filmul cu Mark Whalberg în rolul principal nu mi se pare că acoperă suficient de bine cazul exploziei din 2010 a platformei de foraj. Cred că avea potențial chiar mai bun filmul.

În perioada următoare sper să apuc să văd cât mai multe dintre filmele vehiculate între favorite la Oscaruri. Văd că, astăzi, șansele cele mai mari le are La La Land, dar mie mi se par mai tentate următoarele în listă: Manchester by the Sea, Moonlight, Silence, Loving, Hacksaw Ridge sau Fences.

Pentru tot anul 2017 există o listă interesantă din care eu extrag câteva filme în mod special.

The Great Wall

Alien: Covenant

Dunkirk

Justice League

Darkest Hour

și, bineînțeles, Star Wars , episodul VIII

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: ianuarie 5, 2017
Close Search Window
Close